Jaký mikroskop?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43027
13.4.14 11:35

Jaký mikroskop?

Chci koupit mikroskop pro dítě ale i pro sebe.

Chtěla bych nějaký slušný, se skleněnou optikou a kovovým tělem.
Jako obvykle vše kupuji z bazarů, kde popisy obvykle chybí. Nabídka je ohromující, ceny od 130 Kč - tak ten asi bude rovnou na pískoviště, to je jasné, ale v těch, co jsou okolo 800 kč už váhám. Jsou to obvykle takové ty sady v krabici, nebudí to ve mě moc důvěru. Je nějaký takový mikroskop použitelný? Chceme do něj opravdu koukat (jako ve školních laborkách, na cibuli a pod), ne jen si hrát, jakože koukáme.

Kdo máte doma něco kvalitního a za rozumnou cenu, budu ráda, když mi dáte tip.

Jo a pokud někoho napadne, že ho mám koupit v nějakém výprodeji ze školy, tak ať mi dá taky rovnou tip, kde zrovna takový výprodej probíhá :-) Na to asi musí mít člověk známé a taky si pár let počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3368
13.4.14 12:05

S dovolením se přidám a počkám na rady od někoho, kdo mikroskop doma má, máme v plánu koupit nějaký kvalitnější mikroskop synovi k narozeninám, tak třeba se tu něco dozvíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
13.4.14 12:20

Zrovna resim to same. Ty v hrackarnach nemaji smysl, jsou to hracky. Koupim skolni mikroskop, novy, cena cca 3500. Dostane ho k sestym narozeninam, tak snad ji to bude bavit. Premyslim nad timto http://www.mikroshop.cz/…skopicky-set
Nebo jeste tento, ma i osvetleni http://www.mikroshop.cz/…ky-mikroskop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
13.4.14 12:32

@MadGirlNancy Taky jsem na ně koukala, ten s tím kufříkem právě nevím, jestli je dost kvalitní - jestli cena odpovídá kvalitě, nebo je většina za ty serepetičky, co jsou k tomu. A také jsme chtěli s LED světlem, ty zrdcadlové už jsou asi minulost :mrgreen: Ten druhý vypadá dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
13.4.14 12:38

Taky hledám, ale chtěla jsem něco lepšího s optikou která zvládne třeba i krevní složky. Ceny jsou astronomické. Nejspíš půjdu nejdřív do něčeho levnějšího cca do 5000. Časem k tomu třeba přidám ještě jedničku a nulu a koupím si ten vysněný.
Budu nahlížet, třeba se taky něco dozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
13.4.14 12:42

Máme od Vánoc tento :
http://www.celestron.cz/…2-18511.html
zpočátku jsme koukali na vše, ale postupně to dost upadlo :-) Musíme s tím sami začít, potom ho to baví, ale sám si nevzpomene.

přijde mi to celkem OK, je to značka které dělá i lepší modely, žádný noname.
Je to poměrně malé, ale obsluha jednoduchá. Přiloženo i pár vzorku + sklíčka, co je dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
13.4.14 12:52

@dalimil Tak to mi zase přijde až moc levné, ale nic proti tomuto výběru, mám starší děti, a syn se o vědu dost zajímá a baví ho i zkoumat, tak myslím, že by ho to nějaký čas bavit mohlo :) Ale více jak 5000 za mikroskop a příslušenství asi dát nechci, nicméně, za těch necelých 900 korun mi to zase přijde až moc levné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
13.4.14 13:00
@Gituš píše:
@dalimil Tak to mi zase přijde až moc levné, ale nic proti tomuto výběru, mám starší děti, a syn se o vědu dost zajímá a baví ho i zkoumat, tak myslím, že by ho to nějaký čas bavit mohlo :) Ale více jak 5000 za mikroskop a příslušenství asi dát nechci, nicméně, za těch necelých 900 korun mi to zase přijde až moc levné :)

určitě, beru to jako test, zda ho to chytne nebo ne. Zatím skáčeme od jednoho zájmu k druhému a na to je tenhle OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
13.4.14 13:03

@dalimil V tom případě je to dobrá volba :) Ono kdybych měla něco takového koupit skoro devítileté dceři, tak bych asi taky spíš pomýšlela na něco v jiné cenové relaci, na rozdíl od syna je to schopná okamžitě zlikvidovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
13.4.14 13:09

http://www.inoptik.cz/…lux-20-1280x Co si myslíte o tomto mikroskopu? Musím říct, že ze všech o kterých jsem zatím četla informace se mi tento líbí nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.14 13:09

Já jsem jednou dostala mikroskop v takové te dětské vyzkumnicke sade, mel celokovový ram, zrcarko a svetylko a zvětšoval normálně, a funguje dodnes. Zvětšoval 900× maximálně. Takže já byxh dítěti dráhy nekupovala, můj syn navíc podedi ten muj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
13.4.14 15:17

Asi nepomůžu, my jsme dostali jeden takový kolující školní, kdysi vyřazený a učitelky si ho předávají podle toho, kdo má zrovna vhodně staré děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
14.4.14 07:48
@Big boss píše:
Taky hledám, ale chtěla jsem něco lepšího s optikou která zvládne třeba i krevní složky. Ceny jsou astronomické. Nejspíš půjdu nejdřív do něčeho levnějšího cca do 5000. Časem k tomu třeba přidám ještě jedničku a nulu a koupím si ten vysněný.
Budu nahlížet, třeba se taky něco dozvím.

no ja asi na krvinky rezignuji, to by chtelo zvetseni tech 1200×. Nam asi bude stacit koukat na listy a podobne.
hele ale asi vis, ze jesitli chces prohlizet preparaty zivocisnych tkani, tak je dost obtizna jejich priprava, v podsate doma neproveditelna. i tu krev bys mela nabarvit, abys neco videla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
14.4.14 07:55
@Bačavelmistarý píše:
Já jsem jednou dostala mikroskop v takové te dětské vyzkumnicke sade, mel celokovový ram, zrcarko a svetylko a zvětšoval normálně, a funguje dodnes. Zvětšoval 900× maximálně. Takže já byxh dítěti dráhy nekupovala, můj syn navíc podedi ten muj :mrgreen:

jenze za tebe se mozna nedelaly pro deti takove smejdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
14.4.14 08:02

No ja jsem takova socialni skupina, ze bych do toho vic jak 1000 vubec dat nemohla, tech 500-800 povazuji pro me za crnove optimum za dobry mikroskop. No tak koupim asi neco z bazaru o cem se bude inzerujici dusovat, ze ma kvalitni optiku a pak si budu rvat vlay :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák