Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chci koupit mikroskop pro dítě ale i pro sebe.
Chtěla bych nějaký slušný, se skleněnou optikou a kovovým tělem.
Jako obvykle vše kupuji z bazarů, kde popisy obvykle chybí. Nabídka je ohromující, ceny od 130 Kč - tak ten asi bude rovnou na pískoviště, to je jasné, ale v těch, co jsou okolo 800 kč už váhám. Jsou to obvykle takové ty sady v krabici, nebudí to ve mě moc důvěru. Je nějaký takový mikroskop použitelný? Chceme do něj opravdu koukat (jako ve školních laborkách, na cibuli a pod), ne jen si hrát, jakože koukáme.
Kdo máte doma něco kvalitního a za rozumnou cenu, budu ráda, když mi dáte tip.
Jo a pokud někoho napadne, že ho mám koupit v nějakém výprodeji ze školy, tak ať mi dá taky rovnou tip, kde zrovna takový výprodej probíhá
Na to asi musí mít člověk známé a taky si pár let počkat.
S dovolením se přidám a počkám na rady od někoho, kdo mikroskop doma má, máme v plánu koupit nějaký kvalitnější mikroskop synovi k narozeninám, tak třeba se tu něco dozvíme ![]()
Zrovna resim to same. Ty v hrackarnach nemaji smysl, jsou to hracky. Koupim skolni mikroskop, novy, cena cca 3500. Dostane ho k sestym narozeninam, tak snad ji to bude bavit. Premyslim nad timto http://www.mikroshop.cz/…skopicky-set
Nebo jeste tento, ma i osvetleni http://www.mikroshop.cz/…ky-mikroskop
@MadGirlNancy Taky jsem na ně koukala, ten s tím kufříkem právě nevím, jestli je dost kvalitní - jestli cena odpovídá kvalitě, nebo je většina za ty serepetičky, co jsou k tomu. A také jsme chtěli s LED světlem, ty zrdcadlové už jsou asi minulost
Ten druhý vypadá dobře ![]()
Taky hledám, ale chtěla jsem něco lepšího s optikou která zvládne třeba i krevní složky. Ceny jsou astronomické. Nejspíš půjdu nejdřív do něčeho levnějšího cca do 5000. Časem k tomu třeba přidám ještě jedničku a nulu a koupím si ten vysněný.
Budu nahlížet, třeba se taky něco dozvím.
Máme od Vánoc tento :
http://www.celestron.cz/…2-18511.html
zpočátku jsme koukali na vše, ale postupně to dost upadlo
Musíme s tím sami začít, potom ho to baví, ale sám si nevzpomene.
přijde mi to celkem OK, je to značka které dělá i lepší modely, žádný noname.
Je to poměrně malé, ale obsluha jednoduchá. Přiloženo i pár vzorku + sklíčka, co je dobré…
@dalimil Tak to mi zase přijde až moc levné, ale nic proti tomuto výběru, mám starší děti, a syn se o vědu dost zajímá a baví ho i zkoumat, tak myslím, že by ho to nějaký čas bavit mohlo
Ale více jak 5000 za mikroskop a příslušenství asi dát nechci, nicméně, za těch necelých 900 korun mi to zase přijde až moc levné ![]()
@Gituš píše:
@dalimil Tak to mi zase přijde až moc levné, ale nic proti tomuto výběru, mám starší děti, a syn se o vědu dost zajímá a baví ho i zkoumat, tak myslím, že by ho to nějaký čas bavit mohloAle více jak 5000 za mikroskop a příslušenství asi dát nechci, nicméně, za těch necelých 900 korun mi to zase přijde až moc levné
určitě, beru to jako test, zda ho to chytne nebo ne. Zatím skáčeme od jednoho zájmu k druhému a na to je tenhle OK
@dalimil V tom případě je to dobrá volba
Ono kdybych měla něco takového koupit skoro devítileté dceři, tak bych asi taky spíš pomýšlela na něco v jiné cenové relaci, na rozdíl od syna je to schopná okamžitě zlikvidovat ![]()
http://www.inoptik.cz/…lux-20-1280x Co si myslíte o tomto mikroskopu? Musím říct, že ze všech o kterých jsem zatím četla informace se mi tento líbí nejvíce.
Já jsem jednou dostala mikroskop v takové te dětské vyzkumnicke sade, mel celokovový ram, zrcarko a svetylko a zvětšoval normálně, a funguje dodnes. Zvětšoval 900× maximálně. Takže já byxh dítěti dráhy nekupovala, můj syn navíc podedi ten muj ![]()
Asi nepomůžu, my jsme dostali jeden takový kolující školní, kdysi vyřazený a učitelky si ho předávají podle toho, kdo má zrovna vhodně staré děti.
@Big boss píše:
Taky hledám, ale chtěla jsem něco lepšího s optikou která zvládne třeba i krevní složky. Ceny jsou astronomické. Nejspíš půjdu nejdřív do něčeho levnějšího cca do 5000. Časem k tomu třeba přidám ještě jedničku a nulu a koupím si ten vysněný.
Budu nahlížet, třeba se taky něco dozvím.
no ja asi na krvinky rezignuji, to by chtelo zvetseni tech 1200×. Nam asi bude stacit koukat na listy a podobne.
hele ale asi vis, ze jesitli chces prohlizet preparaty zivocisnych tkani, tak je dost obtizna jejich priprava, v podsate doma neproveditelna. i tu krev bys mela nabarvit, abys neco videla.
@Bačavelmistarý píše:
Já jsem jednou dostala mikroskop v takové te dětské vyzkumnicke sade, mel celokovový ram, zrcarko a svetylko a zvětšoval normálně, a funguje dodnes. Zvětšoval 900× maximálně. Takže já byxh dítěti dráhy nekupovala, můj syn navíc podedi ten muj
jenze za tebe se mozna nedelaly pro deti takove smejdy
No ja jsem takova socialni skupina, ze bych do toho vic jak 1000 vubec dat nemohla, tech 500-800 povazuji pro me za crnove optimum za dobry mikroskop. No tak koupim asi neco z bazaru o cem se bude inzerujici dusovat, ze ma kvalitni optiku a pak si budu rvat vlay ![]()