Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, opět se vtírnu s technickým dotazem
máme asi měsíc doma multifunkční tiskárnu, kupovala jsem ji použitou, ale funguje dobře, akorát k ní nebyl český návod. kopírování a tisk jsem pochopila tak nějak intuitivně, to je ok, ale dneska bych potřebovala něco naskenovat, a tak nějak nemám tucha, jak scanner funguje. povedlo se mi ho zapnout, ale jak se mi na tiskárně ukázalo cosi o USB, ono je nutné ke skenování mít počítač s tiskárnou propojený ještě jedním USB kabelem?
a ještě dotázek, když už bych to zprovoznila, kde v počitači se mi naskenované soubory objeví? vím že se ptám jak blb, ale jsme naprostý technický antitalent
![]()
@slavuska1 jasně, frkni tam usb kabel - objeví se Ti připojení. Nascanuj, dokument se většinou automaticky importuje do knihovny - obrázků. Mi se ukládá pod aktuálním datem.
@martina.se píše:
@slavuska1 jasně, frkni tam usb kabel - objeví se Ti připojení. Nascanuj, dokument se většinou automaticky importuje do knihovny - obrázků. Mi se ukládá pod aktuálním datem.
moc díky. no zatím ho tam nefrknu, protože ho nemám, budu ho muset odpoledne koupit
proto jsem se právě ptala, abych ho nekupovala zvytečně ![]()
@martina.se akorát když koukám na dozadu na tiskárnu, tak tam klasická usb díra vůbec není, jen dole taková divná, asi na koncovku s takovým tím pohyblivým zobáčkem
tak asi tím to ještě propojit s noťasem? no jsme zvědavá, na kolikátý pokud koupím správnou koncovku ![]()
@slavuska1 píše:
moc díky. no zatím ho tam nefrknu, protože ho nemám, budu ho muset odpoledne koupitproto jsem se právě ptala, abych ho nekupovala zvytečně
jo takhle
jj, kabel třeba - ten je třeba aji na tisk.. tedy pokud tiskneš něco z pc, bez kable na propojení to nejde.
@Alises píše:
Co tam dát třeba „flešku“ a naskenovat to na ní.
np já tam právě na tiskárně na flešku nemám díru..ale na paměťovku by to šlo. jednu z foťáku co máme můžu dát přímo do počítače, a do tikárny by mohla jít taky, podobná díra tam je, jdu to zkusit ![]()
Nehledala jsi návod k tiskárně na netu? Bětšinou se dá najít alespoň na podobný typ. Co máš za tiskárnu?
@slavuska1 No, ale jestli to někde píše usb mělo by to mít díru na flešku
. Hm to by člověk musel vidět
. Tak úspěšný boj a mrkni na net ohledně toho návodu ![]()
@slavuska1 píše:
@martina.se akorát když koukám na dozadu na tiskárnu, tak tam klasická usb díra vůbec není, jen dole taková divná, asi na koncovku s takovým tím pohyblivým zobáčkemtak asi tím to ještě propojit s noťasem? no jsme zvědavá, na kolikátý pokud koupím správnou koncovku
Záleží co máš za tiskárnu, jestli když tiskneš z počítače, je propojená? Protože my třeba máme novou a ta je bezdrátová, spojuje se s počítačem i notebookem přes wifi. Takže kabel tam nutně být nemusí.
@martina.se píše:
jo takhlejj, kabel třeba - ten je třeba aji na tisk.. tedy pokud tiskneš něco z pc, bez kable na propojení to nejde.
no já to propojený mám, ale jen tím kabelem co k tomu byl, tisknout mi z počítače normálně jde
já právě myslela že na skenování je tam potřeba ještě druhej kabel ![]()
@AnastazieB píše:
Záleží co máš za tiskárnu, jestli když tiskneš z počítače, je propojená? Protože my třeba máme novou a ta je bezdrátová, spojuje se s počítačem i notebookem přes wifi. Takže kabel tam nutně být nemusí.
mám s kabelem.
jinak je to HP PhotosmartC4343 All in one. jdu pohledat ten návod
@Alises no ta tu flešku to nemá, ale ta paměťovka mi tam pasuje. akorát netuším jak na tý tiskárně nastavit, aby to skenovalo na tu paměťovku ![]()
a ten návod vůbec nemůžu najít, ona asi není pro český trh nebo nevím, nic mi to nenašlo ![]()
@slavuska1 Když tam strčíš tu paměťovku napíše to něco? Je na tiskárně nějaké zelené tlačítko? Třeba zelená šipka? Pokud ano, tak tam dej tu paměťovku a zmáčkni to tlačítko a třeba se to automaticky naskenuje na tu paměťovku.