Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já skenuji tím způsobem že si otevřu nějaký grafický editor. Volně dostupný je Gimp. Tam dám vytvořit-skener/fotoaparát-vyberu tiskárnu a už mi to jede. Oskenovaný obrázek si potom uložím/exportuji do potřebného formátu. Žádný speciální USB kabel nepotřebuji.
@Alises píše:
@slavuska1 Když tam strčíš tu paměťovku napíše to něco? Je na tiskárně nějaké zelené tlačítko? Třeba zelená šipka? Pokud ano, tak tam dej tu paměťovku a zmáčkni to tlačítko a třeba se to automaticky naskenuje na tu paměťovku.
zelené tlačitko jo. tím se to normálně spouští, ale samo se to na pamťovku nenačte. ono mi ji to hned otevře, a chce mi to tisknout fotky z tý karty..k nějaký mu nastavení skeneru mě to ani nepustí ![]()
@isand píše:
Já skenuji tím způsobem že si otevřu nějaký grafický editor. Volně dostupný je Gimp. Tam dám vytvořit-skener/fotoaparát-vyberu tiskárnu a už mi to jede. Oskenovaný obrázek si potom uložím/exportuji do potřebného formátu. Žádný speciální USB kabel nepotřebuji.
já vůbec netušila že je něco takovýho potřeba
už to stahuju. pak to mám otevřít a tam si to nastavit?
@slavuska1 Tím zeleným tlačítkem se to ale jen zapíná ne? Nemohla by si dát do scanu tu fotku nebo to něco, vložit paměťovku ze které by si pro jistotu vyndala všechny fotky a pak zkusit zmáčknout to zelené tlačítko? ![]()
@Alises píše:
@slavuska1 Tím zeleným tlačítkem se to ale jen zapíná ne? Nemohla by si dát do scanu tu fotku nebo to něco, vložit paměťovku ze které by si pro jistotu vyndala všechny fotky a pak zkusit zmáčknout to zelené tlačítko?
ne, zapíná se to bílým tlačítkem on. tím zeleným se spouští tisk, kopírování…a jak tam strčím tu kartu, tak mi tam okamžitě naskočí na tom displeji ty fotky, a nemám tam jiný výběr než tisk
o tom že bych chtěla skenovat se to se mnou po vložení paměťovky odmítá bavit.
Až se otevře Gimp tak se otevřou tři okna, dvě vysoky a jedno menší. Na tom menším je klasická lišta: Soubor, Upravit… Takže kliknout na Soubor, pak druhý řádek Vytvořit, v roletce druhý řádek skener/fotoaparát. Z nabídky vybrat tiskárnu. Vyskočí okno, kde jsou možnosti, bud náhled ( nanečisto, to oskenuje, aby se dalo zkontrolovat, co se bude skenovat) nebo rovnou skenovat, pokud si už je člověk jistý. Když to oskenuje, otevře to na obrázek na tom prostředním menším okně a pak už jen Soubor, Exportovat a tam je spousta formátů do kterých to lze uložit.
Jinak já si otevřu vždycky start vlevo dole a tam mám možnost vyhledávání, tak do toho napíšu scan a ono se mi nabídne windows fax and scan a to když otevřu, tak už kliknu jen na new scan a mám to a u staréhé tiskárny jsem to dělala pomocí zelené šipky
.
Chlap má dnes schůzky, tak mu nemůžu zavolat, což je škoda, páč ten tomu rozumí
a já si nad tím budu lámat hlavu dokud to nevyřešíš, páč mě tohle vždycky nenechá v klidu
. Tak se nediv, že furt píšu ![]()
@isand píše:
Až se otevře Gimp tak se otevřou tři okna, dvě vysoky a jedno menší. Na tom menším je klasická lišta: Soubor, Upravit… Takže kliknout na Soubor, pak druhý řádek Vytvořit, v roletce druhý řádek skener/fotoaparát. Z nabídky vybrat tiskárnu. Vyskočí okno, kde jsou možnosti, bud náhled ( nanečisto, to oskenuje, aby se dalo zkontrolovat, co se bude skenovat) nebo rovnou skenovat, pokud si už je člověk jistý. Když to oskenuje, otevře to na obrázek na tom prostředním menším okně a pak už jen Soubor, Exportovat a tam je spousta formátů do kterých to lze uložit.
no já se dostanu až k tomu „zdroje“, ale tam mi nejde nic vybrat, ani napsat
![]()
@Alises píše:
Jinak já si otevřu vždycky start vlevo dole a tam mám možnost vyhledávání, tak do toho napíšu scan a ono se mi nabídne windows fax and scan a to když otevřu, tak už kliknu jen na new scan a mám to a u staréhé tiskárny jsem to dělala pomocí zelené šipky.
no mě se tam nic takovýho nezobrazí…takže mi v tom noťasi asi chybí nějaký program?
A je tiskárna nainstalovaná…tiskli jste už doted něco z pc a nebo jen kopírovali bez učásti PC
@isand píše:
A je tiskárna nainstalovaná…tiskli jste už doted něco z pc a nebo jen kopírovali bez učásti PC
no tiskli jsme. já měla předtím taky HP, ale jen obyč tiskárnu, ale asi amjí stejný ovladač, protože tohle jsme vůbec nemusela instalovat, jen jem to zapojila kabelem, a už to hend v pohodě tisklo, to jsme tam poslala z PC. tehdy jsem na to koukala jak vyoraná myš, tu starou tiskárnu jsme instalovala snad 2 hodiny