Jaký notebook

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3140
8.7.10 10:01

jaký notebook

Ahoj,
třeba se tu najde někdo, kdo by mi poradil. Potřebovala bych si koupit nový notebook, ale vůbec se v tom nevyznám. Chtěla bych, aby nebyl příliš těžký, protože ho budu nosit s sebou do školy. Jinak kromě photoshopu používám počítač v podstatě jen jako odkladiště fotek, pouštěč hudby a k přístupu na net.
Cena aby byla taková nějaká příměřená.Za každý tip dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
8.7.10 14:49

DOUFÁM,ŽE TI TROCHU POMŮŽU.MÁME KAMARÁDA,KTERÝ ELEKTRONICE TROCHU ROZUMÍ.MANŽEL ZAČAL PODNIKAT A TAKY POTŘEBOVAL NOTEBOOK A POPROSILY JSME HO ABY NÁM PORADIL.MANŽEL TAKY NEBYL NÁROČNÝ A TENTO NÁŠ NAKONEC STÁL DO 12000.MOŽNÁ UŽ JE I LEVNĚJŠÍ.JE TO OD ZN emachines MODEL E725.MŮŽE MÍT TAK KE 2KG.POKUD BUDEŠ DĚLAT S ČÍSLICEMI,JE LEPŠÍ ABY MĚLA ČÍSLICE I VEDLE A NE JEN U PÍSMEN S HÁČKAMI A ČÁRKAMI.ZATÍM VŠE CO JSME POTŘEBOVALY,TAK NA TOM ŠLO.MÁ TO I ZABUDOVANOU KAMERU A NEJVÍCE SE MI LÍBÍ,ŽE SE DO NĚHO DÁ DÁT KARTA Z FOŤÁKU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
8.7.10 15:55

Opravdu nemáš velké požadavky. Já vybírala notebook docela nedávno. Líbil se mi Apple, ale nechtěla jsem do něho tolik investovat. Mám známého, co dělá do počítačů a ten mi podle mých požadavků našel HP ProBook 4310s asi za 18 tis. Obrazovka má jen 13", ale dělají i větší ve stejné výbavě s obrazovkou 15". Já ho používám ale i pro práci a náročnější grafické úkony, pro tebe bude stačit nějaký levnější model. Měla jsem hodně modelů i značek. Např. zmiňované Emachines katastrofa, nabité funkcemi, ale poruchové, hlučné, nespolehlivé. Panasonic mají hlučné větrání, praská displej (nejde reklamovat) atd. Pokud něco levnějšího, než jsem uvedla, pak bych šla do modelu HP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
8.7.10 16:48

Jedině HP

HP 4310 můžu jen doporučit. Určitě si nekupuj Asusy, Acery a MSI či podobné ptákoviny, HP je opravdu spolehlivý NTB, kupovala jsem sestře tento ale ve verzi 15,4 palců a je hodně spokojená. Na přenášení bych ale doporučila ten třináctipalcový. Pokud na tom budeš chtít hrát hry nebo dělat něco graficky náročného, doporučuju zaměřit se na grafickou kartu, ta by měla být vlastní a ne integrovaná ani media accelerator, ale pokud to máš do školy, i ten bohatě stačí. Pokud bys to chtěla připojovat k LCD televizi, je dobré mít HDMI konektor. V Alze mají tenhle model za 16tis., koukni sem http://www.alza.cz/…-d154376.htm já elektroniku nakupuji výhradně tam, protože je to nejpohodlnější a mám s nima dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
8.7.10 17:20

taky doporucim znacky jako HP, Dell, Sony.. ale jestli trvas na tom, aby byl lehky a pritom mel 15", tak nebude rozhodne levny.. a na upravu fotek zas asi mininotebook neni moc vhodny… takze jak pisi holky pokud budes pripojovat na monitor, neni problem maly.. tam pak pozor na tu grafiku, disk neni dulezity, za par stovek-tisic koupis externi disk. no a nebrala bych nejlevnejsi procesor, ale nejakou stredni cestu…
ja bych si v dnesni dobe nekoupila notas za min jak kolem 20tisic.. nebot za to nedostanes kvalitni plasty(sasi) a zaroven i vnitrek…
takze neco takovyho treba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
8.7.10 21:18

Taky hlasuji pro HP, aktuálně mám tedy Siemens, ale to jen protože potřebuji TabletPC… a to už je zas úplně jiná cenová a parametrová kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
8.7.10 21:28

díky za všechny tipy, v klidu si to projdu a snad něco vyberu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
19.10.13 06:39

Sice to není k aktuálnímu dotazu, ale překvapilo mě, že Asus není doporučován. Já tedy nejsem žádný odborník přes počítače, ale Asus už mám druhý v řadě (sice dražší model), ale jsem maximálně spokojená. Nikdy žádný problém, reklamace apod. Takže já zase můžu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
19.10.13 06:46
@bimbama píše:
Sice to není k aktuálnímu dotazu, ale překvapilo mě, že Asus není doporučován. Já tedy nejsem žádný odborník přes počítače, ale Asus už mám druhý v řadě (sice dražší model), ale jsem maximálně spokojená. Nikdy žádný problém, reklamace apod. Takže já zase můžu doporučit.

tak on není doporučován ani Acer a já jsem s ním spokojená :D

• Citovat
  • Upravit
24797
19.10.13 07:21

@Acinore Tak buď máme štěstí na daný kus nebo to až taková hrůza nebude. Jediný, co je katastrofa a za co ale počítač nemůže, je Windows 8. To je opravdu zážitek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
19.10.13 07:49

Dnes se již ti výrobci notebooku kvalitativně srovnali a vybírat podle značky je ptákovina. Kvalita je různá model od modelu ne značka od značky, tj. všechny značky mají dobré modely i propadáky. Je třeba vybírat dle technických parametrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
19.10.13 08:02

@bimbama @Acinore Ty dvě značky nejsou doporučované kvůli vyšší poruchovosti a zoufalému servisu, ale pokud máte dobré kusy, tak prostě slouží stejně dobře jako jiné značky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
19.10.13 08:53
:mavam:

Příspěvek upraven 09.11.19 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
23.6.14 18:15

BHolky já fakt nevím, co už je kvalitní a co ne, co myslíte za ty peníze, je to kvalitní za tu cenu nebo ne?
počítač potřebuji na vytvoření nějakých dokumentů a na surfování po internetu :-),
 https://www.alza.cz/…-d516684.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 18:35
@tumpach píše:
BHolky já fakt nevím, co už je kvalitní a co ne, co myslíte za ty peníze, je to kvalitní za tu cenu nebo ne?
počítač potřebuji na vytvoření nějakých dokumentů a na surfování po internetu :-),
https://www.alza.cz/…-d516684.htm

Ahoj, já osobně preferuji procesory od Intelu- dělám v IT a máme s nimi nejlepší zkušenosti. Jinak ostatní parametry se zdají být ok. Za tu cenu bych řekla, že to není úplně marné. Na běžné užívání to stačit bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák