Jaký obor studují nebo chtějí studovat vaše děti na VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@beruska9 píše:
No vzdyt presne to rikamV uvodnim prispevku syn zakladatelky nechce do IT, ze je to pro introverty. Muj manzel je ajtak a komunikace u nej tvori tak 90% pracoviho casu
Presne tak, vzdy me pobavi predstava, ze 8 hodin sedim za pocitacem, s nikym nemluvim a jen neco tukam. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murasaki píše:
Presne tak, vzdy me pobavi predstava, ze 8 hodin sedim za pocitacem, s nikym nemluvim a jen neco tukam.
Prosím tě, jako nepolíbená IT, co vsechno takový ajtaj může dělat?
Já vůbec nevím, co si pod tím představit ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
Já vůbec nevím, co si pod tím představit
Tak mas ruzne pozicie: programator, scrum master, product owner, sitar, security, databaze, service desk. To se tezko vysvetluje, ja treba delam hlavne security, tj. bezpecnost. Resim, aby se nekdo nedostal kam nemel a naopak. Ruzne utoky na nase site apod.
Edit: a je pro me velmi dulezita komunikace s jinymi IT teamy a i neIT teamy. Takze cast me prace je prave komunikace a vysvetlovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefuna píše:
Tak to ale není číšník…myslela jsem, že si tak vydělal prací číšníka. Mít restauraci vůbec není easy job.
Kamarádka dělala v restauraci na Andělu a měla běžně 50-60 čistého. Nedávno jsem se bavila s majitelem lepších restaurací v historickém centru Prahy a říkal, že číšníci si u něj běžně přijdou na 100 000, protože tam lítají značné částky ve spropitném. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 jojo Josefína z toho nebude nějakou dobu spát…
Brácha byl natolik prozíravý, že ty prachy „neorozral“ a dneska z těch investic solidně profituje.
Já až takový střelec jako on nejsem…
- Citovat
- Upravit
@someargue Ako kedy. Ako programátorka môžem povedať, že nie vždy je to o neustálom pozeraní na na 200 stránkový kód. Je to práca kreatívna, tvorivá a extra zaujímavá. Je to trochu archeológia, pretože treba vykopávať z kódu potrebné veci na tvorenie ďalšieho kódu. ![]()
Inak, ja som študovala molekulárnu biológiu, na magistra evolučnú. Počas štúdia som si privyrábala marketingom a copywritingom. A po štúdiu som sa rozhodla pre IT a naučila sa programovať ešte na výške. Ja viem, že rodičia asi boli zo mňa nešťastní, lebo som sa ich rad o práci nedržala, ale v 27 mám perfektne zabehnutý život, so stabilnou a perspektívnou prácou. Ísť študovať niečo perspektívne, co by ma nebavilo, by bola cesta k vyhoreniu. V mojom prípade som aj na IT potrebovala dozrieť. ![]()
Příspěvek upraven 30.07.23 v 17:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murasaki píše:
Tak mas ruzne pozicie: programator, scrum master, product owner, sitar, security, databaze, service desk. To se tezko vysvetluje, ja treba delam hlavne security, tj. bezpecnost. Resim, aby se nekdo nedostal kam nemel a naopak. Ruzne utoky na nase site apod.
Edit: a je pro me velmi dulezita komunikace s jinymi IT teamy a i neIT teamy. Takze cast me prace je prave komunikace a vysvetlovani.
Díky ![]()
Já právě vůbec neměla představu…
Já mám hodně komunikativní pozici, commodity buyer global, takže po půl roce začínám mít jasno kdo je komu patří, kdo k dodavateli, kdo k naší firmě, teď si začínám třídit, kdo do kterýho teamu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Josefuna hlavně nenuť holce, že technické obory pro ní nejsou. Mě při výběru střední vyšla v nějakém testu strojní průmyslovka - naši to zavrhli, že holka na strojárnu ne, tak stavební - totéž holka na stavební ne, tak jsem šla na textilku. Jako dobrý, technika tam nějaká byla, dalo mi to hodně do života, ale neuživím se tím. Na VŠ jsem už šla na učitelství matematika, informatika a dílny a to už jsem spokojená a přijde mi škoda, že jsem nešla na tu stojárnu, protože CNS stroje, programování by mě asi bavilo.
Ideální je, když si dítko vybere co ho baví a co ho hlavně pak bude bavit v práci. Taky nechápu tu hromadu škol, z kterých lezou děti s obory, kde nikdo netuší k čemu jim to vlastně je, ale hlavně, že mají maturitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Díky
Já právě vůbec neměla představu…
Já mám hodně komunikativní pozici, commodity buyer global, takže po půl roce začínám mít jasno kdo je komu patří, kdo k dodavateli, kdo k naší firmě, teď si začínám třídit, kdo do kterýho teamu
Ono se to těžko v jednom příspěvku vysvětluje, ale opravdu ta doba, kdy člověk pracující v IT, ovládal vše od instalece počítače po kód.
U nás většina na operations (tj. síťaři, security, databáze apod.) většinu kódování už zapomněla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak starší syn půjde na dopravní SŠ. Jestli se nedostane, tak nevím. Nic jiného ho nebaví, nezajímá.
Mladší jde na gympl, potom se uvidí. Není vyhraněný jako brácha, baví ho dějepis, zeměpis, jazyky..
Rodiče jsou matematik pracující v IT a historička zběhlá do školství. Dneska je tolik nejrůznějších roztodivných oborů, až oči přecházejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
Já vůbec nevím, co si pod tím představit
Muz se treba podili na zavadeni urciteho IT systemu do firem. Takze oni musi zmapovat, co ta firma po procesni strance dela, co vlastne od toho systemu potrebuje, a napasovat ten system na potreby te firmy - neco se da prevzit primo, neco se musi prizpusobit. Dela pro nadnarodni firmu a typicky klient je taky velka korporace, takze je tam spousta zkoumani, ladeni, testovani, dohadovani…prave je dobre, ze rozumi jak tem firemnim procesum (protoze ma tu „ekonomii“ za sebou), tak tomu systemu…neco umi i primo naprogramovat, ale gro jeho prace to neni, na to najimaji vyslovene programatory, jeho ukolem je spis, jak se rika hezky cesky,
vykomunikovat, co presne to ma delat a prenest to do toho systemu…tak nejak ![]()
Bracha ma taky IT, ten se specializuje spis na bezpecnost zase…tomu uz moc nerozumim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 tak tohle si představit umím, implementace nových systémů je vždycky moje noční můra…
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
@beruska9 tak tohle si představit umím, implementace nových systémů je vždycky moje noční můra…
No, ja jako uzivatel a v jednom pripade i uzivatelsky tester zazila nekolik upgradu a taky jednu echt implementaci…a cim min toho jeste zaziju, tim lepe
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murasaki píše:
To je ironicky prispevek? Protoze neznam programatora (a ze jich mam v praci kolem sebe desitky), ktery by cel den koukal do pocitace na 200 strankovy kod.
Není, manžel děla programátora. Osm hodin to neděla, koduje třeba 3-5, zbytek lítá po meetingach a onen kód probírají, mluví s testery, instalují to co vytvořili, provádí nacenění. Což nic nemění na tom, že musíš de facto non stop koukat do počítače a když mas HO tak sedíš nehybně na židli cely den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý ať si vybere co ho baví:
Fakulta technologická -
Biomateriály a kosmetika 👍🏻
- Citovat
- Upravit