Jaký sport v těhotenství?

809
26.9.10 20:55

Jaký sport v těhotenství?

Jaký sport se hodí v těhotenství? Co třeba zumba - je vhodné v ní pokračovat,když jsem jí doteď cvičila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
26.9.10 20:59

Ahoj,myslím,že ty výskoky a poskoky na zumbě nejsou moc vhodné.Já jsem tedy cvičila bosu až do začátku 7-mého měsíce,ale neskákala jsem,a neposilovala jsem břicho.Pak jsem taky cvičila na fitballech,a chodila na břišní tance.Záleží hlavně na kondici,a na to,na co jsi zvyklá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
26.9.10 21:05

Já jsem toho názoru, že pokud je ženská zvyklá na nějaký sport, tak s ním nemusí z týdne na týden přestat jenom kvůli těhotenství. Jestli jsi nezačala se zumbou chvilku před těhu, ale jsi na ni dlouhodobě zvyklá, tak já bych pokračovala, dokud to bude příjemné. Já jsem chodila na squash do 20tt. Nehrála jsem samozřejmě „na plný plyn“, jak jsem byla do té doby zvyklá, ale jen tak pinkačka to nebyla. Squash je tedy hodně úrazový sport a musím se tím pádem přiznat, že jsem hřešila na to, že jsem neměla jediný vymknutý kotník (ani nic horšího) za předchozích 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.9.10 21:13

Co jsem těhotenství zjistila, vynechala jsem poskoky (aerobic) a postupně omezovala břicho. Jinak jsem na ae vydržela do konce čtvrtého měsíce, pak mi bylo trapně, jak jsem funěla:)Ale doma jsem posilovala do asi půlky 8.m. Taky ber v úvahu zdrav.stav, jestli máš rizikáč a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
26.9.10 21:14

No ja si prave tou zumbou ted taky nejsem jista, nechci nejak ohrozit miminko, ale na druhu stranu nechci zustat uplne bez sportu… Delala jsem jeste fitko, flowin - to se nehodi vubec… Tak co jineho, preci tehotne neskonci pouze na chuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
26.9.10 21:21

ahojky, ja cele tehu krom prvnich mesicu- to mi bylo zle a byla jsem jeste sipkova ruzenka prosportovala. mame psa- tak cvicak, driv jsem zavodne plavala a tak jsem pokracovala, pak jeste brisni tance (dobre na bolest zad), pilates, rotoped, fitball a domaci posilko- hlavne nohy a zadek.

zumba- byla jsem na ni ted jen jednou a me to prijde jako dost poskoku, ale pokud jsi zvykla. holky i behaji, tanci, tak proc ne zumba? zalezi jak se citis ;-)

mohu mit dotaz zuzous? kdyz jsi posilovala bricho tak jake cviky? sikme svaly? zajima me to do budoucna ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
26.9.10 21:25

Sport já dělala ještě přemety,stojky šipky do vody asi ještě ve 4 měsíci, hrála volejbal,běhala ale těd už mi doktor řekl at nesportuji :-( ..

• Citovat
  • Upravit
10351
26.9.10 21:30

cácorko- zezačátku přímé i šikmé, pořád stejně, jenom jsem ubrala množství, postupně jsem vypouštěla přímé a pak úplně ke konci, když jsem se musela přemáhat se zvednout i k sušence:), jsem vypustila i ty šikmé a jela jenom zbytek těla. Odborník rozhodně nejsem, taky jsem hledala na netu kolik, kdy a co můžu, každý zdroj měl jiné info, tak jsem všechno hodila za hlavu a cvičila podle sebe. Problémy jsem prakticky žádné neměla, jenom v jednu chvíli kratší čípek, jinak jsem mohla skály lámat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
26.9.10 21:43

zuzy- ja se prave do toho bricha dala a rada bych trochu pokracovala. no uvidim, to je zatim budoucnost … jen me to zaujalo, ze jsi se nebala a pokracovala. ja jsem sice hodne aktivni, ale na brisko jsem si priznam se netroufla. navic jsem ted po cisari a porad mam jakysi blok a proto to vypada jak vypada … ale neco se s tim delat musi, ze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.9.10 21:48
Cácorka2 píše:
zuzy- ja se prave do toho bricha dala a rada bych trochu pokracovala. no uvidim, to je zatim budoucnost … jen me to zaujalo, ze jsi se nebala a pokracovala. ja jsem sice hodne aktivni, ale na brisko jsem si priznam se netroufla. navic jsem ted po cisari a porad mam jakysi blok a proto to vypada jak vypada … ale neco se s tim delat musi, ze :mrgreen:

Zkus začít s těma břišníma tancema :think: je to někdy dost makačka,ale neublí ží to ani mimi-dokonce se to v těhotenství doporučuje a můžeš i začít-a po porodu jsem s nimi začala už po 3 týdnech,a to jsem rodila císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.9.10 21:49

cácorko- já se v těch zkratkách pod čarou nevyznám, promiň :oops: Jestli chápu dobře, měla jsi kdysi císaře, ale teď těhu nejseš? Záleží na každém, jasně, že jsem se trochu bála, ale stejně tak jsem se bála jít se psama, že uvíznu někde na poli:) Já spíš mám odjakživa problém se sebevědomím, takže šílím z každýho gramu navíc, proto jsem aspoň posilovala, když už jsem musela během těhu nabírat. Ale je pravda, že díky tomu jsem na tom byla fyz.dobře a i po porodu jsem se dala rychle do kupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
26.9.10 21:52

momi- ja brisni tance cvicila v prvnim tehu ;-)

zuzous- ted tehu nejsem, ale co kdyby, precijen se snazime ;-)

diky za odpoved na OT ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.9.10 21:52
zuzouš píše:
cácorko- já se v těch zkratkách pod čarou nevyznám, promiň :oops: Jestli chápu dobře, měla jsi kdysi císaře, ale teď těhu nejseš? Záleží na každém, jasně, že jsem se trochu bála, ale stejně tak jsem se bála jít se psama, že uvíznu někde na poli:) Já spíš mám odjakživa problém se sebevědomím, takže šílím z každýho gramu navíc, proto jsem aspoň posilovala, když už jsem musela během těhu nabírat. Ale je pravda, že díky tomu jsem na tom byla fyz.dobře a i po porodu jsem se dala rychle do kupy.

já jsem na tom podobně,když jsem viděla,jak mi letí váha nahoru,tak jsem byla zoufalá,taky jsem se strašně styděla chodit mezi lidi,když už jsem měla velké břicho :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
27.9.10 10:08

Tak já první čtyři měsíce jezdiladenně na běžkách (pozor na pády), pak když slezl sníh, tak jsem chodila na pěší tůry a pak vytáhla kolo. Jezdila jsem až do šestého měsíce. Od 4. měsíce jsem chodila na těhotenské plavání (něco jako lehčí aquaaerobic), těhotenské cvičení pod vedením porodní asistentky, které bylo úplně super - aerobic bez poskoků 20 minut na zahřátí, posilování 20 minut a strečink 20 minut a pak povídání o porodu a tak, pak na jednodušší posilovací cvičení přímo do porodnice a cvičila jsem taky doma - eliptical. Do pátého měsíce jsem chodila taky na spinning.
Zumba byla u nás ve fitku před těhotenským cvičením a když jsem na to koukala, tak pro těhotné to není určitě :-) Hlavně neskákat, jen ve vodě, která dosahuje nad břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.9.10 12:04

Souhlas. Holka, která se věnuje sportu, s ním nemusí přestat, pokud nejde o vysloveně kaskadérské kousky. Prostě bacha na pády a poskoky, aby nebylo ublíženo dítěti (odtržení placenty, apod.). A já si osobně myslím, že zvláště v těhotenství je žena tak nějak mnohem vnímavější ke svému tělu, že sama pozná, co ještě jo a co už fakt ne. Jedna nemůže na zač těhu skoro ani chodit, a jiná třeba ještě běhá … :nevim: Takže zumba proč ne, pokud nebudeš vyskakovat metr vysoko (aerobick obecně není vhodný … ), ale pokud zvolníš spíš do tanečna a strečinku, tak proč ne (tanec a zvláště speciální kurzy pro těhule jsou super - samozřejmě s ohledem na individuální stav!!!).

Mně osobně nejvíc vyhovovala rychlejší chůze (špacír, ovšem od cca 20tt už jsem prostě víc než těch 5 km nedala) a plavání, spešl aquaaerobick, kde jsem si výrazně odlehčila klouby a záda …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí