Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezké odpoledne všem,už jsem přečetla pár diskuzí tady, ale stejně bych potřebovala pár dalších informací. Syn má 9m, už sedí a jezdí ve sporťáku. Zatím máme deltim travel, ale pořizovala jsem ho jen z důvodu, že měl pěkně prostornou korbu a malý se tam i s fusakem vpohodě vešel i když byl docela velké dítě. Kočár byl z druhé ruky, sice v super stavu, ale já jsem ho často skládala do auta a hodně jsem jezdili po lese, dostal dost zabrat a už je celý rozvrzaný, co se týče bezpečnosti už mu moc nevěřím. Bydlíme ve městě, občas jezdíme mhd, ale ne moc často a kdyžtak si malého vezmu do nosítka. Skládat ho už taky tak často nebudeme, jelikož deltim mi slíbil tchán poopravit a poputuje na chalupu, kam často jezdíme a tudíž už kočár nebudu sebou brát. CHtěla bych čtyřkolku, polohování až do lehu (malý mi v kočárku spí)velká nafukovací kola a polohování na úplný leh i sed
madlo před dítětem,polohování nožiček,nastavitelná rukojeť. Deltim byl sice jen „obyč“ polský výrobek. ale tohle všechno splňoval a navíc se dal celý krásně vyprat a měl boudu se sítkami, takže teď v těch vedrech pěkně větrá. Zatím mám dva favority a to Musty urban rider a Tako fest rider. Někdo mi radil ať chvilku počkám a malý půjde do golfek a druhý kočár ani nemusím kupovat. Jelikož mám první dítě, tak nevím kdy dítě do golfáče,chodíme hodně do lesa se psem a tam bych s golfáčem prostě neprojela. finanční limit je 6tis, musty bych se musela pokusit sehnat z druhé ruky. Děkuji moc všem za rady.
Ahoj, m máme X-lander XA a nemůžu si ho vnachválit. Máme nový typ, takže cenu 6tis. by jsi nedodržela, ale starší typ, který se mi teda líbí více se dá koupit použitý i za 3000. Na MMB je jich spúousta.
Ja koupila z druhe ruky Hoco diamond, stal nas 5 tis v perfektnim stavu, ale da se asi sehnat i levneji. Rekla bych, ze ma vse co pozadujes, ale je to teda tank… no ale psala jsi, ze ho skladat nebudes, tak by to nevadilo. Parkrat jsem ho vzala i do mesta mhd, da se to, ale lepsi je prece jen manduca
Jo a je to rekla bych docela kvalitni rakousky vyrobek, i kdyz ho mame z druhe ruky, tak je porad pekny a nic se zatim nepokazilo.
Taky bych doporučila x landra- je sice těžší, ale super, nebo pokud by to mohla být trojkolka tak jané slalom - lehounká a super i do terénu.
No, já každopádně nedoporučuji Tako. Teď ho máme něco přes týden půjčený, když jsem dali náš Maxi Cosi do servisu, a střílím se z něj do hlavy. Je to takový plastový houpák pérák, který podle mě nic nevydrží, dítě tam vychytá každou nerovnost a prostě je to jako bys chtěla po celoodpruženým kole ze supermarketu za 3 tisíce, aby vydrželo a dobře se na něm jezdilo nejen na rovný cyklostezce, ale i v teénu. Určitě bych volila ojetý MC, Jané, Quinny Speedi nebo i ten Mutsy.
Za me PP GT3. JE to tank a limuzina v jednom. Mam kolem sebe hodne zenskych a vyzkousela jsem hodne kocarku, ale GT3, se mi zda, ze je fakt jednicka. Mam osobni zkusenosti i s jizdou v lese. Mame psa a chodime hodne do lesa. Vetsinou teda s nositkem, ale i s kocarkem jsme parkrat byli a musim rict, ze obstal na 1ku. I vetsi dite tam ma hafo mista. Dalsi vyhodou je rucni brzda - v lesnim terene, si myslim, nezbytna. Obr kos je taky vyhoda. ![]()
Urcite existuji i jine kvalitni terenaky, ale za me tento. A do 6tis se vejdes. Jen nebude novy, no.
P.S. GT3 ted zrovna prodavam, je v super stavu. Nechci aby to vyznelo jako reklama, ale pokud bys nahodou mela zajem, tak pisni SZ. Mam vse nafoceno do detailu, udelam ti i online prohlidku pres skype. ![]()
Ahojky, no tak já podobně měnila jako ty pro druhé dítě, ale měla sem prvně implast bolder (1 dítě odvoženo ve všem druhý jen hl.korba achvilku sporŤák) No a vyměnila sem ho za chipolino Optima koukni na video http://vbox7.com/play:9f2b9967 jediný co mi teda u něj schází že je málo odpruženej, jinak bezvadnej, mega velkej koš, leh úplnej, perfektní střecha co de dát hodně „do čela“ nefouká na malou, síťka, celej de svlíknout a hodit do pračky. jako tříkolka je stabilní, suprová je aretace kol, hodně použivám během jízdy (třeba když mám obě děti na kočáře a je nějakej hrbol co se špatně přejíždí s volným kolem, tak v mžiku zaaretuju a pak až nepotřebuju tak zase odaretuju, fakt rychlovka) Novej pořídíš kolem 6tis.a použitej kolem 3000,–
no a pak druhej typ co mi příde jako špička do zoraný pole je dorjan cross (nebo jak se to píše, má ho kamoška a fakt suprově houpe, dítě je v terénu jak na vodě
) cenu ale netuším ale taky nebude nijak závratná.
Holky, děkuji za zkušenosti,zatím mám favority HOCO,Dorjan a Musty tak uvidím co nakonec vybereme:)
pomeranca píše:
Ja koupila z druhe ruky Hoco diamond, stal nas 5 tis v perfektnim stavu, ale da se asi sehnat i levneji. Rekla bych, ze ma vse co pozadujes, ale je to teda tank… no ale psala jsi, ze ho skladat nebudes, tak by to nevadilo. Parkrat jsem ho vzala i do mesta mhd, da se to, ale lepsi je prece jen manducaJo a je to rekla bych docela kvalitni rakousky vyrobek, i kdyz ho mame z druhe ruky, tak je porad pekny a nic se zatim nepokazilo.
Naprostý souhlas-taky ho máme a je to takový náš Hamer-po stavbě,po vesnických cestách jezdí suprově.
Tak jsem se včera byl podívat na kočárky v obchodě. Docela si mi líbil ten Dorjan,ale zdál si mi takový úzký, ale to asi bude tím, že Deltim je opravdu hodně prostorný. Dívala jsem se na Musty, ale hlavně jsem chtěla vidět Hoco a prý ho vůbec nemívají. Jedna paní ho prodávala na netu po jednom dítěti,která byla ze stejného města jako já, ale už ho prý prodala. Docela už na to spěchám, za 14dní jedeme na dovolenou a chtěla jsem si vzít ten nový kočár,přece jen Deltim už má nejlepší za sebou a každou chvíli mi tam praskne pružina a pak zahýbá doprava nebo doleva a jezdit se s tím nedá. Přítel to sice umí spravit, ale na dovču jedem jen s mamkou, takže pokud se nám to stane tam, je to v háji.
no sice už mám objednáno.....ale co myslíte o sporťáku casualplay S4??? měla jsem x-lander r.2007 ale jelikož mám celou sestavu chci ho prodat, ještě když ho prodám docela fajn , kdybych měla jen sporťák tak si ho nechám, protože spokojenost veliká, ale máme celou sestavu, tak jsme se rozhodli takto… a pořídili právě ten casualplay S4?
Popravdě by mě teď zajímalo co napíšete.. o něm…
Zajímala by mě v prvé řadě zkušenosti kdo jste ho měl…
Často se na diskuzích dovídám ona říkala to.. a tamta to… atd…
Příspěvek upraven 24.06.11 v 19:40
Měla jsem ho a strašně mu drncá přední kolo a to i po jízdě na zahradě. Kamarádka ho má a v zimě teda ve sněhu nic neprojela, sníh se nahrnul mezi přední kolo. Taky zádová opěrka se mi zdá moc malá a bouda je nízko posazená. určitě jsou ale maminky, kterým se líbí, já jsem byla ráda, že jsem ho vrátila. ![]()
Monuško to ten xlander je lépe ovladatelný.Ale třeba budeš mooc spokojená.