Jaký věk dítěte byl pro vás nejnáročnější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
731
20.7.17 19:26

Teď! Úderem druhých narozenin se z mého chlapečka stal hysterický vztekloun, který špatně snáší další děti a což teprve když má půjčit hračku :zed: snad to brzo přejde :D jsem zvědavá co předvede ten mladší :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

Ono každé období má asi něco. Já nějak nemusela mimina tak do toho 8 měsíce. Batolata mezi rokem a tak 18-20 měsící mi přišli super.
Obecně čím starší dítě, tím pro mě asi lepší.

Ale moje děti se neválí vzteky po zemi, nekňourají několik týdnů v kuse, vcelku brzo rozuměli (ale mají zase jiné vychytávky :mrgreen: ).A naučila jsem se žít s akčními dětmi, vcelku si užívám období proč.

A jelikož mám 2 děti, co jsou jako den a noc, tak s prvním to bylo celkově náročné od 4. měsíců do 2,5-3 let, dokud nezačal mluvit a nenaučil se trochu odpočívat. S mladší byl nejhorší první půl rok (ale cekově žádná extra trága) a od té doby je to jen lepší a lepší.

Příspěvek upraven 20.07.17 v 19:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Dceri jsou dva roky a nejhorsi to s ni bylo okolo pul roku, kdyz nespala, neustale se budila a zacala lezt a musela jsem ji hlidat kazdou sekundu. Byla jsem silene unavena, podrazdena a ty dny, kdy jsem hodiny lezla s ni a ona na sebe porad strhavala lampu a strkala ruce do zasuvek a snazila se na sebe prevrhnout kos… nezabavila se ani na par minut sama… to bylo k zblazneni. Neda se to srovnat se zachvaty vzteku nebo zlobenim pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
20.7.17 19:27

@Mallorka pro mě je nejnáročnější puberta a pomalinku nastupující puberta u dcer 9 a 13 let. K tomu mám doma batole, miminko, předškoláka a po prázdninách druháka, takže jednotlivá období můžu celkem srovnat.
Jinak každé období dítěte je svým způsobem náročné i hezké zároveň :nevim:
Těhotenství s druhým a dalším dítětem je vždy náročnější než to předchozí. A období vzdoru v těhotenství je hodně náročné. Bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.7.17 19:29

Vočistec byl mimino, čím menší, tím větší voser. Děsběs do 3 měsíců. Od půl roka už krapet lepší.
A vlastně je to lepší každým rokem stále. Jsou samostatnější, líp se s nima komunikuje, dělaj různé aktivity, které mi fakt baví. Je jim 8 a 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
20.7.17 19:31

Fyzicky prvních 6měsíců (koliky-únava). Celkově první rok. Psychicky od tří let výš, diskutování, vysvětlování, učení milionu věcí. Ale nenahraditelná je částečná samostatnost dětí, když je něco bolí tak řeknou co, spánek celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 19:39

Nejlepsi prvni půlrok - zadne probdele noci, zadne otravovani s prikrmy, kdyz jsem chtěla jit na prochazku, tak jsem vzala kocar a sla. Nejhorsi rok az dva a pul. Nejdriv bylo dite nebezpecne samo sobe, pak začalo mluvit a s tim vzdorovat, vymyslet, ze si nechce oblict tohle nebo jit támhle atd. Dobre asi teprve bude, hodne si slibuju od veku 4-7 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 19:42
@pe-terka píše:
Asi neumím vypíchnout určité věkové období, každé má něco. Ono dohodnout se s puberťákama, to se taky občas jeden zapotí :lol:. Ale jinak asi úsek miminko a batole, to je nejvíc náročné na fyzičku i psychiku.

Pubertaci maji jednu neskutečnou výhodu-nemusis resit hlídání. S malym ditetem se domluvis stejne tezce (nemozne) jako s pubertakem, alr navic k tomu neexistuje, ze bys nechala doma dite a sla behat/do kina/neresila prazdniny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.7.17 19:43

@Bizky nás byl právě do roka a půl nejzlatejsi.
Neříkám, že zlobí, ale já jsem pořád ve střehu. Tam nelez, to nejez, to netrhej, neber v obchodě atd. Vycura se a letí mi ukázat nočník a po cestě to leje, tak vytiram. Vyplivne jídlo tak zametam. Pořád jak policajt, než to pochopí. Do toho se párkrát sekne a je hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.7.17 19:45

Pro mě u každého jinak. U syna od 18m tak do toho 2,5roku. Ale taky proto, že jsem byla těhotná a pak okolo mimina, a on si vybíral období vzdoru a ještě toho moc nenamluvil. U dcery od 8 měsíců, kdy se začala stavět a lézt bráchovi do hraček. Byla ještě moc malá, abych je nechala hrát spolu, ale dost akční, aby mu brala hračky a on se vztekal. Předpokládám, že do puberty bude ještě pár období na zabití, ale nejzáživnější pravděpodobně bude puberta, ve které budou oba zároveň a ještě se to bude překrývat s mým přechodem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
20.7.17 19:48

Pro me bylo uplne nejhorsi sestinedeli a potom do roku veku. Od dvou let je to za me super :palec:, az na obcasne zachvaty vzteku :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 19:48
@Jorik81 píše:
Pro mě u každého jinak. U syna od 18m tak do toho 2,5roku. Ale taky proto, že jsem byla těhotná a pak okolo mimina, a on si vybíral období vzdoru a ještě toho moc nenamluvil. U dcery od 8 měsíců, kdy se začala stavět a lézt bráchovi do hraček. Byla ještě moc malá, abych je nechala hrát spolu, ale dost akční, aby mu brala hračky a on se vztekal. Předpokládám, že do puberty bude ještě pár období na zabití, ale nejzáživnější pravděpodobně bude puberta, ve které budou oba zároveň a ještě se to bude překrývat s mým přechodem :mrgreen:

Me fascinuje, ze se kazdy boji tak puberty.Ja byla uplne vzorna, bezproblémová a segra se jednou ozrala a sem tam našim odmlouvala.Coz je ve srovnani s tim, jak casto se vzteka a drzkuje male dítě úplná lahoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
20.7.17 19:49

U nás byly náročná miminka - obě děti se budily do dvou let každou hodinu, takže spánek žádný. Syn byl navíc od narození mimořádně ubrečený. Pravý hukot začal kolem tří let. Starší (má adhd) mi utíkal z domova, skákal pod auta, pořád se vztekal, atd… Nemohl být vteřinu bez dozoru, navíc málo spal. Teď je to lepší, ale uvidíme, až přijde puberta 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.7.17 19:59

Vždycky ten, který právě trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.7.17 20:02

@tezi děkuji. Snad to bude lepší. Jsem strašně unavená asi kvůli těhotenství a celodenní žaludek jak na vode. Taky jsem nabrala a teď v létě ještě řešit, co si obléct. Mám náladu pod psa. Jibak malý žádný vztekloun, mlácení hlavou do země to nedělá, já jsem je hrozně utahana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí