Jaký věk dítěte byl pro vás nejnáročnější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
20.7.17 21:10

@Fofrník máte 2× dvojky? Nebyla jste tenkrát v pořadu o patercatech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
20.7.17 21:11

Asi od roka do těch dvou a půl, první měsíce mi oproti tomu přišly jako brnkačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
20.7.17 21:11

Pro me nejnarocnejsi obdobi deti je do 7,8 let. Pak zacne byt dite pomalu zcela samostatne vcetne samostatného chození z a do skoly, na kroužky a tak. Pak uz mi to přijde jako pohodicka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
20.7.17 21:12

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:28

• Citovat
  • Upravit
25179
20.7.17 21:14
@Prosimklid píše:
Pubertaci maji jednu neskutečnou výhodu-nemusis resit hlídání. S malym ditetem se domluvis stejne tezce (nemozne) jako s pubertakem, alr navic k tomu neexistuje, ze bys nechala doma dite a sla behat/do kina/neresila prazdniny atd.

jj, to je pravda. Navíc za prcka musíš pořád myslet dopředu a být mu v patách, aby se mi něco nestalo nebo někde něco nevyvedl. To sice u pubertáka hrozí taky, ale toho už nemá smysl stíhat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.7.17 21:15

@Včelička992 bude hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
20.7.17 21:16
@Mallorka píše:
V jakém věku dítěte jste měly pocit, že to bylo nejnáročnější období s prckem? I to nejhezčí mě zajima?

Děti mám aktuálně 10 a 8 let.
Každé z nich bylo jiné a u každého z nich jsem byla jiná já sama - postupem času jsem se v některých věcech uklidňovala, v jiných naopak víc stresovala, rozčilovala - takže těžko najít jedno konkrétní období.

Obecně bych to za sebe shrnula tak, že čím byly mladší, tím horší to bylo. Já nejsem úplně typ, který by byl odvázaný z malých miminek a batolátek - je to krásné, ňuchňací a roztomilé, užila jsem si to samozřejmě také - ale podstatně víc si užívám děti starší. Čím rozumněji začínaly reagovat, čím víc se toho s nimi dalo dělat, tím šťastnější a spokojenější jsem byla resp. jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.7.17 21:18

Já mám dvě, a nejnáročnější mi přišlo když měli tak 2 a 4. Ta kombinace v podstatě dvou batolat. V každém období mám něco, co mě štve a unavuje. Ale teď mají 5 a 7 a je to poměrně fajn. Ještě kdyby oba byli zdraví ( starší má ADHD a dysfazii) tak by to bylo super. Takto máme náročné období stále.
Zpětně to období do 1 roku hodnotím kladně, i když tehdy jsem toho taky měla plné zoubky, hlavně kvůli únavě a nutnosti být stále na blízku, a stereotypu. Jakmile byli hlidatelni bylo to zas lepší. Príma bylo 1-2 roky staršího, pak se narodil mladší a bylo po selance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.7.17 21:18

@BohunkaP vidím to tak i u ostatních maminek v okolí. Ty úplně s malýma prcka má jsou víc utáhne a nervózní. Ty s většími jsou už šik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.7.17 21:19

@BohunkaP přesně. Myslím že to hodnotím stejně a za dva roky to bude podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.7.17 21:20

U nás bych řekla takové to období batolecí..
děti pořád někde lezly, neuseděly, člověk si nemohl, ani v klidu nic nakoupit, a nebo s někým zastavit.. nezabavili ani trošičku, i když někdo napíše, jak se může roční, dvouleté zabavit, tak aspoň malinko něco trochu, ale vůbec u nás. Pořád něco s asistencí..
Po tom 2,5 roku, mě přišlo, že kluci jakoby dostali určitý rozum a prostě se dalo s nima už domluvit, hlavně si řekli, s čím si chtějí hrát co chtějí..

Příspěvek upraven 20.07.17 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
20.7.17 21:20
@Mallorka píše:
@Fofrník máte 2× dvojky? Nebyla jste tenkrát v pořadu o patercatech?

Nikde jsme nebyli a dvojčata máme troje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.7.17 21:22
@Včelička992 píše:
Tak ja uz jsem sediva z techto komentaru, kdyz si predstavim, ze prijde jeste neco horsiho nez je ted ( dvojky 7.mesicu ). A ja se tak strasne tesila az budou sedet, lozit a chodit a to ja jsem silny nervak, to nevim jak zvladnu :D asi je vypustim na zahradu a tam si muzou padat na hubu do travy jak chcou :lol: hlavne ze si nikde nerozbijou hlavu apod., nebo ja nevim jak to budu jako delat :mrgreen:

Hele, mě všichni říkali, počkej, až začne lézt/chodit, to si užiješ. Počkej, až mladší začne být pohyblivá a poleze staršímu do věcí, to teprve něco začně…
Počkej, až začne mluvit a tu klapačku nezavře…
Ale já lezoucí/chodící děti miluju - jo, musíš předvídat, monitorovat, být jim za zadkem. Ale už se s nima dá dělat něco pořádného (vzít je na hřiště, do lesa na houby), nemusíš je tahat jak kočka koťata, prozkoumávají svět a dělí se o to s tebou.
Se samopohonem mladší se doma taky žádná trága nekonala, jen jsme jí zapojili do her staršího (tomu se člověk stejně musel permanentně věnovat, takže hlídat korigovat u tohio malou už nebyl až takový problém).
A mluvící dítě s proč je mi milionkrát milejší, než nemluvící znakující, u kterého 12 hodin denně musíš telepatovat nebo se snažit rozumět jeho pantomimě, aby jsi eliminovala krizové sitiuace, že dítě bude frustrované z toho, že se nedomluví.
Pro maminky těch ležících nepříliš akčních miminek to asi je obrovská změna, když se to batole začne nějak projevovat. Ale pokud nemáš doma bezúdržbové dítě, tak myslím, že už máš tu laťku nastavenou tak vysoko, že už Tě to nerozhází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.7.17 21:24

Američani mají pro tohle období přiléhavý výraz „terrible two“ :lol:

U prvního syna mi přišly nejhorší cca 3 první měsíce, brečel kvůli kolikám, to byl samej stres. a pak období asi 2,5 - 4 roky, byl hrozně svéhlavej a furt na pochodu, jsem se nezastavila :)
U dcery tak 1 - 2 roky, kdy hodně špatně v noci spala, možná kvůli ekzému, to nevyspání bylo strašný a já jsem spáč.

A pak už to šlo jen k lepšímu, dětem je 9 a 7 a je to pohoda. jsou samostatné, dá se s nima domluvit, můžou už být i chvilku samy doma a kdybych jim zapla neomezeně počítač, tak o nich třeba 3 dny ani nevim… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
20.7.17 21:25
@Fofrník píše:
Nikde jsme nebyli a dvojčata máme troje. :mrgreen:

Muzu se zeptat, jestli nevadi, prirozene? Samozrejme nemusis odpovídat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí