Poradna duly
Jana Čurdová
No já bych malejch plen nebrala víc jak jeden balík . Teda jeden malej do porodnice a jedem ten maxi domů.Co když se narodí 4kg macík? Pak už je lepší brát 4-9 kg.
Oblečky 56 minimum 3,4 kousky (dupačky,overálky) 2,3 body pak už větší 62. Zavinovačky tak dvě jestli budeš používat. Podložka na koupání je ze začátku zbytečná tu až tak za 3-4 měsíce. Já ji nepoužívám vůbec.Mimčo máš na ruce. A pak už sedí.
Pak třeba naušničky…ty je dobrý dát brzo -tak po šestinedělí a rozhodně nechat nastřelit .Je to rychlejší a dírka je rovná.
No vidis to sou rady, to sem rada ja si rikala ze to nebudu nijak moc prehanet, nevim jakyho budu mit obrika, manza mel 3,30 a 48cm a ja mela 3,50 a 50cm a bracha byl jeste vetsi, a naposledy mi dr rikal ze mi mimco roste rychle a pupek mam velkej tak si rikam ze raci pockam a veci se dneska daji koupit lehce a rychle. Ale budu muset koupit ty olejicky a masticky.
Ja co sem byla v tom spitale tak sem 2dny byla s novorozencama, tak sem aji videla co vsechno potrebovyli do porodnice a vpodstate nic, aspon u nas ne, dostali baby balick kde meli masticky, sice mini baleni ale na porodnici to stacilo, oblecky to mely erar takze az na cestu dom. Jen plinky, a hygienicky potreby pro sebe, ale kosile taky holky dostavaly erar.
No ted zbyva zaridit se na doma ![]()
malvi:já někde četla že se dávaj naušničky po 3 měsíci…Že by se dřív dávat neměli?Tak nevím ![]()
TAk brácha mají dvě holčičky a naušnice jim dávali hned v porodnici,takže naušničky jí brácha dovezl…asi je to jak kde…
Jinak si nemyslím, že je hloupost nakupovat plíny, taky jyem teda zatím koupila 2-5kg jedno balení a ty dvě co mám 3-6,takže i když se narodí 4kg macík,tak ty 3-6 jsou dobré…a plínek je veliká spotřeba ,myslím že to balení 70ks má tak na deset dnů, taže si nemyslím,že když se mi i narodí 4kg macík, tak za 14dnů přesáhne 6kg:) ale to je na každém jak co bude nakupovat,já chci mít trochu zásobu,protože plíny lezou do peněz asi nejvíce a je i největší spotřeba…
Ale to se uvidí až to přijde,člověk bude dokupovat pak průběžně…ale je dobré mít něco pro začátek do zásoby…
No nic,jdu taky chrnět,tak krásné sníčky všem:)
Dobré ráno.
Včera jsme šli odpoledne k našim podpořit brášku. Řezali mu bradavici na noze, tak byl chuděra malej celý takový unavený, jak bolestí, tak dojmů. Musela jsem ho jít trošku pomuchlovat. Je to moje zlato
.
Pak jsme s mamkou a Petrem hráli žolíky, domů dorazili v 8 a šla jsem rovnou do postele.
Jak se dnes máte?
Dobré ranko
Dneska jsem byla v práci první, dokonce sem odemykala kancl, to se mi už dloooouho nestalo ![]()
Včera sem byla uplně hotová, málem sem nedojela domů a ve finále jsem doma zjistila že jsem celá brutálně napuchlá a oteklá
To sem měla fakt radost. A dneska ráno sem zas vlezla na váhu a nějak se začíná šplhat nahoru skutečně tempem půl kila týdně, což se mi vůbec nelíbí, takže si musím začít dávat pozor na jídlo ![]()
Jo a dneska vyrazím do obchodu s mimi vecičkama a když budou mít něco pěkného tak bych ráda koupila soupravu do porodnice, čímž asi skončím s velikostí 56 (musím doma prohrabat kolik toho mám, ale podle mě dost v tom zděděným) - pak koupím tak dva kousky 62 a konec s hadýrkama ![]()
Dituš super že na kontrole vše ok, škoda toho pohlaví, ale aspoň budete napnutější - ale jestli to bude taky holčička, tak teda se tu s Kubou ztratíme
Koukejte si taky někdo pořídit pindíka jo? ![]()
sammmy uvidíš že tyhle nový testy ti vyjdou líp ![]()
ostatní zdravím ![]()
Dobré ráno,
Sammy : jsme na tom podobně,my přijeli včera v 18h z Prahy,jen jsem se najedla a v půl osmé už byla v posteli…Byla jsem včera hrozně unavená a taky mě docela bolelo břicho.
Peti: mě ti včera tam dole úplně píchlo,až jsem vyjekla.Někdy jsou ty bolesti fakt divný,vůbec nedokážu identifikovat,co je gynekologický,a co střeva…
Peti, je načase už začít trošku přibírat. Až se malý narodí, tak to shodíš, neboj. Hlavně, že jste oba v pořádku.
Befi, mě občas taky píchne, nebo vezme křeč. Není to nic příjemného, ale snad se nic vážného neděje…
Mě za chvíli příjde můj zástup a nevím, jak mi bude koukat do PC, tak se když tak ukážu až doma. Mějte pěkný den ![]()
bef mě poslední cca týden strašně bolí pipka, není to ani tak píchání, spíš tlak a pocit že když si sundám kalhotky tak že mi upadne a někam se odkutálí
![]()
Sammy: mě přijde nová nástupkyně v pondělí. Zatím mi nikdo neřekl,co s ní mám dělat,tak se na to vůbec netěším…nechce se mi to už předávat.a taky mě asi čeká omezení s netem…
Dobré ráno kočky,
tak jsem tady zpět z KO a popíjím kávičku (bez kofeinu). Váha, no podle mě děs běs, už mám 80kg, což znamená, že za těhu už mám nahoře 6kg. Ale dle dr. je to v normě… Tlak dle mě děs běs, z minulých 110/70 mám najednou 130/80. Vždycky jsem měla tlak nízkej a najednou hup. No kvůli tomu talku jdu na kontrolu už za 14 dní, aby si mě pohlídal. Jinak vše ok, srdíčko jsem slyšela. Dole taky vše drží tak jak má.
Jo a hlásila jsem, že mě prcek začíná jemně oťukávat, tak mám druhý TP a vychází na 12.02.2009. Ale já se budu spíš řídit tím podle poslední menstruace. Přeci jen každá cítíme ty pohyby jinak…
Takže další KO + UTZ je 14.10.2008. Tak huráááá dočkám se UTZ, i když až táááák zadlouho.
tak a jdu dočítat…
Dobré ranko pupíci
..a přeji fajn den …
a gratuluji k dalším úspěšným kontrolám ![]()
Vladko: on ten tlak strašně kolísá,když tam pudeš příště,zas budeš mít určitě jinej,neboj.
Jinak máme úplně stejně příště kontrolu,taky jdu i na velký UZ ve 20.týdnu.To už ti určitě řeknou pohlaví.Já mám TP podle velikosti plodu 27.2,ale Dr.mi ho zatím oficiálně nepřepsal,takže u něj jsem furt 4.3..Ale je to jen pár dní,to je nuance ![]()
Jo,a včera už jsem v tramvaji 2× ucítila lehké kopanečky,spíš takový cuknutí v břiše,ale asi to bylo ono ![]()