Poradna duly
Jana Čurdová
Miruš , já dneska budu mít lososa, brambory v páře a salát (ledový salát, citrón a česnek), ten k rybě miluju ![]()
Peti , asi si koupíme špunty do uší, co?
Jasně, že fotky zkreslují a hlavně ve věcech pak vypadá pupíno větší! …a s tím porodem, myslím, že budu vyjímka ..tak se bojím, že budu ráda, když to bude až na termín
![]()
Holky, tak mi právě pošťák přinesl obr pytel s tou
ou do postýlky. Teď js si odškrtala seznam a je tam všechno, uf
barvička je fajn, miminkovsky žlutá, jak js si představovala a celkově se mi to líbí. Už aby přišla matrace, pak to hned vyzkouším na postýlku a blejsknu ![]()
ahoj holky,
taks sem se kvám konečně dostala, mám dneska celkem nabitej program o kterej se zasloužil mužíček
protože je svatýho martina a tak nějak se peče svatomartinská husa tak na ni dostal chuť a dneska sice nesehnal husu ale dotáhl mi kačenu a že je chci abych mu ji upekla, tak sem se na to vrhla a už mám rozvařenej jinej oběd ale de to, ktomu sem ještě dala prát, když je tak hezky a začala sem uklízet. Tak snad to všechno stihnu.
Holky aleluja, prášky začínají zabírat, ale vnoci mě probudilo takový mokro že sem si myslela že sem počůrala
ale hlavně že to zabírá.
Jo jinak Mae moc krásný věcičky a o takovým overálku taky uvažuju ![]()
jo jinak nevím už kdo ale ohledně tý kojo podrpdy, já si do porodky koupím taky těsně pred porodem nějakou kojící a dyštak pro jistotu mám ty sportovní bezešvý, si říkám když v tom má pak člověk i spát tak je asi tahle pohodlnější a pak až podle toho jak se prsa nalijio tak pořídím nějakou dražší a kvalitní. Mi sme u nás prodávali Anitu a je to asi nejrošířenější značka ve spodním prádle pro těhu.
Jo a do porodnice ohledně košil… tak u nás dostaneš na sebe erár ( pokud u vás ne tak 2 košile určo) a na mimčo taky erár (jen večičky na cestu dom) no a hygiena u nás jen takový děsný vložky a nějakej minibalíček s mastičkama na mimčo, takže plínky, ubrousky, vložky, toaleťák … vlastní
toť asi vše a du pokračovat v práci
jo a kačenu peču poprvý tak sem zvědavá co z toho bude ![]()
Medu: jéé lososa bych si dala,miluju ho s bramborovou kaší ![]()
Takže
a do postýlky je hezká? tak já se budu asi opičit,neva? ![]()
Bude se to barevně hodit k tomu tmavě hnědýmu dřevu?
Peto : ted kolegyně odešla na školení,takže jsem si zase pěkně čórla zpátky svoje věci, a pěkně si tady lebedím ![]()
Holky a nevíte jestli Souky byla normál těhu a nbeo IVF? já mám pocit že si jipamatuju z jiný diskuze ale jistá si tím nejsem. Já mám totiš obavy že díky IVF se děti rodí dřív a tak to mi by sme potom mohlyi být v únoru, no najednu stranu si říkám ať je to co nejdřív a na druhou jen ať je pěkně všechno vpořádku a v termínu.
Minulej týden jak sem byla za kamoškou v porodce tak říkala že ona byla jediná z 5 rodících co nerodila předčasně ale jak se má ve 40tt
Ahoj bříška ![]()
tak já se připojuji po jednodenní odmlce, musím chodit pravidelně, abych se neztrácela v informacích ![]()
Já jsem včera odnesla zkumavku s močí sestře a mám si zavolat zítra během dopoledne, tak jsem zvědavá-co tam najdou-bo nenajdou
![]()
Cestou zpátka jsem se stavovala v jednom obchodě s dětským zbožím-máme u nás ve městě celkem čtyři, tak je obrážím, abych měla přehled, co se mi vyplatí koupiut na internetu a co radši koupím v kamenném obchodě, pač jsem už tuhle v tom krámě, kde budu objednávat kočárek zjistila, že se kolikrát některé věci ani nevyplatí objednávat z netu
bavily jste se tu o kojo podprdách a paní včera v tom obchodě mi říkala, že kojo podprda se má kupovat nejdříve 4 týdny před termínem-pač ty prsa se pořád mění a nalívají se nejvíc právě před porodem...............
Tak sem holky zvědavě nahlídla k prosincovejm a ta Souky má Aničku narodila se dneska o třičtvtě na 5 a měla 44cm a 2,25kg. Víc nevím
Ahojky!
Holky včera nám volal chlap že už máme hotovou komodu, tak si pro ní pojedem, já chci dnes a R až příští týden ve středu
Tak ho musím ukecat aby jsme tam sjeli tento týden.
Medu:Já tam volala a že bych se chtěla informovat o tom předporodním kurzu. Ona ano tak se ptejte. (Mě totiž hlavně zajímalo jestli je jednorázovej nebo více lekcí a cena.) No a ona ano je jednorázovej, cena 300kč. A patala se jestli půjde tatínek a já říkám že ne že je v práci…Jo a je to v úterý od 14.Tak tam cinkni.nevím jestli máš číslo. Tak ti ho píšu…491 601 750 Jinak já jdu dnes volat na Kurz péče o novorozence a kojení…
Tak holky nejsem uplně blbá Souky znám ze snažilek a měla mít termín porodu až 27.12 což je celkem síla, a ona otěhotněla přirozeně ![]()
Musím ještě rychle poklidit-mám dneska lenoru..........tak ať to stihnu, než se mi vrátí ta moje banda-Terka ze školy a drahoušk z práce..................takže reagovat bych chtěla, ale až potom............
Akorát jsem se chtěla holky zeptat-jak to máte se spaním na zádech????
Já už tuhle někde četla, že na zádech prý nemá miminko dost kyslíku, ale pak jsem to četla v poradně, kde moudrý pan doktor Koucký psal jedné mamince-že pokud to nevadí jí samotné, že to nevadí ani miminku-že příroda je natolik moudrá, že to zařídila tak, že když to není dobré, tak ta poloha na zádech utlačuje nějaký nerv a okamžitě se mamince dělá špatně, takže donutí tu maminku tu polohu změnit..Prý je to tedy mýtus a pokud to prostě nevadí jí samotné, tak to nevadí ani miminku ![]()
Já totiž se často probudím v noci na zádech a někdy i pěkně protažená-a stávalo se mi to od začátku-a na prďolince to snad žádný následky nezanechalo
chová se pořád stejně..............tak snad je to O.K........holky to je hrozný, já jsem v tomhle těhu děsně úzkostlivá-to jsem při Terezce fakt nebývala
…asi byl člověk mladej, bezstarostnej a nad vším tak nepřemýšlel ![]()
Medu:tak jsem tam volala. Je to taky jednorázové, je to ve čtvrtek od 14. A stojí to 200. A jdu tam 4.12. takže jsem ráda, páč ten další týden přijede mamka a budem poklízet a připravovat věcičky pro malou. Jo a na ten kurz o porodu jdu 2.12
Dituš:Já to mám ze spaním nějaké divoké, vůbec nevím jak si mám lehnout a než usnu to je doba. na zádech neusnu a na boku mě bolí záda a nabřichoboku mi to je nepříjemné…A bude hůř
DITTY:já si myslím,že spát máš tak,jak ti to vyhovuje a pokud mimčo nedělá obr kopance jako že mu to vadí,kde je problém?!
Vždy´t ve spánku nemlžeš ovlivnit jak si přelehneš,prostě se vzbudíš a ležíš tak…to by ses musela přivázat,aby se tělo neotočilo ![]()
Já spím na boku pravém či levém a je pravda,že se mi ještě nestalo,že bych se vzbudila jinak,než jsem si lehla..a jak spáváte HOLKY-máte kojo polštáře nebo něco na vystlání?!
Já jdu pověsit ven prádlo,je tam vítr jako něco,tak to uschne brzo a ještě jdu povlíct peřiny do čistého…a obědvat. ![]()
Co máte pro mimčo na spaní na noc,přece jen to bude zima..já právě mám dva overálky malinké,myslím,ýže je to možná to nej.
![]()
Stím spaním já spím jak kdy, podle toho jak mi to vyhovuje, někdy na zádech na bocích na polobříšku, no prostě jak mi to vyhovuje, zatím se ničím moc nepodkládám tak akorát si nějak smuchlám peřinu a je to. Ale časem si asi někde narvu někam polštář co mám na víc.
No na spinkání mám několik overálku pro broučka, takový ty ze
y z tesca, vyloženě je na nich napsaný sleepingsuit. Ale budu je používat i přez den na doma, dyť mrňouskové spinkají skoro pořád. Jinak vlastně bude v zavince a když se mi bude zdát že je zima tak bude i přikrytý peřinou nebo dekou. Tak takle to mám v plánu já.
Jinak já teď čekám až se mi dovaří zelenino-brokolicová polívka a dopeče kuřecí řízečky zapečený na bramborách se smetanou, no a než se mi dopere pračka a pak du jest věšet a píct tu kačenu ![]()
Holky a necháte je v zavinovačce celý den nebo jen na spaní večer?
Ilco , u nás v porodnici jsou taky erární košile, ale není jich prý k dispozici tolik, tak je prý fajn, vzít si i 2 svoje
jinak ať se kačena povede!
Befi , myslím, že k hnědé postýlce bude taky pěkná! Je hodně světlounce žlutá. Myslela js, že ta látka bude třeba trošku silnější, ale i tak je fajn, snad se ti to taky ve skutečnosti bude líbit a nebudeš mě chtít uškrtit
ještě počkej, zkusím jí po obědě na postýlku, třeba ještě přijdu na nějaký zádrhel …
Daisy , díky moc za číslo a info, já bych tam chtěla jít až v lednu, přeci jen mám termín až začátkem března. Ale určo taky půjdu na ten jednorázový ![]()
Dittuš , tak držím pěsti, ať to zítra dopo dobře dopadne, dej nám vědět
jinak já se snažím spát co nejvíc na levém boku, sem tam na pravém a na zádech jen chvilku, před spaním, když si hladím bříško
taky js četla, že by se to nemělo, ale co je na tom pravdy, nevím ![]()
Holky, tak js si volala na ten 4D utz a objednali mě až na 18. prosince!
zítra přijde na návštěvu manželova sestřenice a vezme s sebou dvd ze 4D v Hradci, tak js na to zvědavá ![]()