Poradna duly
Jana Čurdová
Holky není pravda,že se na MD musí nastoupit do 6týdnů,přesně jak píše Petra,taky jsem to zjištovala. Nastoupíš musíš (nebo mít zpětně napsanou žádost)nejdéle 1den před porodem.
Mě teda ten rozdíl mezi MD v 2008 a v 2009 dělá taky hodně,a rozhodně bych na mateřskou v roce 2008 nešla.
tady je to docela dobře napsané: mne sa podarilo zistit info priamo na okresnej sprave socianeho zabezpecenia. (po dvojdnovej debate sa boli schopni zhodnut )
Takze:
ak pracujete a termin porodu mate v case od 1.1. - 14.2.: Na matersku nemusite nastupi 6 tyzdnov pred porodom, staci, ak nastupite k 1.1. a bude sa vam to ratat podla novych pravidiel. (samozrejme musite porodit az po 1.1.)
A ak ste na neschopence: Neschopenka MUSI byt ukoncena najneskor 6 tyzdnov pred porodom. Ak vam tento termin vyjde na koniec tohto roka a mate este dovolenku, ktoru si mozete docerpat do 1.1., tak mozete nastupit na matersku od 1.1.
Ak mate tej dovolenky malo a nevyjde vam to, musite nastupit este tento rok.
To je tedy pěkné, jak doktoři bludí
.
Ale jak jsem psala, mě do konce roku nevýjde dovolená, takže jinou možnost nemám…
Sammy :a proč nechceš jít na nemocenskou? ta se ti do příjmu stejně započítávat nebude. Já být tebou,tak na ni do 1.1. jdu.
Ale třeba ten rozdíl MD nemáš tak velký. Letos je max.hranice kolem 14.000,–,tak si zkus spočítat podle toho nového vzoru od 2009.
Petra ho sem jednou dávala nebo je na netu
Ten odkaz jsem postřehla. Zkusím ho pohledat a propočítat si to…
Tak oproti očekávání jsem už zase doma. Udělala jsem si „výlet“ na druhý konec Brna a zpět ( něco jako z Jižního města do Ruzyně), abych zjistila, že plavání dnes odpadá, jelikož je cvičitelka nemocná. No, stát se může, ale pokud není na smrtelné posteli, mohla rozeslat aspoň maily…
Takže teď čekám na tatoucha a vyrážíme na návštěvu. Doufám, že to dopadne lépe…
Jinak koukám, že řešíte nástup na mateřskou. Já jako OSVČ vůbec netuším, jak se to bude po novým počítat a netuší to zatím ani na MSSZ. Až tam koncem měsíce půjdu, tak se pozeptám. Doufám, že něco dostanu… ![]()
Ahojky!
Tak jsem zpět z ko…Od minule jsem nic nepřibrala vážím 61kg. To je 8 kg nahoře, zatím.Výška fundu 28. A CS-3 No ale řek že je to dobrý a do Tábora jet můžu.Jo a tlak 111/68. Malá je hlavičkou dolů a váží 1322g.
Mě tady podleté fotky přijde hodně na Rá´du.
Další kontrola je 12.11. v 7:30
ahoj holčičky,
dneska jsem to v práci nějak přehnala,že se ted sotva plazím…,za chvilku asi padnu za vlast,a docela mě i bolí břicho.
Jsem tak naštvaná na sebe,a na tu čůzu,co jde po mě,která všechno zkazí,a já to pak ve stresu rychle předělávám… ![]()
Ráno hodlám mít řeč se šéfem,a opravdu příští týden končím!
Ahoj holky,
tak sem dopoledne nečekaně vypadla s kamoškou ven na procházku a chytl ná celkem liják, no pak sem šla k našim a ušila si povlečení do postýlky, zítra povleču a nafotím (kecám až v sobotu nafotím, zítra valíme na bráchovu promoci a bude mecheche) a pak sem dělala ty truhlíky, no taky nafotím a pak vám sem dám i odkazy co sme v čera v Ikei nakoupili.
No a teď du modelovat z marcipánu zubní protézu, brácha marcipán rád, a vzhledem k tomu že mu chceme dát prachy a nedávno si na kole vyrazyl 4 stoličky taky to vezmem tak nějak komicky a do zubů mu zaklapnem prachy. jak to udělám tak vám to taky nafotím.
takže holky zatím du tvořit.
Jo Sammy nebo kdo, s tím froté povlakem na přebalovací podložku, tak se rači koukni na rozměry ať pak nemáš zbytečně hadr doma
mě totiš ta nafukovací podložka z Ikei přijde malinko menší než ostatní.
Ahojky překvapivě ještě nespím a mám i sílu ťukat do klávesnice
.
Mám ráda zvláštní jména i když ne úplně ty přehnané jako Jesica ,Casandra a co já vím … nebo to má zas kamarádka Kryšpín ,Malvína,Babeta,Adina. To bych si netroufla, ale máme cizí příjmení a proto mohu volit i netradičnější jména. Jedním s důvodů je, že ve školce máme 3 Natálie ,3 Nicol ,2 Dominiky a jednoho Dominika , 2 Mariany..... jo ještě dvě Sáry. Na to , že mám malou soukromou školku je to děsivej průměr…( cca 30 dětí )
Holky tak už mám zuby hotový jen mi musí ztuhnout
http://imb.lide.cz/…119B0000.jpg#…
http://imb.lide.cz/…F65F0000.jpg#…
Sem dneska hotová du si odlakovat nehty a du se válet k telce, tak se holky mějte
Malvi tak to tam máš teda hodně dětí těch jmen, no já to chápu já taky rači vybírám jméno který u nás na 1000 obyvatel není, takže tak.
jinak kamarádka má justýnku taky moc pěkný ![]()
Ilčí:
Tak ty zuby jsou bomba!To je fakt dobrej nápad.Tak ať se bráchovy líbí
Až ti ztuhnou, hoď nám sem foto zklapnuté protézý ![]()