Poradna duly
Jana Čurdová
ilco ja jsem pro Bééé ![]()
jinak holky mám takové dilema, chci si koupit bezpečnostní pás do auta pro těhule, třeba http://www.ajuty.cz/…ail.441.html, vlastně jsem ani jiný typ nikde nenašla…
Ale názory se různí, někdo si myslí, že je to zbytečný, někdo ho zase používá od konce 1.trimestru…
Říkám si, že je asi opravdu bezpečnější, když je pás stažený co nejníž, protože navíc mám placentu na přední stěně, takže je event. škubnutím více ohrožená, ale Milan mi říká, že obyčejný pás vyjde úplně nastejno…
Máte s ním nějaké zkušenosti??? díky
JARŇÁTKA 2009
http://www.beruska8.cz/…romy1/42.GIF http://www.gify.nou.cz/…bory/270.gif
TĚHULKY
SAMMMY / (Míša, 24) / TP 12.2.2009 / 0 dětí / holčička Sabinka ADELAPAJA / (Adéla, 23) / TP 22.2.2009 / 1 dítko / chlapeček DUANTNEFRET / (Lucie, 39) / TP 23.2.2009 / 2 děti / holčička Yasmin Nia
JITKAD / (30) / TP 24.2.2009 / 1 dítko / holčička Terezka
JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 / 0 dětí / holčička VLAĎKA28 / (28 ) / TP 27.2.2009 / 0 dětí / chlapeček
REBECCA / (Radmila, 33) / TP 1.3.2009 / 1 dítko / chlapeček BEFANA / (Hanka, 30) / TP 4.3.2009 / 0 dětí / holčička Eliška Eliani / (Eliška, 33) / TP 4.3.2009 / 1 dítko /chlapeček Antonín ILCA / (26) / TP 5.3.2009 / 0 dětí / chlapeček Mikulášek MEDUŇKA / (30) / TP 10.3.2009 / 0 dětí / holčička Stelinka KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 20.3.2009 / 1 dítko / chlapeček Tobiášek
PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 / 0 dětí / chlapeček MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 / 5 dětí / holčička NIKYNKA86 / (22) / TP 29.3.2009 / 0 dětí / chlapeček MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 / 1 dítko / holčička Barunka
Zuzulenda / (Zuzka) / TP 16.4.2009 / 0 dětí / holčička Ellinka
MAMINKYhttp://www.gify.nou.cz/…bory/551.gif RÉBI / (Markéta, 36) / TP 23.2.2009 / 21.11. / Judita PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 / 7.1. ve 13:10 / Matěj - 3,2kg a 50 cm MAE / (Mirka, 26) / TP 6.2.2009 / 8.1. v 17:24 / Adélka - 2,7kg a 47 cm DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 / 28.1. ve 14:05 / Jindřiška - 3,29 kg a 48cm MIRKA82 / (Mirka, 26) / TP 16.2.2009 / 30.1. / Alex - 3,2 kg a 48cm LENOUSEK / (21) / TP 12.2.2009 / 2.2. ve 12:30 / Matýsek - 3,43 kg a 52cm Ditta77 / (Ditta, 31) / TP 16.2.2009 / 6.2. ve 23:02 / Emička - 3,1 kg a 50cm Pilcanda / (27) / TP 9.2.2009 / 6.2. v 18:30 / Terezka - 3,95 kg a 51cm KKACENKA / (30) / TP 14.2.2009 / 11.2. v … / Jakub - 3,12 kg a 50cm Majďula / (Magda, 28 ) / TP 9.2.2009 13.2. v 3:20 / Nelinka - 3,85 kg a 50cm Chocholka / (Monika,27 ) / TP 22.2.2009 15.2. v 16:38 / Terezka - 3,9 kg a 52cm
![]()
http://www.sirmi.ic.cz/cara/92.gif /> http://www.sirmi.ic.cz/napis/60.gif MEDUŇKA - od 3.2. pobyt v nemocnici - vysoký kr.tlak,kys.močová v krvi, pátek 13.2. propuštěna domů - jupí
Vlaďka28 - 16.2. nástup do nemocnice, 17.2. císařský řez - bude miminko
koukám že ten odkaz nějak nefungýruje, tak třeba http://www.podivej.cz/…tne-do-auta/
obrazku neporadim, ja pouzivam normalni a stahuju si ho dolu…
Kkacenko : už to tu někdo psal,Kubík je fakt hrozně miloučkej,to je první slovo ,který mě napadlo
A bude určitě pohodář po tobě ![]()
Petro : zavinka pro Matese je parádní
My teda křtít nebudem,ale u vás na Moravě je to asi normální,co?
Medunko: to je dobře,že si ok ![]()
Jinak já jsem po kontrole,tentokrát vše v naprostým pořádku. Nález v podstatě stejný jako minulý týden,k porodu se to prý zatím určitě nechystá, monitor byl dobrý,nejvíc měla 180tepů/min. Jen nic novýho ohledně císaře nevím..
Na termín operace si mám volat až v pátek po 15h. To do tý doby nevydržím… ![]()
Skoro jsem ráda,že jdu na ten císař,jinak bych určitě přenášela jako Sammy… ![]()
Taky jsme již odevzdali dotazník na matriku,já furt spekulovala,a Tomáš to tam najednou naškrábal sám,a neměla jsem šanci… ![]()
bef .....takze?! (myslim tim jmeno)
Jinak fajn, ze tentokrat to bylo v poho
Teď jsem četla, že Vlaďka bude mít zítra sekci, takže nás zase předběhne. Duant, dělej něco!!!!
![]()
Duant: všem říkám,at se nechaj překvapit,páč už mě ty dotazy s…,ale tady můžu říct „s klidným srdcem“,že žádný změny se nakonec nekonaly… ![]()
Taky jsem tam navštívila lékárnu-musím říct,že úplně parádně vybavená,je vidět,že je to pouze porodnická lékárna!! když si vpomenu jak jsem před měsícem pořád cosi různě kupovala,a tady bych to měla vše z jedný vody na čisto ![]()
Akorát,když jsem chtěla kojící čaj,tak mě ukázali regál,kde bylo asi 10druhů čajů…,se asi zblíáznili
Nakonec jsem vzala 2nejprodávanější - od Megafytu Bylinný čaj pro kojící maminky s jestřabinou lékařskou a pak od Teekane (myslím,že ho má Ilča)-na něj měli zrovna akci 1+1 zdarma ![]()
Pak jsem ještě zkusila nakonec ty homeopatika: na spuštění kojení: ricinus comunis 5CH-říkali,že je to nejprodávanější homeapatikum u nich
,a pak ještě Arnica montana-to je zas prý na hojení jizev(po CS či nástřihu). Pak antibakteriální mýdlo Protex a Hemagel-gel k urychlení hojení ran (ten je teda strašně maličkej a byl drahej jako prdel..,ale doporučila mi ho známá z lékárny,tak uvidím)
ježíš,jsem se nějak rozepsala,sorry… ![]()
p.s. odkdy se má pít ten kojící čaj? až po porodu nebo mám začít dřív??
Jo, Ilčo: já jsem taky pro B - mě se poslední dobou bílá líbí nejvíc.ale Áčko vypadá taky krásně,záleží jakou máte autosedajdu,jestli je tmavá,tak bych šla klidně do A,jestli je barevnější,tak radši do B
Bef - já a pohodářka…to jsem se pobavila
Jsem vzteklej neurotickej melancho-cholerik
Synáčkové nemají být po kom flegmouši (manžel je kapku cholerický impulzivní sangvinik), takže je u nás veselo
Takže Eliška? Kojo čaj klidně až po porodu, ale určitě ti teď neublíží ![]()
Já měla v porodnici taky Protex a gel z dubové kůry na hojení, ten je taky bezva. Škoda, že jsem nevěděla o něčem na spuštění laktace, docela by se mi to hodilo ![]()
My teď zjistili, že Kuba má možná moc přirostlý jazýček dole (uzdičkou). To by vysvětlovalo občasný problémy s přisátím, hůř se mu papá… Zítra jdeme k dr., tak to musíme zmínit ![]()
Tak sem si poležela a nohy trošilinku splaskly, ale stačí si je kolem kotníku zmáčknout a důlku pěkně dlouho trvá než se vrátí zpět
. Tak že jdu zase vyhodit nožky hore k telce.
Kači mě taky přídeš jako pohodářka ![]()
Tak sem zatím podle statistiky zjistila že bílá varianta vítězí, takže sem šla oblečky přemáchnout (dostala sem je teprve včera) a už se suší, i manža říkal že asi bílá varianta
Teď mi teda utekl za kamošem do hasičky, chystají tam vlečku na sobotní ostatky (jinde se tomu říká fašanky nebo masopust) manža má s maskama jeszdit po dědině a sbírat vajíčka, okurky a salámy co dostanou masky od lidí, večer se z toho dělá v sále „hemenex“ pro všechny. No tak sem mu říkala ať se moc nežene do funkce kde ho nemůže nikdo zaskočit, tak prej je už za něj připravenej i náhradník, tak sem „klidná“ no a doufám že snima nebude i pít, se po dědině pije slivka, svařák baští koblížky, boží milosti a uzený s chlebíkem, no mňamka, párkrát sme taky šla za masku a bylo to fajn. Doufám že koblížky a milosti mi donese mamka už na to nemám abych je dělala.
Tak já se du natáhnout a zase nakouknu
jo a stím že na moravě se křtí, no je to víc v kurzu než v čechách, mi s manžem sme oba a je to fajn rodiná sešlost, takže mi dem taky do křtin.
bef , tak dik za odpoved ![]()
Ja uz zase chrapala…
adel , s planovanejma sekcema se neda nic delat, prejme Vladce hodne stesti
… A ty vydrz, Prtka, vydrz ![]()
kacko na Lednatkach to nejaky holky mely s tou uzdickou taky, a normalne jim to ambulantne nastrihli, ze o tom mimca ani nevedela ![]()
Holky jak dlouho že ste sterilizovaly dudlík? ve vroucí vodě minutu?
ilco , ja to tam mela napsany…myslim, ze to bylo 5 min., ale uz nevim ![]()
Ahoj maminky a těhulky, moc vám děkujeme za přáníčka
Dnes náspustily domů.Jinak tatka to k porodu nestihl, ale zastoupila ho jeho sestra.Jsem ráda, že už jsme ve svým.Nelinka je zapitá takovým způsobem, jak jsem nečekala.Bude aspon zdravoučká min do 18ti ![]()
Mlíka mám přebytek, ale to je jen dobře.
Jdu vás dočíst.....dost jste toho napsaly ![]()
Ahojky gatuluju k novým miminkům nějak nestíhám , takže všem velkou gratulaci.
TeĎ mám hlavu úplně v pejru malá se mi pořád budí takže si neodpočínu. Kojíte někdo taky po půl až hodině nebo to blbne jen to moje dítě.?Jsem naprosto KO jdu odpadnout.
Jiřík je celkem OK ségru přijak na svuj věk dobře:-))