Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj…
děkuji za pochvaly ![]()
Jinak včera jsme byli na KO a malá už má 3.5kg a stále 49cm.Ale máme široké balení a Dr. ji měřila i s těma plínkama,takže si myslím,že měří více
Já jsem včera měla 40° teploty,tak jsem si dala paralen a už je to lepší.Ale musíme doma chodit s rouškou,aby to malá nechytla ![]()
Mám nějaké „divné“ mlíko.Malá pořád saje,třeba tři hodiny v kuse a pořád má hlad pořád pláče,ale asi to může být těma prdíkama-i když prdí.Dvě noci po sobě mi celý prořvala,pořád chtěla baštit.Tuhle noc už to bylo lepší.Když jsem to říkala Dr.,že mám asi slabé mlíko,tak mi na to vůbec nic neřekla.A dokrmovat moc nechci,bojím se,aby si na to nezvykla a nezačala mi odmítat prso! ![]()
Holky jak tak sleduju vaše večerní rituály tak to vypadá že každý dítě je holt jiný a potřebuje ke spaní něco jinýho a taky jinak bude spát.
Bef dneska si na noc nestěžuju, ale asi ho budu muset víc budit přez den on má toho totiš přez den dost naspáno, jenže on je pak tááák nevrlej, no holt nám to bude asi dýl trvat než si zajedeme nějaký delší spaní. Teda nezávidím ti to kňourání,malej to někdy taky dělá, hlavně když ho trápí prdy, to abych se vyspala tak si pořádně podložím záda a spím vpolosedě a malej mi leží na břiše a uklidní se a spinkáme a pak ho šoupnu do postýlky. A jak si to myslela sytější nutrilon, jako jinou kategorii a nebo hustší? Tomu nerozumím já zatím kojím, dneska o106 asi mu to fakt nestačí asi je „vodový“ ikdyž je ho dost.
Zezu a skusilas odstříkat kolik máš mlíka? Jo a ty prdíky dělají moc, já mlíka měla dost a malej řval protože ho bolelo bříško, sem si taky myslela že mám málo když je pořád nacuclej ale na:,–(ila sem probiotický kapičky(drahý jak sviňa 650,– u nás a 300,– na slovensku) a za 14dní zabrali a mezitím sem mu dávala Baby Calm, na plastovou žličku sem odstříkala trochu mlíčka a pak nakapala kapátkem 10kapek a šup do pusiny (rači aby se nezalkl sem ho měla ve vyvýšený poloze) a žličku zvládá vpohodě. Tak to zkus, prdy dělaj moc.
Ahojky
Musím vše uvést na pravou míru. Nemyslela jsem Šamotky Daníka ale Daníka od kamarádky co bydlí tady.Jak spolu jezdíme kočárkovat.Je to shoda jmen a vůbec mi to nedošlo. Šamotce jsem volala pro vysvětlení, i když to myslela ve srandě.
Jinak u nás noc super. Spala od 21-6h. ![]()
Teď řeším neštovice. Ve školce se dost rozmáhají. Niki byla v kontaktu s holčičkou, které se dnes objevily. Jen nevím kdyby to chytla, jak to bude s Terkou. Na netu jsem o tom nic pořádného nenašla.
Befi ,původně jsem Volárňačka. A hodně jsme soupeřily i s Jestřábí Lhotou.A nebudu moc drzá, když se zeptám, jak se kolegyně jmenuje?
Zuzu , to je teda pech. Snad budeš brzo ok a malá to nechytí. A věř, že slabé mlíko není. Mlíko buď je nebo není.A nezkoušela jsi vážit kolik vypije.
Ilčo , třeba se ti tam nakonec bude líbit. A kdo bude hlídat.
Mě tchyně nabízela, že bude Terku hlídat, že můžem v sobotu večer na májovou zábavu. S díky jsem odmítla. Je vidět, že Terku nezná. Vozila dosud jen dvakrát. Já k nim nechodím, pokud nemusím a tak Terku vidí jen když přijde k nám.
Chochol: Jana Luthová,je jí něco přes 40let,a má 2dcery věkem tak střední škola.
Já pracovala ve Velkém Oseku.
Chocholko mě by hlídala tchýně ale nevím proč ale mám lepší pocit když hlídá moje mamka, prostě mi příde že ho umí líp utěšit (asi díky tomu že sme si hodně podobný) no ale nechci aby moje mamka šla hlídat když mám tchýni vedle v pokoji. Asi si to nechám ujít, no ještě uvidíme do soboty času dost.
Befi , jo, jo znám. Má Katku a Ivetu.
Ilčo , já jsem taky radši když Niki hlídá mamka. A to tchýni mám taky za rohem.
Když ji máš za rohem to ještě de ji tak nějak taktně obejít a domluvit se s mamkou aby to tchýně nevěděla a nemrzelo ji to, ale když ji máš doma tak to už nejde. Ona špatná není ale prostě některý věci se mi nelíbí, to už se mi líp nechává malýho švagrové, malej se na ni culí a vím že to s miminkama umí (je zdravotní sestra na dětským oddělení ve špitále)
Ahojky všem ![]()
tak vy jste tu psaly, jak vaše dítka včera vyváděla a u nás se to teda odrazilo na mě, měla js po dlouhatánské době depku jako vyšitou …normálně js si večer po kojení dala frťana jégra
ani js neměla pořádný důvod, tak nevím, jestli to bylo počasím …no dneska už je dobře ![]()
Holky, fotky opět super, Elda s těma brýlema
a Sabinka v sedu
tý jo, my jsme rádi, že tak tak udržíme hlavinku, když jsme na bříšku!
Miruš , závidím štíhlost, i když u tebe je to vykoupeno zase něčím jiným, No hlavně, že už je dobře! A Aduška musela být super, jak se řehnila ![]()
Zuzu , teda krmit 3h v kuse, to je hrozný
co zavolat do porodnice a poradit se ohledně toho kojení, když k tomu má tvoje dr. takovýhle přístup ![]()
Ostatní maminy zdravím!! ![]()
Holky, máte ještě vyvýšenou matraci v postýlce? My ještě máme, ale malá mi pořád sjíždí dolů nebo leží úplně našikmo, tak bych to podložení už najradši odstranila
![]()
chocholka píše:
Ahojky
Musím vše uvést na pravou míru. Nemyslela jsem Šamotky Daníka ale Daníka od kamarádky co bydlí tady.Jak spolu jezdíme kočárkovat.Je to shoda jmen a vůbec mi to nedošlo. Šamotce jsem volala pro vysvětlení, i když to myslela ve srandě
Ahojky,
jdu vás jen pozdravit.Dočteno mám.
Šamotko - Tobík měl v necelým měsíci 5250g a 62 cm
![]()
Medu, my vyvýšenou matraci ani neměli a v pohodě. Když máš monitor dechu, tak to sundej, nemělo by se nic stát…
A taková tě včera chytla depka? Asi fakt tím počasím. Já byla pro změnu protivná, jako osina v zadku (chudák Petr, vyjímečně byl doma a já chytla takovou náladu
). Jeden frťan určitě neublížil
.
Zuzu, na www.kojeni.cz najdeš číslo na laktační poradnu. Mohli by ti s tím kojením pomoci…
Medu , my taky vyvýšenou matraci neměly.Teď už ti Stelinka bude sjíždět, jak se víc pohybuje a je čilejší. Tak bych to odstranila.
Tak mám vytřeno, umyté nádobí, upečenou buchtu a peču chleba.
Jdu na skype s Šamotkou.
Zdravím při poledni dámy!
Bára dnes spala zase 6 hodin v kuse( pochopitelně po patřičném večerním koncertu, ale aspoň tak.
Dopoledne jsem ji vzala do Manducy a šly jsme na poštu zaplatit složenky, protože v Brně snad neexistuje pošta přístupná s kočárkem. Stále coby pojízdná objevuji nové dimenze a úskalí… ![]()
No a teď jsem ji SNAD uspala v kočárku - uvidíme, na jak dlouho…
Navečer jedeme do poradny, tak jsem zvědavá, jestli jim nestrhne váhu. ![]()
Sammy - Sabča je teda akrobatka s tím sezením. ![]()
Bef - brýle dobrý, jen do nich musí trochu dosrůst. Vypadá jako správná moucha masařka.(nic ve zlým, doufám, že jsem se tě nedotkla)
![]()
Duant - tak filikula máš zralýho, jo? Tak abys brzy nezakládala novou diskuzi. Něco jako matky před padesátkou.( Já jsem dnes ale drzá, co? To bude tím vyspáním…
)
vyvýšenou matraci jsem taky neměla, neb jsem nevěděla, jak bych tam pak instalovala monitor. A B8ra naštěstí nebyla nachrmlaná, tak to nebylo třeba. A dávala jsem spát na bok kvůli případnému ublinknutí a zaaretovala dekou.
Medu - depku nezávidím, ale na frťana mám občas chuť jako prase. Zatím jsem odolala. Už je lépe?
Teda obdivuju všechny krojované tanečnice. Já jsem taky původně panelákový dítě, takže mně to nic neříká, ale tady na „dědině“ se to drží a jelikož jsou tu vlastně tři vesnice jako jedna městská část, tak jsou tady nějaký hody furt. Nejhorší je, že ta dechovka je slyšet celej den až do noci a to jsem fakt ne prášky. Dechnu rpostě nemůžu…
![]()
Chocholko, ty už mě s tou svou aktivitou neštvi
. Vždy, když si přečtu tvé příspěvky a pak se rozhlídnu po bytě, tak je mi hanba, že mám až zadek červený
. Kde na to bereš pořád tolik elánu? Když Sabi spí, tak jsem ráda, že dám pračku, umyju nádobí.. a zbytek dřepím tady…
Mischni, Bára má dnes 6 týdnů, že? No taky jsem na Droběnku zvědavá
. My tady s takovou budeme za chvíli nejmenší
.