Jarní botičky na ven pro nechodící dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1567
20.3.23 16:32

Capáčky (kožené, softshellové)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
20.3.23 16:33

A jak tam bude šplhat, když ještě nechodi? Po čem tam bude šplhat? Jako pardon, ale přijde mi to jako blbost a vykaslala bych se na to :lol: ano, nechala bych ho třeba lézt v kaminkach, jak někde na hřištích bývají, nebo v pískovišti, ale aby splhal vyloženě po nějakých prvcích je nesmysl, navíc ty prvky bývají často jen pro starší děti, a ty jsou dost rychle, silne, mohly by to mimino srazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.3.23 16:35
@Semtex píše:
A jak tam bude šplhat, když ještě nechodi? Po čem tam bude šplhat? Jako pardon, ale přijde mi to jako blbost a vykaslala bych se na to :lol: ano, nechala bych ho třeba lézt v kaminkach, jak někde na hřištích bývají, nebo v pískovišti, ale aby splhal vyloženě po nějakých prvcích je nesmysl, navíc ty prvky bývají často jen pro starší děti, a ty jsou dost rychle, silne, mohly by to mimino srazit.

Nechodíci i dítě mi v Sokole v roce vyšplhalo až nahoru na žebřiny. Ono je od malá dost opice. Chodit samo začalo až v 16,5.

Nicméně je fakt, že klasické prolezacky mají pro batole ty sprycle moc daleko od sebe. Ale klouzačkou ci nějaké schůdky by zvládnout mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
20.3.23 16:38
@Anais Brno píše:
Moc mi nedává logiku, když dítě teprve obchází nabytek, jakou bude mít pro něj přidanou hodnotu hřiště hlavně teď, kdy je ta zem ještě studená… nehledě na to, co to po čtyřech lezoucí dítě všechno strčí do pusy…a jak bude vypadat…

Tak na písku se už byla hrabat i moje 9m. Mám starší dítě, takže zastávka na hřišti je celkem klasika a když nespi, tak ji jako mám přivázat v kočáru a nechat ječet? :think: A nějak nevim proč by mělo něco strkat do pusy. I já to mimino hlidam a okolo toho 1,5 roku jak má zakladatelka tak kluk dávno do pusy věci nedaval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
20.3.23 16:40

@Anais Brno že bude špinavý mě netrápí. Na hřiště chodíme i tak se starší a malý nebude ani za nic sedět v kočárku a hodinu koukat jak si ségra hraje :) sice nechodí, ale vyleze na skluzavku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.3.23 16:44
@hospodki píše:
Tak na písku se už byla hrabat i moje 9m. Mám starší dítě, takže zastávka na hřišti je celkem klasika a když nespi, tak ji jako mám přivázat v kočáru a nechat ječet? :think: A nějak nevim proč by mělo něco strkat do pusy. I já to mimino hlidam a okolo toho 1,5 roku jak má zakladatelka tak kluk dávno do pusy věci nedaval

A nebo si tak ten písek nacpe jako naše děti do pusy jednou a tato zkušenost mu bude stačit (případne roupi se přeléči vermoxem :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.3.23 16:52

@Svistice no vidíš, já na hřiště začala chodit až když regulérně chodil.
Začal chodit v průběhu zimy a na léto byl akorát čas jít ven…
Když, tak jsem šla tam, kde lidí nevenci psy a neběhají tam starší děcka…ale bylo léto…
Jako teď když je ráno ještě kolem nuly je prostě zima, dát dítě na zem, když je většinu času stejně na čtyřech…ty si venku sednes teď na trávník?
Za týden tu bude zakládat diskuzi střevní chřipka, nachlazene dítě a zničené oblečení…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
20.3.23 16:57
@hospodki píše:

Tak některé děti to orální období mají hodně intenzivní…
Dítě zakladatelky neznám, v létě ok, někde, jde je čisto, zahrada u domu, místo, kde se nevenci psi, zahrada, která se na noc zamyká…koukalas někdy, co se na hřištích objevuje večer a v noci???
Jako, že to dítě uhlidas, že nic nedá do pusy, tak dobrá nejsem.
Ty se i teď sednes do mokrého písku? Uděláš do piknik na trávníku?

• Citovat
  • Upravit
6918
20.3.23 17:22
@Anais Brno píše:
Dítě zakladatelky neznám, v létě ok, někde, jde je čisto, zahrada u domu, místo, kde se nevenci psi, zahrada, která se na noc zamyká…koukalas někdy, co se na hřištích objevuje večer a v noci???

Vidím to stejně, vždyť stačí počkat cca měsíc a bude to už o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
20.3.23 17:26
@Anais Brno píše:

Dost to hrotis. Dítě mám na sobě vrstvy jako cibule a dokonce nepromokave. Přece ho tam nedam v leginach :roll: nevim kde žiješ, ale my na okraji Prahy, kde jsou pěkná a čistá hřiště, nikde tu nelita plno koček. A ano, jsem tak dobra, ze jsem kontrolovala a hlídala aby do sebe necpala pisek a sutry. A u nás nula fakt není. Dneska ráno bylo 8 a dopoledne už 17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.3.23 17:32

@hospodki pokud máš dítě, které ti nic nedá do pusy, tak nevíš, proč jsem to hrotila, každé dítě je jiné…
Nás mladej byl motorová myš, než jsem se stačila
Nadechnout, ochutnal vše, co bylo v dosahu… ještě dneska si pamatuju, jak měl modrý h..Ivana a my s manželem marně přemýšleli, co mu je a ono ta super dětská plastelína…
Pokud nemáte hřiště, které se zamyká, kde nikdo nepřeleze plot, tak bych si nebyla jistá, kdo vše se tam vyskytuje…
Já softshell nemám jako materiál ráda, je to prostě vyrobeno u umělých vláken, takže v šatníku tyhle věci nemáme nikdo…kluk má devět a evidentně mu těch pár měsíců, co na tom hřišti byl později v životě fakt neschází…

• Citovat
  • Upravit
14649
20.3.23 17:40
@Svistice píše:
Nechodíci i dítě mi v Sokole v roce vyšplhalo až nahoru na žebřiny. Ono je od malá dost opice. Chodit samo začalo až v 16,5.Nicméně je fakt, že klasické prolezacky mají pro batole ty sprycle moc daleko od sebe. Ale klouzačkou ci nějaké schůdky by zvládnout mohlo.

Hele já ti nevim, mám děti tak nějak nesportovní, nejstarší vím, ze na hřišti vylezl poprvé ve dvou letech na první stupínek nejakeho žebříčku, a to jsme tam chodili denně :P za půl roku vylezl i na druhy a za dalších par měsíců až nahoru na nějakou tu plošinu :lol: ale zase bych od ditete, co má nějaký motoricky problém a dochází na fyzioterapie, nečekala, ze někam poleze :nevim: s prostrednim jsem také chodila a radila mi nechat ho lézt po schodech. Fajn, to by mohlo byt dobrý, jenže on po těch schodech proste lézt nechtěl a nechápal, co to tam s nim jako nacvičuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
20.3.23 17:42
@Anais Brno píše:
@hospodki pokud máš dítě, které ti nic nedá do pusy, tak nevíš, proč jsem to hrotila, každé dítě je jiné…
Nás mladej byl motorová myš, než jsem se stačila
Nadechnout, ochutnal vše, co bylo v dosahu… ještě dneska si pamatuju, jak měl modrý h..Ivana a my s manželem marně přemýšleli, co mu je a ono ta super dětská plastelína…
Pokud nemáte hřiště, které se zamyká, kde nikdo nepřeleze plot, tak bych si nebyla jistá, kdo vše se tam vyskytuje…
Já softshell nemám jako materiál ráda, je to prostě vyrobeno u umělých vláken, takže v šatníku tyhle věci nemáme nikdo…kluk má devět a evidentně mu těch pár měsíců, co na tom hřišti byl později v životě fakt neschází…

Moje dítě olizuje vše co muže a ze mu toho dovolím dost, ale proste hlidam. Nesmím ani moc mrkat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.3.23 17:43
@Anais Brno píše:
@Svistice no vidíš, já na hřiště začala chodit až když regulérně chodil.
Začal chodit v průběhu zimy a na léto byl akorát čas jít ven…
Když, tak jsem šla tam, kde lidí nevenci psy a neběhají tam starší děcka…ale bylo léto…
Jako teď když je ráno ještě kolem nuly je prostě zima, dát dítě na zem, když je většinu času stejně na čtyřech…ty si venku sednes teď na trávník?
Za týden tu bude zakládat diskuzi střevní chřipka, nachlazene dítě a zničené oblečení…

Není špatně počasí, jen spatne oblečené dítě. Že trochu odrali nějaký ten pogumovaný obleček jsem fakt nerešila. Oni málokdy jen nehybně seděli, oba byli pruzkumnici a stále v pohybu. Na chalupě, kde je pískoviště ve stínu, jsem jim pod zadek soupla stary sedák na židle. :nevim: Jen si to chce umět poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.3.23 17:52
@Svistice píše:
Není špatně počasí, jen spatne oblečené dítě. Že trochu odrali nějaký ten pogumovaný obleček jsem fakt nerešila. Oni málokdy jen nehybně seděli, oba byli pruzkumnici a stále v pohybu. Na chalupě, kde je pískoviště ve stínu, jsem jim pod zadek soupla stary sedák na židle. :nevim: Jen si to chce umět poradit.

Tak je rozdíl, jedli jdi na hřišti na sídlišti, nebo doma na zahradě… já dodnes s láskou vzpomínám, kdy dítě bylo lokalizované v kočáře… než na hřišti, tak jsem ho vypustila v lese, na louce, ale to až v době samostatné chůze.
Se divím, že vyrostly, ty generace našich rodičů a prarodičů, kdy neměli k dispozici všechny ty vymoženosti dnešní doby :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková