Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Já vím o pozitivním testu už od 3.7. ale dr. si mě objednala až na příští úterý, to bych měla být 8+0, tak se už nemůžu dočkat
Čekáme první, tak jsem z toho popravdě ještě celá nesvá. Ale abych se přiznala, skoro vůbec nepociťuji, že by bylo něco jinak, krom // a vynechané MS je vše stejné, což jsem strašně ráda. Jak to máte vy, nějaké příznaky? ![]()
@vally : můžeme si potom měnit dojmy a zkušenosti jak to zvládáme.. nebojíš se znova rodit? Já šíííleně ![]()
@Kkklarka : jsem ráda, že čtu, že jsou i jiné páry, které do toho vztahu jdou naplno takhle rychle, u mě občas to okolí nereagovalo moc pozitivně.. jakože coo? Vždyť se ani neznáte a je to vlastně pravda, protože některé věci jsem dřív na partnerovi neviděla, ale vůbec ničeho nelituju, jsem šťastná, že jsem s ním, že jsme rodina, je to krásný ![]()
@eNesiss to joo, jsem ráda že mám těch devět měsíců, při prvním mi to vůbec neutíkalo ![]()
Já rodila císařem a to nebylo o co stát, ale žádné trauma to nebylo
příště to možná pujde přirozeně ![]()
Asi si měla porod tězky
ten další může být uplně jiný ![]()
@Martina5487 ahoj, ty jo v 8+0 už aspoň na utz všechno uvidíš
já taky nějak příznaky nemám, jen občas cítím podbřišek (jestli si to teda nevsugerovávám). a jeden teda pro mě pozitivní příznak - bolí mě prsa. tak doufám, že začnou růst
![]()
@vally : mě se to u prvního taky dost vleklo
a já myslela, že když jde jednou císařem, že potom dělají už císařský řez pokaždý, to se asi pletu, že?
Jako porod jsem asi neměla nějak hrozný, jen mě se tak zdál, byl vyvolaný a bohužel když k němu došlu, tak jsem byla totálně nevyspalá, protože jsem se celý týden přenášení v noci budila a tu noc než jsem jela na vyvolání jsem ani neusnula a rodila jsem v noci, takže docela bez sil a navíc jsem si říkala, jaký jsem silák, jenže ty bolesti mě úplně ochromovali a nepomáhalo nic, nakonec jsem skoro přestala dýchat ve své hysterii, musela jsem mít kyslík a nějaký oblbovák na uklidnění, jinak vše bylo v pořádku, rodila jsem 12h a bez nástřihu, šití, syn zdraví, bez komplikací, jen vodu měl v plicích, ale to je asi běžný
nevím mám hrozný strach z těch kontakcí, z té bolesti.. Vím, že spousta mamin se podivý, protože jim to nepřijde tak hrozné, ale mě to bolelo jako nikdy nic ![]()
@danytek.hor Taky mi to přijde hrozně moc, 8+0
Ale mám delší cykly, cca 35 dní, takže uvidíme co řekne dr. myslím, že na tom UTZ mě posune zase zpět o pár dní. Ale jsem na jednu stranu ráda, že objednává až po osmém týdnu, aspoň je opravdu už vše vidět a je jakž takž jistota. No ale to čekání ![]()
Mě podbřišek bolel jen první týden zpoždění, teď už velmi zřídka a prsa nic, ani nebolí ani nerostou a že by povyrůst mohly ![]()
Ahoj holky
já jsem v 5.tt, v pátek jdu na kontrolu. Dnes jsem se dozvěděla výsledky z krve, 1200 jednotek. Vždycky jsem měla 2200 jednotek. Nemáte s tím náhodou některá zkušenost?
Já taky skoro žádný příznaky nemám. Podbřišek už taky moc nebolí, ale změnily se mi chutě. Vždycky mi chutnalo sladký a teď z toho nic nemám
Jsem teda hned zadýchaná a při větší námaze podbřišek cítím.
@eNesiss úplně stejně reagoval mužovo brácha, prý by ON po roce s holkou začal TEPRVE chodit, ale ON.MY to máme jinak
my spolu žijeme od dvou měsíců, takže spolu bydlíme 10. měsíců a myslim že za tu dobu jsem ho fakt poznala, navíc nám vyhořel barák, takže při takovémhle neštěstí se pravé povahy lidí poznají. Já taky měla prvního císařem ![]()
Dámy mě dneska začala pravá ranní nevolnost, tohle u malého neznám
snědla jsem půlku Monte, pachut v puse a špatně od žaludku ![]()
@Kkklarka : jojo v neštěstí se všechno nejlíp ukáže.. Tak ale za těch 10 měsíců se už určitě dobře znáte, podle mě záleží dost na povahách a třeba i zda je člověk extrovert/introvert.. A navíc tím bydlením se rychle člověk sblíží, to už není jako chodit na rande, to už se nejde tak „přetvařovat“,prostě se ukáže jací lidé doopravdy jsou ve svém prostředí
A někdy se doopravdy nezná ani po 10 letech vztahu, takže tak
Jinak k té nevolnosti, asi mimčo nechce sladký, to závidim, moje obě těhotenství jsou o strašný chuti na sladký a pak to tak taky vypadá
:/
@eNesiss tak to s tím císařem nevím, ale možná to tak je ![]()
Tak ono když se porod vleče a člověk nemá sílu tak je to na prd, ale druhý porod bývá i rychlý co jsem tak slyšela. Tak se snaž nemyslet na porod co byl a věř že ten co bude, bude lepší ![]()
Já mám spíš strach z toho jak zase nebudu spat a s dvěma dětma to bude fofr. Teď mám s malým pohodičku a spinka dobře v noci a prostě si to mateřství užívám ![]()
@vally : máš pravdu, měla bych si prostě říct, že to je za mnou a naladit se na takovou vlnu, že tohle už bude lepší, jsem jen zvědavá zda ten strach vážně přemluvím ať mě tak neovládá ![]()
Jinak to úplně chápu, můj Milda dlouho nechtěl spát celou noc a co, i kdyby se budil každý dvě hodiny a zase usnul, ale on tak od 4 měsíce do cca 7 měsíce se budil v 1h ráno a usínal kolem půl 4 :/ takže pro mě totální peklo, teď usne kolem 9h a spí do 6ti což je pro mě nádherný.. A taky to tak mám, že si najendou užívám a přijde mi to vážně jako dovolená, kdy se mazlíme a hrajeme si a hlavně už to není jen ležící mimčo, ale už komunikujeme a smějeme se a tak.. Takže pro mě představa toho třeba půl roku, že se zase nevyspím a budu mít dvojitý přebalování a krmení a ta pozornost pro obě děti.. achjoo, nevim jestli budu klidná, podle mě budu chodící vystresovaný cosi co bude jen odpočítávat každý den, kdy je ten menší už větší a kdy už se zase konečně vyspí ![]()