Jde měsíčně vyžít s 8000 Kč?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jde měsíčně vyžít s 8000 Kč?
Zdravím. =)
Moc prosím o rady a názory maminek které byli, nebo jsou v podobné finanční situaci.
S přítelem si chceme založit rodinu. Ale jak to tak počítám, s rodičovskou by nám měsíčně - po odečtení všech poplatků (nájem, internet, mobil apod..) zbývalo nějakých 7 800 na hygienu a jídlo. Na miminko základní vybavení máme (kočárek, nějaké oblečení, postýlka..) a také zdědíme, jde ale o pravidelné měsíční výdaje. My jsme zvyklí se uskromnit a na dítěti šetřit nechci, jen mě zajímá, zda se s tím dá nějak relativně vyžít. Děkuju za vaše názory.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je upa v pohodě. My s tímto vyžijeme i se dvěma dětmi. Záleží teda na jakej živ. styl jste zvyklí, ale my nakoupíme co potřebujem a zbyde na nějaký ten výlet, restauraci a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jimichanga to by mělo jít. Už teď se můžeš začít dívat po nějakém přivýdělku z domova. Do rodičovské si z toho extra příjmu něco našetříš a pak to budete mít jako další zdroj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dá se vyžít i se 4 tisíci pro tři. Nepočítám eventuálně UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé..to mě uklidnuje..protože jsem neměla představu o tom kolik miminko měsíčně stojí.. S přítelem jsme nenároční, když máme tak si dopřejeme, ale nemáme to zapotřebí. A nějak se mi nechce spoléhat na to, že na tom budeme někdy lépe protože by jsme se taky nemuseli dočkat.
moc děkuju za rady..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja treba nekojim a mleko pro malou me vyjde tak na 2 tis, dost penez utratim v lekarne, neco pleny… Ale jo, urcite to pujde, i kdybyste se meli trochu uskromnit tak to za to stoji
. Priznam se ze nevim kolik penez utratim za domacnost ale snad to o moc vic neni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz To mám také v plánu.. najít si práci z domova, protože každá koruna dobrá.. ale každopádně moc děkuju za radu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme 7000 určených měsíčně na jídlo a kosmetiku a vyjdeme v pohodě, jen člověk musí trošku přemýšlet nad tím, co kupuje. Zvládáme sem tam i restauraci a nějaký ten výlet, takže pohoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumik7 No..toho jediného se bojím..že půjdou peníze na umělou výživu protože nebudu mít mléko. Ale ono když člověku nic jiného nezbývá, tak se šetřit naučí..Naštěstí už ted jsem zvyklá nakupovat v akcích..:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
7800,– na hygienu a jídlo určitě jo, ale včetně plen a mléka? To bych se nevešla. A později s nákupem bot pro dítě už vůbec ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 píše:
7800,– na hygienu a jídlo určitě jo, ale včetně plen a mléka? To bych se nevešla. A později s nákupem bot pro dítě už vůbec ne.
Já taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jimichanga mne to ani nenapadlo a mleko jsem nemela od zacatku. Jidlo pro mimco proste koupit musis ale zas nemusis kupovat plno jinych blbustek. Ja myslim ze to bude v pohode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit