Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Uzila jsem si to se starsim a ted i s mladsi…
Ja mam nositko a proste ji mam na sobe, ona spokojena a ja zvladnu i uvarit…starsi byl vetsi mamanek r, od dvou let se zacal zlepsovat a od tri uz je samostatna jednotka i kdyz furt je to strasnej mazel
Ja bych nosila, zvedala jak chce, jsou malinci, mama je pro ne vsechno, musi vedet, ze tu pro ne vyzdycky budes a kdyz budou mit tu jistotu, budou o to vic samostatnejsi - i kdyz pokud je to povaha stejne to nezmenis
@Pajča26 Jsou i dny, kdy ho taky posilam hrat, v noci od narozeni spatne spi, budi se nekolikrat, tak i u nas ten pohar obcas pretece. Ale uz jsem se naucila, zavrit oci, pocitat do desiti a neodhanet ho nema to smysl. Zacne jeste vic rvat. Musime vydrzet…:-) I kdyz v lete bylo super, ze byval casto venku, tak jsem si i oddechla. S nadchazejici zimou, bude vic doma, tak verim, ze bude lip.
S dcerou jsem si užívala něco podobného denně a užívám stále, jen se mění intenzita. Hodně mi pomohla knížka Moudrost raného dětství, spoustu věci sem pochopila a naučila jsem se na projevy dcery nahlížet trochu jinak. Knih o dětech jsem četla více, ale tato mi sedla nejvíce - jednoduše a stručně vysvětluje témata, ve kterých maminky často tápou - jídlo, spánek, stále unuděné dítě, které furt visí mámě na nohavici. To co tam autorka radí, je snadno uveditelné do praxe.
@Petul88 petko nějaký příklad? Napiš co vám konkrétně pomohlo prosím. ![]()
@Pajča26 uf, to by bylo na slohovku, fakt by bylo fajn to přečíst celé, nevím, jestli to dokážu podat srozumitelně.
Pokusím se, napíšu do sz.