Jde šetřit pri mateřské

6831
5.11.14 04:40

Jde šetřit pri mateřské

Zdravím dámy, je tu některá z vás která umí šetřit i z mála? A jak to děláte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1040
5.11.14 05:27

Ahoj, jde to. já umíš šetřit-nakupuji v sekáčích pro celou rodinu. v bazarech kupuji vše-potřeby na sport, např. florbal. hokejka 120,sálová obuv vel.45,330 kč-není nošená. jezdíme na lpg, úspora 40 procent. splachujeme 3l vody. šetříme elektřinou. na dovolenou jezdím bez cestovky, je to levnější. snažíme se dělat jednodenní výlety, přespání leze do peněz. restaurace nenavštěvujem. hledám akce na výlety-státní svátek čr-vstupy pro děti zdarma na zámky. den dětí akce zdarma.zoo občas zdarma.chce to hledat. výlety do přírody jsou levnější, než lítat po nákupních centrech. v létě sbíráme borúvky, zamrazím, postupně s jiným ovocem dělám čaje bez chemie. když byly děti mimča látkovala jsem. nekupuji milion chemie -stačí ocet, kys. citron.soda, mýdlo jelen. kosmetiku nepoužívám, mýdlo mi stačí-i na vlasy, nesvědí mi pokožka hlavy. sprcháče jsou vyhoz. prachy.na kosmetiku nechodím, vlasy barvím sama. neplatím fitka-raději si zaplavu, obuju brusle, v létě, v zimě a jsem na vzduchu, ne někde v mísnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
5.11.14 07:14

Ja mam trvaly prikazy. Ze zbytku zijem. Kdybych sporila stoho co zbyde, nezbyde nikdy nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
5.11.14 07:18

Jo myslim, ze to jde, kdyz nepotrebujes kuppvat nutne vse nove (obleceni apod.) Kdyz nakoupis tfeba ve sleve potrebne veci do domacnosti, kdyz kupujes levnejsi potraviny (ne panzani testoviny za 30, ale treba tesco za 10,– apod…) je jasny ze to jde jen musis chtit. Ja treba nepotrebuji chodit ke kadernikovi (nechavam si komecne narust dlouhy vlasy a neprijde mi to jako nutnost mit zasrizeny konecky popr.to zvladnu sama nedavno jsem si strihala ofinu a k tomu vazne nepotfebuju vyhazovat za kadernika, stejne tak nepozivam zadnou extra kosmetiku, vever odlicim ve sprse mydlem a je to. K namalovani mi staci tuzka a rasenka popr. tonovaci krem. Tot vse. Proste kupovat levnejsi vyrobky, vyuzivat akce a slevy…umet vyuzit zbytky v lednici snazit se zdelat vse co jde aby se to zbytecne nevyhazovalo a tak..podle me nic moc tezkyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.11.14 08:01
@cikcak píše:
Ahoj, jde to. já umíš šetřit-nakupuji v sekáčích pro celou rodinu. v bazarech kupuji vše-potřeby na sport, např. florbal. hokejka 120,sálová obuv vel.45,330 kč-není nošená. jezdíme na lpg, úspora 40 procent. splachujeme 3l vody. šetříme elektřinou. na dovolenou jezdím bez cestovky, je to levnější. snažíme se dělat jednodenní výlety, přespání leze do peněz. restaurace nenavštěvujem. hledám akce na výlety-státní svátek čr-vstupy pro děti zdarma na zámky. den dětí akce zdarma.zoo občas zdarma.chce to hledat. výlety do přírody jsou levnější, než lítat po nákupních centrech. v létě sbíráme borúvky, zamrazím, postupně s jiným ovocem dělám čaje bez chemie. když byly děti mimča látkovala jsem. nekupuji milion chemie -stačí ocet, kys. citron.soda, mýdlo jelen. kosmetiku nepoužívám, mýdlo mi stačí-i na vlasy, nesvědí mi pokožka hlavy. sprcháče jsou vyhoz. prachy.na kosmetiku nechodím, vlasy barvím sama. neplatím fitka-raději si zaplavu, obuju brusle, v létě, v zimě a jsem na vzduchu, ne někde v mísnosti.

Tak to je mazec 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
5.11.14 08:12

@Terina89 Přiznám se, že to samé mě taky napadlo… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
5.11.14 08:23
@cikcak píše:

Ty brďo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.11.14 08:28
@Terina89 píše:
Tak to je mazec 8o

Co je na tom „mazec“? Kromě mýdla na vlasy praktikuji vše tak, jak pisatelka. Jsem sama na dvě děti a ještě ušetříme. Chce to nebrečet a nelitovat se. Vždycky existují alternativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
5.11.14 08:30

@cikcak tak Ty to máš vyšperkovaný do extrému…
já se přiznávám, že šetřit moc neumím, hodně se snažím, některé oblečení prckovi kupuju v bazárku, některé oblečky máme poděděné po mojí 2,5 leté sestřičce a i tak když vidím něco hezkého málokdy dokážu odolat…zase je fakt, že malý je fakt čuník a převlékám i pětkrát denně…sobě kupuju minimálně, přítel nedostává prakticky vůbec, chudák můj malej…u mě je problém jídlo, moc toho nejím a potrpím si na kvalitní potraviny, někdy i luxusnější, jsem na to zvyklá od malička a od huby si prostě utrhnout neumím…samozřejmě kupuju i jídlo v akci, jezdíme párkrát ročně do Německa uzeniny máme od mého taťky, který pracuje v masném průmyslu..i přesto na jídle prostě neušetřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
5.11.14 08:34

Já jsem asi úplně opačnej typ, ráda ušetřím, ale ne tak, že si budu mýt vlasy mýdlem a tak.
Fandím každému, kdo se pro tohle rozhodne a netrpí tím celá rodina. U nás by to neprošlo :nevim:

Takže jsem si radši našla něco, co umím a vydělám si něco navíc bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.11.14 08:38

@lulje No tak samozřejmě když ti to tak vyhovuje.tak to tak praktikuj, ale nepřijde mi zrovna hygienické splachovat záchod 3l vody.On je rozdíl, když někdo šetří s rozumem, nebo by (pardon za ten výraz) sežral i vlastní ho*no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
5.11.14 08:41

Jinak taky kolikrát kupuji malýmu oblečení v bazárku, jídlo i kosmetiku v akci. :nevim: Každej extrém je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
5.11.14 08:45

@Terina89 souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.11.14 08:47

@nunik jo, presne tak. Na jidle to taky neumim. Prpste mi neumim koupit hnusnou sunku, radeji dam za dobry chleba 19 u pekare misto 15 korun v marketu na octnatej heges…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
5.11.14 08:47
@e-lili píše:
Ja mam trvaly prikazy. Ze zbytku zijem. Kdybych sporila stoho co zbyde, nezbyde nikdy nic
:palec: Taky mám na všechna spoření trvalé příkazy a ze zbytkem
@cikcak píše:

8o no ty bláho, to je teda mazec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital