Přechod z rod. přísp.na mateřskou, formuláře

Theodoula
27.10.14 15:01

Přechod z rod. přísp.na mateřskou, formuláře

Prosím o radu, z rodičovského přísp. budu přecházet na mateřskou, zaměstnavateli jsem Žádost o peněžitou pomoc v mateřství zaslala - reagoval tak, že pouze chce RL dítěte, až se narodí. Toto jsem šla oznámit na OSSZ, tam mi dali Hlášenku změn osoby, kt. pobírá dávku st.soc.podpory rod. příspěvek, to bych chápala tak, že vyplním a vrátím na OSSZ… A ještě jsem dostala Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rod. přísp. podle mě to vyplní úřad, kde mi to vydali, ale nechápu, proč mi to dali, ať si to vyplním. Je tu prosím někdo s čerstvými zkušenostmi. Nesnáším úřady a formuláře, nechala jsem se odbýt a teď sháním po netu co se dá. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101745
27.10.14 15:13

No, je to trchou zmatené a podle těch formulářů mi tak trochu přijde, žes nebyla na OSSZ, ale na odboru státní sociální podpory při UP… a tu hlašenku vyplníš a odevzdáš na UP a to druhé vyplníš a necháš potvrdit na OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
27.10.14 15:19

Ano, to je vlastně pravda, byla jsem na ÚP, takže už mi to je jasnější musím na OSSZ! Už se mi začíná rozsvěcet, děkuju

• Citovat
  • Upravit
101745
27.10.14 15:22

@Tatian Jo a na tu OSSZ nechoď zbytečně brzo, většinou jsou schopni to potvrdit, až když mají zpracovanou první PPM, což bývá když ti první přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
27.10.14 15:40

Já jsem v tomhle hrozně nepraktický člověk, můžu se ještě zeptat, když mi MUDr.do té žádosti o mateřskou napsala dat. počátku 13.10. a zaměstnavateli jsem to poslala 10.10., tak jestli se od něčeho dá odvodit datum, kdy mi asi mateřská přijde? V říjnu jsem dostala rod. příspěvek, budu ho vracet? Dík za jakoukoli informaci…

• Citovat
  • Upravit
101745
27.10.14 16:37

@Tatian Někdy v první půlce listopadu a ten co přišel v říjnu vracet nebudeš, ten je za září…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.10.14 18:52

Teď to taky obíhám, byla jsem na ÚP tam jsem vyplnila tu hlášenku a mám jim tam ze sociálky přinést potvrzení o mateřské, ale to mi dají až po té, co mi první mateřskou odešlou, takže někdy v listopadu. Je to magořina a už vidím jak s novorozencem obíhám úřady. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
29.10.14 08:53

Je to opravdu magořina, člověk někdy hledá logiku, ale tu to má asi jen pro ty co to vymýšlí a jsou pravidelně školení, jinak to je fakt zoufalé… dík za reakce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex