Jde šetřit pri mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14679
5.11.14 11:07

Jen Nikde není dokázáno, že vždy dražší znamená kvalitnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 11:14
@cikcak píše:
Ahoj, jde to. já umíš šetřit-nakupuji v sekáčích pro celou rodinu. v bazarech kupuji vše-potřeby na sport, např. florbal. hokejka 120,sálová obuv vel.45,330 kč-není nošená. jezdíme na lpg, úspora 40 procent. splachujeme 3l vody. šetříme elektřinou. na dovolenou jezdím bez cestovky, je to levnější. snažíme se dělat jednodenní výlety, přespání leze do peněz. restaurace nenavštěvujem. hledám akce na výlety-státní svátek čr-vstupy pro děti zdarma na zámky. den dětí akce zdarma.zoo občas zdarma.chce to hledat. výlety do přírody jsou levnější, než lítat po nákupních centrech. v létě sbíráme borúvky, zamrazím, postupně s jiným ovocem dělám čaje bez chemie. když byly děti mimča látkovala jsem. nekupuji milion chemie -stačí ocet, kys. citron.soda, mýdlo jelen. kosmetiku nepoužívám, mýdlo mi stačí-i na vlasy, nesvědí mi pokožka hlavy. sprcháče jsou vyhoz. prachy.na kosmetiku nechodím, vlasy barvím sama. neplatím fitka-raději si zaplavu, obuju brusle, v létě, v zimě a jsem na vzduchu, ne někde v mísnosti.

Prosím, a to máte jako životní styl nebo jenom nemáte peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
5.11.14 11:15

@Lussye to taky nikdo merekl a myslim si, ze si to ani nikdo nemyslí :-D nekdy se plati jen za znacku napriklad.. ale staci si treba cist slozeni apod. ;-) a nebo mit ozkousene co je lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.11.14 11:18

Nakupuji v sekacich, zname se starsimi detmi oslovuji, aby mi nabizeli pouzite veci, sportovni vybaveni. Maso milujem a potrebujem, ale zpracovavam do mrte, z kosti delam polivky a pod. Jime hodne jatra, srdce. Nakupuji v akcich do zasoby. Na vylety mazeme svaciny.
Kosmetika se da poridit levne, vlasy se nemusi umyvat mydlem, ale jsou i sampony za 30 kc. Na ocet ale nedam dopustit, krom toho, ze je levny, je pro deti nejedovaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.11.14 11:19
@H8N2O4S píše:

me to ale neprijde nijak vyhrocene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
5.11.14 11:24
@H8N2O4S píše:
životní styl, nemám ráda plýtvání. Šetříme na dům. A milujeme cestování. Jinak dle mého názoru spořivé žárovky se rtutí jsou :poblion: měli jsme jich hodně, jakákoli značka vydržela max.1 rok. takže ted mám obyč. žárovky a vydrží taky 1 rok. takže jsou levnější. Slabší vysavače jsou blbost..stejně tak jakože Evropa vyrábí poh. hmoty z obilí, velká část lidstva hladoví. :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
5.11.14 11:29

@Lussye to přeci nikdo neřekl…já třeba si v obchodě přečtu složení potravin…taky hodně kupuju přímo od zdroje, třeba česnek, cibuli, brambory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 11:35
@Pudloslava píše:
me to ale neprijde nijak vyhrocene

No já neříkám, že se tak žít nedá, ale mně by tam chyběl jakýsi komfort. To, že zhasínám v místnostech kde nejsme nebo nepoužívám šampony, to dělám taky. Ale třeba hledání akcí zdarma nebo abych nezašla s dětmi třeba na výletě na oběd a brala z domu, to mi přijde už docela zvláštní. Nebo ježdění na dovolenou bez CK, třeba ještě autobusem a vařit si sama… Nevím, já tedy moc šetřivá nejsem, ale něco mi přijde už opravdu mazec. :nevim: A oblečení v secondhandech.. Pro děti tam nakupovat vídám lidi docela často, ale že bych si vybrala něco já tak to nevím co. Možná kdybych byla doma a bylo mi jedno v čem chodím :think:

@cikcak píše: životní styl, nemám ráda plýtvání. Šetříme na dům. A milujeme cestování. Jinak dle mého názoru spořivé žárovky se rtutí jsou :poblion: měli jsme jich hodně, jakákoli značka vydržela max.1 rok. takže ted mám obyč. žárovky a vydrží taky 1 rok. takže jsou levnější. Slabší vysavače jsou blbost..stejně tak jakože Evropa vyrábí poh. hmoty z obilí, velká část lidstva hladoví. :poblion:

Tak pokud vás to baví tak je to super. My tedy taky hodně cestujeme, ale máme rádi ten komfort s CK, o nic se nemusím starat, žádné vaření nebo tahání zavařovaček apod. Já přiznávám, že mně by to nevyhovovalo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
5.11.14 11:47
No, já můžu za výlety
@H8N2O4S píše:
Tak pokud vás to baví tak je to super. My tedy taky hodně cestujeme, ale máme rádi ten komfort s CK, o nic se nemusím starat, žádné vaření nebo tahání zavařovaček apod. Já přiznávám, že mně by to nevyhovovalo :kytka:

My máme na výlety včetně dovol. jen 30000/rok. takže já to dělám tak, jak jsem popsala. U moře jsem s dětma ještě nebyla, takže snad příští rok-chorvatsko-5000 cesta+/lpg.+10000 ubyt.+kapesné tak 3000+jídlo sebou. Zbytek peněz mám na výlety přes rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.11.14 11:51
@H8N2O4S píše:

tak sekace naopak, kupuji pro sebe a jsou to ty nejlepsi veci. na nakup kvalitnich novych hadru nemam a jsou u nas i nehoraszne predrazene. u vietnamcu to nevydrzi nic. kdyz koupis peknou vec v sekaci (nosela, ale presto hezka), tak mas jistotu, ze to je kvalitni a ze to nejake to vyprani vydrzi.
Samozrejme je sekac a sekac. ja uz si dost vybiram, ze bych si nahrabala hnusny vytahany bavlneny tricka po petikorune, tak to uz nedelam. ale trebas kalhotxy za 150, halenka za 70 uz se da poridit fakt pekna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 11:53
@Pudloslava píše:
tak sekace naopak, kupuji pro sebe a jsou to ty nejlepsi veci. na nakup kvalitnich novych hadru nemam a jsou u nas i nehoraszne predrazene. u vietnamcu to nevydrzi nic. kdyz koupis peknou vec v sekaci (nosela, ale presto hezka), tak mas jistotu, ze to je kvalitni a ze to nejake to vyprani vydrzi.
Samozrejme je sekac a sekac. ja uz si dost vybiram, ze bych si nahrabala hnusny vytahany bavlneny tricka po petikorune, tak to uz nedelam. ale trebas kalhotxy za 150, halenka za 70 uz se da poridit fakt pekna.

To věřím, že se dá pořídit dobře. Hlavně když je člověk spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.11.14 11:53
@H8N2O4S píše:
Tak pokud vás to baví tak je to super. My tedy taky hodně cestujeme, ale máme rádi ten komfort s CK, o nic se nemusím starat, žádné vaření nebo tahání zavařovaček apod. Já přiznávám, že mně by to nevyhovovalo :kytka:

no kdybych si mohla vybrat, trak mi taky plna penze a nestarat se o nic vyhovuje vic. jenze kdyz je to postavene tak, ze budto budes doma, nebo si na dovolenou zavaris, tak je to o tvych prioritach. ja doma sedim nerada.
do toho nam vstoupil problerm s dietami, najist se bezpecne je pro nas pomalu problem i ve zdravotnickych zarizenich (napriklad tedka v laznich)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 11:59
@Pudloslava píše:
no kdybych si mohla vybrat, trak mi taky plna penze a nestarat se o nic vyhovuje vic. jenze kdyz je to postavene tak, ze budto budes doma, nebo si na dovolenou zavaris, tak je to o tvych prioritach. ja doma sedim nerada.
do toho nam vstoupil problerm s dietami, najist se bezpecne je pro nas pomalu problem i ve zdravotnickych zarizenich (napriklad tedka v laznich)

Jasně, rozumím. Máme třeba známé, kteří mají peněz dost, vůbec by nemuseli řešit nějaké ceny, ale na dovolenou jedou do kempu, mají rádi přírodu a sami říkají, že zavření v místnostech jsou celoročně v práci, tak proč i na dovolenou mezi 4 stěny. Já je obdivuji, nejsem na to ta správná duše. Samozřejmě chápu, že ne každý má to štěstí a může na dovolenou s all in 3× ročně a ještě na hory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
5.11.14 12:03

Ještě je problém udětí, ten, že když jdete na oběd, tak nemají na jídlo chut, nebo půlku nechají, že už nemůžou, nebo nejmladší je nejedlík, trochu podlube a nechce. Jenže příjdete z oběda(byli jsme v lázních několikrát)a on má hlad. Dáte za jídlo majlant a stejně pak řešíte, co budou děti jíst, takže mi opravdu vhovuje i na dovol. vařit si sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 12:06
@cikcak píše:
Ještě je problém udětí, ten, že když jdete na oběd, tak nemají na jídlo chut, nebo půlku nechají, že už nemůžou, nebo nejmladší je nejedlík, trochu podlube a nechce. Jenže příjdete z oběda(byli jsme v lázních několikrát)a on má hlad. Dáte za jídlo majlant a stejně pak řešíte, co budou děti jíst, takže mi opravdu vhovuje i na dovol. vařit si sama.

Tak v těchto případech nechávám jídlo zabalit s sebou a doma jen ohřeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital