Jde šetřit pri mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2997
5.11.14 12:26
@veronika6913 píše:
Tak mi taky kupujeme kcalitni veci i drazsi testoviny pecivo proste vse drazsi a kvalitnejsi, ale zase vim, ze kdyby se neco stali a museli by jsme zacit setrit nebo se proste krotit, tak ze to jde. Proste hold kdyby to bylo nutny, zacla bych kupovat nektere veci levneji. Ono hold nekdo na ty drazsi a kvalitnejsi vazne bohuzel nema..!takze nekomu proste nezbyva nic jineho nez opravdu setrit kde to jde bohuuel i treba na tom podelanym chlebu.

ale jo, jasně, že kdyby člověk musel, tak šetří i na chlebu. Když jsem vejšce neměla prachy, taky jsem si večer na chleba dala jen půl rajčete, oběd z menzy jedla na dvakrát a do čaje dávala jen jednu lžičku cukru. Ale když si uvědomím, že bych se měla stravovat možná ne až tolik kvalitativně hůř, ale rozhodně o hodně hůř chuťově a za měsíc ušetřila na jídle…pětikilo? Nestojí mi to za to. Musím zaťukat, že mám možnost to pětikilo navíc měsíčně prožrat :-)

@Petulka1234 píše:
Dá se ušetřit, stačí prokouknout konzumní systém.

ano, stačí prokouknout skvělé levné markety (občas tam teda taky nakupuju). Teď se se mnou třeba muž hádal, že u nás ve městě kuřecí prsa pod 180kč/kg nejdou. Chodí do krámu jen výjimečně a když, tak do marketu. Já obstarávám nákupy u místního řezníka s vlastní porážkou, kde krám voní, nikdy jsem tam nekoupila nic zkaženého, krám je vždycky narvaný a prsa tam mají za běžnou cenu 139 kč/kg. Tak je to se vším…i samoška je u nás levnější než market. Zelenina v zelináře, pečivo u pekaře…
Musím se teda doznat, že dokud jsem chodila do práce, nakupovala jsem taky všechno v marketu - i když nevím proč, všechny zmíněné krámy mám na jedný štráse, takže čas strávený nakupováním je srovnatelný jako v obchoďáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
5.11.14 12:32

@marrlinka jojo presne tak. Taky musim zatukat ;-) a jsem za to rada taky radsi koupim kvalitnejsi nez nejakej hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.11.14 12:34
@kvetinka56 píše:
Kolik litrů vody je potřeba na hygienické splachování? Jinak všechny „moderní“ záchody mají dvojité splachování 3/6 litrů.

myslela jsem, že je to spíš 5/9 a tak podobně. Tos mě překvapila :-)
Jinak jeden čas jsme bydleli v nájmu, kde měla majitelka vodu ze studny nataženou na splachování a praní - to se pak na vodě šetřilo jedna báseň 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
5.11.14 12:51
@H8N2O4S píše:
No já neříkám, že se tak žít nedá, ale mně by tam chyběl jakýsi komfort. To, že zhasínám v místnostech kde nejsme nebo nepoužívám šampony, to dělám taky. Ale třeba hledání akcí zdarma nebo abych nezašla s dětmi třeba na výletě na oběd a brala z domu, to mi přijde už docela zvláštní. Nebo ježdění na dovolenou bez CK, třeba ještě autobusem a vařit si sama… Nevím, já tedy moc šetřivá nejsem, ale něco mi přijde už opravdu mazec. :nevim: A oblečení v secondhandech.. Pro děti tam nakupovat vídám lidi docela často, ale že bych si vybrala něco já tak to nevím co. Možná kdybych byla doma a bylo mi jedno v čem chodím :think:

Toto je diskuse o šetření :lol:. Je fajn, že vy jezdíte na dovolenou 3× ročně s all incl. a ještě na hory, ale to asi nebude předmětem diskuse.
A mmch., proč se považuje za nějaký „komfort“ jezdit na dovolené s CK :)? My zase na dovolené u moře s CK nejezdíme, nebo málo, máme rádi jiný styl dovolených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 12:54
@bramburka81 píše:
Toto je diskuse o šetření :lol:. Je fajn, že vy jezdíte na dovolenou 3× ročně s all incl. a ještě na hory, ale to asi nebude předmětem diskuse.
A mmch., proč se považuje za nějaký „komfort“ jezdit na dovolené s CK :)? My zase na dovolené u moře s CK nejezdíme, nebo málo, máme rádi jiný styl dovolených.

A já někde píšu, že MY jezdíme 3× ročně + na hory? Uka, kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.11.14 13:02

Tak nevím, kde kdo přišel na to, že jezdit na dovču s CK je konfort… já ty jejich dovolené nesnáším.. sama, podle sebe, pořádně poznat zemi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
5.11.14 13:15
@H8N2O4S píše:
Jasně, rozumím. Máme třeba známé, kteří mají peněz dost, vůbec by nemuseli řešit nějaké ceny, ale na dovolenou jedou do kempu, mají rádi přírodu a sami říkají, že zavření v místnostech jsou celoročně v práci, tak proč i na dovolenou mezi 4 stěny. Já je obdivuji, nejsem na to ta správná duše. Samozřejmě chápu, že ne každý má to štěstí a může na dovolenou s all in 3× ročně a ještě na hory.

Z toho příspěvku to tak vyznělo :nevim:.
Tak na jednu stranu chápu, jak to myslíš, já si taky nějaký ten komfort neumím odepřít - tj. oběd na výletě, někdy s manželem na večeři, do kina, s dětmi na různé akce atd., na druhou stranu diskuse měla být o tom, jak na RD ušetřit ;).

Takže já se někdy snažím ušetřit tím, že na výlety beru i svačinu, protože mám nenažrané děti, a sotvaže vylezeme z auta, tak chtějí jíst :roll:. Nějaké dětské oblečení kupuju i použité, to, co je v super stavu, a kolikrát to ještě prodám dál (spíše ale pro mladší děti). Na jídle se moc šetřit nedá, takové kuře, jak tu někdo psal, že má na tři dny, tak u nás se sní celé na oběd. Nejstarší syn sní větší porci než já. Ale začala jsem pěstovat nějakou zeleninu, ovoce, dělám si marmelády, přesnídávky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 13:20
@bramburka81 píše:
Z toho příspěvku to tak vyznělo :nevim:.
Tak na jednu stranu chápu, jak to myslíš, já si taky nějaký ten komfort neumím odepřít - tj. oběd na výletě, někdy s manželem na večeři, do kina, s dětmi na různé akce atd., na druhou stranu diskuse měla být o tom, jak na RD ušetřit ;).Takže já se někdy snažím ušetřit tím, že na výlety beru i svačinu, protože mám nenažrané děti, a sotvaže vylezeme z auta, tak chtějí jíst :roll:. Nějaké dětské oblečení kupuju i použité, to, co je v super stavu, a kolikrát to ještě prodám dál (spíše ale pro mladší děti). Na jídle se moc šetřit nedá, takové kuře, jak tu někdo psal, že má na tři dny, tak u nás se sní celé na oběd. Nejstarší syn sní větší porci než já. Ale začala jsem pěstovat nějakou zeleninu, ovoce, dělám si marmelády, přesnídávky atd.

No vidíš, píšu „ne každý“. My taky nejezdíme 3× ročně k moři, není na to čas, bohužel. Jídlo na výletech je koukám všude stejné, holt on ten řízek v chlebu chutná prostě víc cestovatelsky, nejstarší to vyžaduje, vidí to u spolužáků, tak to chce taky tak. Mně to nevadí, ale po výletě si prostě jdeme všichni sednout, s mužem si dáme kafe atd. Jsem ráda za každou chvilku takto strávenou pohromadě, ono těch společných chvilek u nás není moc, třeba přes týden úplně minimálně. Zase je to vykoupeno něčím jiným no. Přesnídávky dělám taky domácí. Tedy ovoce a zeleninu kupuji v biobenách nebo od farmářů tu z okolí, a doma čuchtím, když je čas. A zase, čas… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
5.11.14 13:22
@maole píše:
Tak nevím, kde kdo přišel na to, že jezdit na dovču s CK je konfort… já ty jejich dovolené nesnáším.. sama, podle sebe, pořádně poznat zemi..

A myslíš, že takové dovolené CK nenabízejí? Možná by ses divila. CK ti neříká, co kdy kde máš dělat. Ale zařídí, co je potřeba. Je pak jen na tobě, jestli budeš vyvalená na pláži, pokoji, nebo procestuješ celou zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
5.11.14 13:25

Mě třeba udivuje, že někteří nemají peněz na zbyt, ale na dovolenou prostě musí. Tak když nemám, tak nikam nejedu ne? :nevim: Ve svém okolí mám strašně moc takových lidí, kteří, žijí od výplaty k výplatě, ale na dovolenou jezdí každý rok. Já nevím, ale pro mě je tohle nepochopitelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.11.14 13:31

@bramburka81 Hele, můj bývalý kolega /už starší pán/ má čtyři skoro nebo už dospělé syny… Ty ty kuřata pečou na oběd minimálně! tři :lol: Já mám děti malé a tak nám to vydrží na víc dní… Já to psala jen pro představu, že lidi kolikrát kupují něco draho a přitom za tu samou cenu můžou mít toho hafo, když si dají třebas i tu práci s rozebráním kuřete…

A jak tu někdo psal o velkých marketech… taky jsem tak nějak zjistila, že se tam moc neoplatí lézt… Že ceny jsou kolikrát mnohem vyšší a ještě nakoupím hovadiny, pro které jsem původně vůbec nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
5.11.14 13:35
@Black Cat píše:
@bramburka81 Hele, můj bývalý kolega /už starší pán/ má čtyři skoro nebo už dospělé syny… Ty ty kuřata pečou na oběd minimálně! tři :lol: Já mám děti malé a tak nám to vydrží na víc dní… Já to psala jen pro představu, že lidi kolikrát kupují něco draho a přitom za tu samou cenu můžou mít toho hafo, když si dají třebas i tu práci s rozebráním kuřete…A jak tu někdo psal o velkých marketech… taky jsem tak nějak zjistila, že se tam moc neoplatí lézt… Že ceny jsou kolikrát mnohem vyšší a ještě nakoupím hovadiny, pro které jsem původně vůbec nešla.

přesně markety jsou mor-jak tam člověk vleze pro chleba vyleze o 1000 lehčí. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
5.11.14 13:37
@kacenka8 píše:
Zdravím dámy, je tu některá z vás která umí šetřit i z mála? A jak to děláte?

Takže ses dozvěděla, kdo všechno musí jíst biojídlo, kdo kolikrát může na dovolenou a že místo šetření, když na to nemáš, máš sedět radši doma. Že je nutné jíst kvalitně a zdravě. Že je třeba si i užívat a sednout si občas do restaurace a nevozit s sebou řízky a paštiky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
5.11.14 13:41
@Black Cat píše:
@bramburka81 Hele, můj bývalý kolega /už starší pán/ má čtyři skoro nebo už dospělé syny… Ty ty kuřata pečou na oběd minimálně! tři :lol: Já mám děti malé a tak nám to vydrží na víc dní… Já to psala jen pro představu, že lidi kolikrát kupují něco draho a přitom za tu samou cenu můžou mít toho hafo, když si dají třebas i tu práci s rozebráním kuřete…A jak tu někdo psal o velkých marketech… taky jsem tak nějak zjistila, že se tam moc neoplatí lézt… Že ceny jsou kolikrát mnohem vyšší a ještě nakoupím hovadiny, pro které jsem původně vůbec nešla.

Já mám syny tři, takže už se těším na jejich pubertu :lol:.
Markety - já to momentálně jinak nestíhám, než nakupovat tam (plus maso u řezníka a někdy trh), náš vesnický obchod je děsně drahý a špatně zásobený, takže jezdím do hypermarketů, kde nakoupím vše. Když mám tři děti, mají kroužky, zájmy atd., tak je to nejpohodlnější zajet do jednoho obchodu, a nezabere to tolik času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
5.11.14 13:43
@Virginia píše:
Takže ses dozvěděla, kdo všechno musí jíst biojídlo, kdo kolikrát může na dovolenou a že místo šetření, když na to nemáš, máš sedět radši doma. Že je nutné jíst kvalitně a zdravě. Že je třeba si i užívat a sednout si občas do restaurace a nevozit s sebou řízky a paštiky. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Plus asi patnáct příspěvků „to je mazec“ na někoho, kdo skutečně napsal celkem dost podnětných tipů! Jo jo, to je emimino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí