Jdete se čtvrťákem 2. září do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15113
1.9.19 16:16
@Anonymní píše:
@boball tak pujde se starsim brachou a tel bude mit samozrejme taky

tak to není co řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 16:36

@boball diky to jsou ty uzkostny matky no

• Citovat
  • Upravit
15113
1.9.19 16:41
@Anonymní píše:
@boball diky to jsou ty uzkostny matky no

Neboj, každý máme trochu obavy, taky budu ráda až mi po obědě zavolá. Máme novou paní učitelku, tak jsem též napnutá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 16:43

@boball my taky budeme mi novou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.19 16:45

Mit

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
1.9.19 16:48

Jezisi ten by mne hnal ve ctvrte tride - trapnost nejvetsi, uplne vidim ty prokroucene oci, sla jsem s max druhakem, resp jsem mela volno a tu hodku na nej u skoly s kafem a casopisem pockala a pak jsme sli nakoupit nove potrebne hadry a boty…

• Citovat
  • Upravit
74217
1.9.19 17:21
@Šáruší píše:
Ježiš ne. To se někde smí? U nás jako rodiče nemají volně tup do školy povolen. Jen s prvňáčkama první den. Dcera už jde tedy do sedmičky, ale i ve čtvrté vidím ten ksicht, kdybych jí řekla, že s ní jdu do školy :mrgreen: Nejdu ani s druhačkou. Jedna má od 8:00-8:30 a druhá 9:00-11:00. Takže budu jezdit sem tam jak prdlá je vyzvedávat. Sarší fasuje zítra učebnice, ať to netáhne autobusem. Ale zůstanu hezky v autě za plotem, na školní pozemek nesmím :mrgreen:

Kdyz je slavnostni privitani na zahrade, tam chodi rodice, prarodice, tety. My jsme velka skola na vesnici a dojizdi nam deti jinych vesnic. Tady je rodina kazdy s kazdym, takze hodne lidi. Reditelstvi je zve rozhlasem, prijde vedeni obce. Zahajeni byva hezke. Ma rodinnou atmosferu. To je varianta, kdyz hezky a sucho. Nikdo se nesmeje.
Pak devataci odvedou prvnaky do tridy a predaji jim darky od skoly a obce. Tzn. na zahrade se sejde nad 260 zaku a jejich rodiny.
Mokra varianta je, ze se jde do trid a tam je kapacita omezena, takze od druhe tridy bez rodicu. Mam radeji zahradni verzi. Je to hezci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21706
1.9.19 17:53

Já mám sedmacku a třeťáka. Mám zítra dovolenou. S dětmi jedeme společně, cestou se odpojí starší a já doprovodim mladšího ke škole. Do třídy půjde sám, ale ještě musím vyřídit družinu a jídelnu. To bude na tu necelou hodinu akorát. Ale syn na rád, když ho doprovazim ke škole. Má ji v centru Prahy a letos určitě ještě sám jezdit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
1.9.19 17:59
@Kelsey píše:
Kdyz je slavnostni privitani na zahrade, tam chodi rodice, prarodice, tety. My jsme velka skola na vesnici a dojizdi nam deti jinych vesnic. Tady je rodina kazdy s kazdym, takze hodne lidi. Reditelstvi je zve rozhlasem, prijde vedeni obce. Zahajeni byva hezke. Ma rodinnou atmosferu. To je varianta, kdyz hezky a sucho. Nikdo se nesmeje.
Pak devataci odvedou prvnaky do tridy a predaji jim darky od skoly a obce. Tzn. na zahrade se sejde nad 260 zaku a jejich rodiny.
Mokra varianta je, ze se jde do trid a tam je kapacita omezena, takze od druhe tridy bez rodicu. Mam radeji zahradni verzi. Je to hezci.

to je hezké, moc, ale když se jde do školy, tak se snad od druhé třídy chodí bez rodičů. U nás mají rodiče vstup do školy zakázaný, neexistuje. Když něco chtějí, zazvoní, a domluví se sekretářkou. I děti třeba když se jde od doktora nebo v jiný čas, tak jdou přes sekretářku. Do školy se nikdo nedostane, ráno, když je odemčeno, tak s dozorem. Žádný dospělý se nemá co toulat po škole. Výjimku mají prvňáci první den, kdy je to slavnostní, je pro ně připraven program, taky se zapojují starší třídy, ale pro vyšší ročníky jako třeba 4. třída ne. Slavnost na zahradě je něco jiného, než doprovázet dítě do školy. I tak si myslím, že pro většinu čtvrťáků by máma tam, kde nejsou zahradní slavnosti, byla spíš trapnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
1.9.19 18:01

Pokud tedy doprovázením dítěte nemyslíme to, že ho dovezeme ke škole, jako to děláme každý den v průběhu roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.9.19 18:49

Jo jinak ja si uz roky na prvni skolni den beru dovolenou, protoze tam jdou na hodinu, tak podle picasi se bud doma koupeme nebo neco pokoupime hned po devate a pak dame nejaky dobry obed nebo vylet.. C

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
1.9.19 18:50
@Šáruší píše:
Pokud tedy doprovázením dítěte nemyslíme to, že ho dovezeme ke škole, jako to děláme každý den v průběhu roku.

Jj takhle doprovazim uz nekolik let obe deti, ja tomu rikam vozeni, na stesti mam obe deti pri ceste do prace…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.19 18:52

@Hanka1 ja mam taky dovcu udelam svatecni obed je to tradice je si myslim ze je uz je blbost je tam doprovazet a hodinu tam cekat

• Citovat
  • Upravit
74217
1.9.19 18:52

@Šáruší
To ano. Mluvim pouze o prvnim skolnim dnu, ze mivame hezke, spolecne privitani na sk. zahrade. Tehdy klidne prijdou i rodiny starsich zaku. Minimalne chodi rodiny prvnaku a devataku taky, protoze k nim ma slova i red. a i starosta vzdycky. Tady je to tak zajete.
Od druheho dne jedou bezne pravidla. To opravdu chodi vetsina sami. Je i druzina rano, kdy zazvoni, dite jde dal a rodic do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.9.19 21:28

@Kelsey zahradni slavnosti se u nas delaji v kvetnu pri serpovani devataku. Skola kam chodi mladsi syn ma pres 1000 zaku a kdyby prisli vsem rodice, tak se tam snad ani nevejdou, i kdyz maji zahradu hodne velkou.

Do skoly, jako dovnitr do tridy, jsem vedla kluky jenom 1.den v prvni tride, pak uz jenom ke skole. Od treti chodili sami uz z domova, nikdy jsem je nevozila, mame skolu blizko. Vypravit se umeli sami, jen s buzenim jsem jim musela casto pomoct. Starsi sel z 5. na gympl a mladsi prestoupil na druhy stupen na jinou ZS, oba to meli dal a zacali jezdit MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí