Je 10 let stare vejce Maxi-Cosi jeste bezpecne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
4.6.22 17:41

Ja vam nevim, ale prijde mi, ze cim novejsi material, tim vic je osizeny :nevim:.
Jako clovek tomu novemu veri, to jo, ale mozna ten rozdil nebude moc velky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
4.6.22 17:54

@SlečnaDahlia Ja sem prave uvazovala o Babysafe Dualfix 2, kterej je proste neco mezi vejcem a pokracovackou…. neni ale pro uplneho novose… a zase kupovat k te bazi i 3 i-size vejce je teda palka ( celkova cena kolem 870€).

No asi na to hodim bobek a koupim Maxi-Cosi Cabriofix s novou bazi se vejdeme do 250€ a mam na rok vyreseno ;)

Dekuju vsem za rady a nazory. Koupime nove, penize nejsou problem. Spis ja mam vnitrni blok vyhazovat veci, ktere by jeste mohly poslouzit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.6.22 17:56

@Lucie_Sx u spousty věcí s tím šizením souhlasím, ale zrovna u autosedaček mám opačnou zkušenost. Ty starší co jsem měla v ruce byly skořápky srovnatelné s tím co se dnes prodává pro panenky. Žádné polstrování, žádné vložky co by držely tělo a hlavu. Proti tomu nová vajíčka, která jsme zkoušeli, byla bytelná, dobře polstrovaná (i třeba s paměťovou pěnou), přizpůsobitelné vložky, deformační zóny…
Rozdíl v bezpečnosti ve starém a novém vajíčku (pokud beru obě kvalitní a bezpečná na svou dobu) mi přijde zhruba podobný jako rozdíl při nárazu do stromu ve Felicii a v nové Oktávce. Tam ty následky pro pasažéry jsou nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
4.6.22 19:15

Měli jsme 6 let staré vejce po starším synovi, dočetla jsem se, že životnost plastu je cca 7 let. U nás to naprosto sedí, když bylo dceri 10 měsíců, tak mi madlo vejce zůstalo v ruce. Podotýkám, že to madlo slouží jako jeden z bezpečnostních prvků. Ze synovy následující sedačky (nyní 8 let staré) už taky i při přesunech odpadávají plasty. Takže ne, 10 let starou sedačku bych miminku určitě nedala, bez ohledu na to, jak zachovale vypadá.
Vejce i sedačka byly z těch nej sedaček podle testu bezpečnosti, značka Cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí