Je dobrá střední škola ekonomická?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je dobrá střední škola ekonomická?
Chtěla bych jít na sš ekonomickou, protože se mi líbí, co se tam učí a ráda bych dělala něco, co mě bude bavit. Bohužel se bojím, že bych v budoucnu nenašla uplatnění. Jsem připravena, že se doma budu doučovat, abych měla šanci dostat se na vš. Jsem prý chytrá a inteligentní, takže hodně lidí mi říká, že bych mohla zkusit gymnázium. Gympl se mi moc nezamlouva, protože bych se učila předměty který mě nezajímají a stejně by potom že mě nic moc. nebylo a musela bych pokračovat vš, jenže já nevím co bude za pár let. Další škola nad kterou jsem uvažovala je bezpečností právní, opět kvůli tomu, že se mi tam líbí předměty, které bych se učila. Jaký na to máte názor vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Hawajka01 Které předměty se Ti konkrétně líbí a proč? On název předmětu ještě nemusí nic znamenat. Hodně záleží na učiteli. Ekonomka je takový základ pro administrativní práci v budoucnu. A protože se teď dost mluví o robotizaci, kdo ví kam se administrativní pozice posunou… Bezpečnostně právní mi připomíná, že člověka připraví na práci u Policie. Kamarád má sociálně právní SŠ a pak VOŠ a na VŠ studoval ekologii a po PHD si udělal kurz mediátora a bude mediovat. Osobně bych volila co nejobecnější obor, který Tě naučí přemýšlet v souvislostech. Což může být dobře zvolené gymnázium pokud je třeba zaměřeno nějakým směrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já jsem vystudovala obchodní akademii (zahraničí obchod), pak vyšší odbornou školu (ekonomicko-právní). Nakonec ještě VUT Brno (strojírenská technologie a průmyslový management).
Za dva roky praxe jsem se dostala v oboru strojirenstvi v nadnárodním koncernu na vysokou manažerskou pozici s adekvátním ohodnocením
.
A šla bych do toho znovu
…
Takže já ekonomku doporučuji jako základ
.
Anonym kvůli osobním údajům, díky…
- Citovat
- Upravit
Já mám SŠ ekonomku, ale v oboru jsem nepokračovala, šla jsem na práva. Já volila ekonomické lyceum, je to takový hybrid gymplu a ekonomky, 2 roky jsou normálně všeobecné jak gympl, 2 pak už s odbornými předměty - účetnictví, praktická ekonomie, ekonomické projekty i právě právo apod. To bych vcelku doporučila, protože to dává lepší průpravu na VŠ, zejména na VŠE, kam se dostala drtivá většina absolventů (hodně se tam driluje matika a angličtina a silně se zaměřují i na 2. jazyk), ale i jistou rezervu, když si to člověk v průběhu s ekonomií rozmyslí. Je jich čím dál tím víc, za mých studií to byla ještě rarita, tak zkus mrknout.
Bezpečnostně právní je vskutku tak pro policajty, nebo pak pro práci na Ministerstvu vnitra např. na odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality. Záleží hodně na tom, které ty předměty tě zajímají a co chceš pak dělat. Znám i pár absolventů, spíš teda už tohoto oboru na VŠ - tedy z policejní akademie, co si pak stejně radši dodělávají klasická práva, protože pro jejich vybrané povolání tak jako tak potřebují magisterský obor právo a právní věda, tohle je potřeba si zjistit dopředu.
- Citovat
- Upravit
Tak není ekonomka jako ekonomka, ale co je problém, že většinou na ekonomce nemáš tolik matiky jako na gymplu a to je pak na VS problém…
Měla jsem to podobně a pak jsem sakra co dělat, většinu bych zvládla za A, ale z matriky jsem neměla ty základy co gymplaci a stalo me dost nervů učit se to sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s @catherine100. Já chodila před VŠ (ekonomicko-správní fakulta v Brně) na gympl a bez matematického základu z gymplu bych byla nahraná. Doporučuji se tam alespoň zkusit přihlásit, mezitím se můžeš rozhodovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit