Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
1.a 2.
Mě vyhovovalo, že js měla děti dřív v jednom. ústavu. Ale že bych se podle toho řídila s odkladem, to fakt ne.
Hlavní je, jak na tom dítě je. Todle je jen náhodný prijemny side-effect.
@Cuddy neplanuju to, ale vyloucit nemuzu. Ale jde mi spis o moznost aby mladsi slo drive nez ma.
@Helca83 může, musí to schválit PPP a ředitel školy. A PPP jsou v tomto dost opatrne, protože v dnešní době děti červen až srpen ve školách téměř nejsou, takže tvé dítě by bylo o půl roku mladší než nejmladší děti a téměř o dva roky mladší než nejstarší.
@Lama Lama ja se nechci podle toho ridit s odkladem, to zas vyzniva jinak nez jsem chtela. Chci spis vhodne zvolit. Kdyby byl odklad, tak to bude taky vlastne 1. a 2. coz by mi asi nevadilo, anebo 2× 1. coz bych nechtela.
Já bych necpala dite do školy dřív, proč? Budou tam třeba i osmiletý po odkladu, a pět a osm let je dost rozdíl. Navíc důchod taky chudák asi mít nebude, nebo az do 70, tak ať prodlouží dětství. Však se do školy ještě nachodí az az.
@Semtex cekam ze se ten rok navic muze velice hodit na nejakem zahranicnim studijnim pobytu apod. Mam s tim vice zkusenosti v okoli.
@Semtex píše:
Já bych necpala dite do školy dřív, proč? Budou tam třeba i osmiletý po odkladu, a pět a osm let je dost rozdíl. Navíc důchod taky chudák asi mít nebude, nebo az do 70, tak ať prodlouží dětství. Však se do školy ještě nachodí az az.
Protože inteligentní dítě se ve školce nudí, pak se nudí i v první třídě a ve finále mu to spíš ublíží. Nejde o věk, ale o inteligenci a vyspělost.
Syn šel v čerstvých 6 ve třídě má odkladový 8 a je to sakra znát už mají jiný chování a ty mezi takový skoro puboše chceš vrazit malou 5,5 letou holčičku proč?
@Janli píše:
Protože inteligentní dítě se ve školce nudí, pak se nudí i v první třídě a ve finále mu to spíš ublíží. Nejde o věk, ale o inteligenci a vyspělost.
tak nudící dítě se dá zaměstnat, pokud není z pr.de.le jako my tak nějakou předškolní třídu, kroužek pro zvídavý děti, kvůli tomu bych takový ptáče do školy nedávala
Pokud je dítě ve všech oblastech napřed, rozhodne bych o předčasném nástupu uvažovala. Dala bych i na názory ucitelek v MŠ a nutne kempaři vyjádření PPP. Na to, zda děti budou chodit do 1.a2. nebo třetí třídy, bych nehledela. Je to podle mě fuk.
U predcasneho zaskoleni budou chtit vyjadreni PPP. Ja nad tim taky uvazovala, spise mi to nedoporucili. Nedali jsme a na zkouskach na 8G byl ten rok navic naopak vyhoda, rekla bych.
Asi jeste upresnim dotaz, prosim nepiste mi off topic nazory, ze byste to Vasim detem neudelaly, tento nazor respektuju, ale nesdilim, samozrejme se nakonec rozhodnu dle doporuceni mimo jine skoly, skolky a PPP. Tech variant nam muze vyjit vicero ruznou kombinaci, jde mi opravdu jen to, co je snazsi kombinace z pohledu maminky kt deti vyzvedava a dela s nimi ukoly - zda 1.a 3. nebo 1. a 2. trida.
Zbytek je stejne irelevantni kdyz by to posuzoval konkretni reditel pro konkretni tridu, krouzky jsou taky celkem irelevantni kdyz nikdo nevime, co bude ci nebude, zda bude covid atd atd ![]()
Maminky skolaku, poradte prosim, co je zvladatelnejsi z pohledu maminky. Slysela jsem ze 1. a pak prave 3. trida jsou narocne.
Mam obe deti narozene na podzim, cili do skoly by radne mely jit v temer 7 letech, pokud nebude pro ne relevantni odklad (uvidime).
Zatimco u syna to vnimam jako vhodne, u mladsi (dcera) mi pripada, ze by zvladla jit i v 5 a trictvrte.
Mala vzrustem neni, bracha ji tahne hodne nahoru, je celkove mnohem sikovnejsi nez syn…
Za tipy a komentare predem dekuji.