Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Je mi jako tobě a nemam už víc zubů. Bohužel. Ale to přece není nic, co by nešlo spravit a kvůli čemu by bylo potřeba se hroutit. Jo, levný to teda fakt nebude, já v té puse mám majlant
veškerá ošetření se dělají s umrtvenim, takže se není čeho bát, je to nepříjemný, ale neboli to. Na dentální hygienu vezmou každého, kdo se objedná a vejde do kapacity daného pracoviště. A je super na ni jít před ošetřením, někde to dokonce vyžadují.
A co na to říká zubař? s takovými problémy přece musis na preventivku chodit aspon 2× za rok ne? ![]()
A ty nechodíš k zubaři? Domluv se s ním, buď ti to opraví sám nebo ti doporučí vhodné pracoviště.
Pracovat s lidmi, mít pusu jak z výměny manželek, to je tedy vizitka. Chybějící zub je vidět, i když běžně mluvíš, pokud to není sedmička.
@Anonymní píše:
@debra.morgan u zubaře jsem nebyla x let, takže asi neříká nic.
To je fakt super, mít problémové zuby a nechodit ani na prevenci. Tak to se snad už jen přihlaš do té Výměny manželek, tam právě takové případy berou.
Implantát za 800 je nesmysl. To je cena plomby. Pokud jsi schopna zubaře komplet zaplatit, není problém sehnat.
Hm, nechodíš na preventivky, tak nemáš nárok brečet. sorry. Kdoví co vše se dalo zachránit, kdybys tam občas vlezla. To bude velký špatný.
Takže o zuby se nestaráš, k zubnimu lékaři nechodíš, ale pripadný zákrok by měl být „bez keců“… Tebe budou všude milovat!
Mně bude 32, horní patro mám naprosto celé umělé už 6 let, a dole mám svých zubů pouze 6. Stačilo kousnout do rohlíku, kuřete a rozdrolily se mi i dva zuby naráz. Mám nahoře klasickou snímatelnou náhradu, ale dělanou skvělou laborantkou a nikdo to nikdy nepoznal, nechtěla jsem je totiž úplně dokonalé a bílé, jsou udělané tak, aby co nejvíc připomínaly moje původní zuby. Ale příští rok už mě konečně čekají konzultace na implantáty, abych ty zuby měla na nacvaknuti, ale to je pomalu cena jak za auto ![]()
Základ bude, že si najdeš zubaře a začněte na problémů pracovat. Asi to nebude úplně snadné a hned. Ale třeba problém podchytit, aby se nerozšířil
. A postupně opravovat. Pode tvých finančních možností.
@Gabulle píše:
Mně bude 32, horní patro mám naprosto celé umělé už 6 let, a dole mám svých zubů pouze 6. Stačilo kousnout do rohlíku, kuřete a rozdrolily se mi i dva zuby naráz. Mám nahoře klasickou snímatelnou náhradu, ale dělanou skvělou laborantkou a nikdo to nikdy nepoznal, nechtěla jsem je totiž úplně dokonalé a bílé, jsou udělané tak, aby co nejvíc připomínaly moje původní zuby. Ale příští rok už mě konečně čekají konzultace na implantáty, abych ty zuby měla na nacvaknuti, ale to je pomalu cena jak za auto
a s tou nahradou, kterou máš teď se ti žije blbě?
Musíš si sehnat zubaře a začít to prostě řešit
korunky se normálně dělají, taky mám jednu - sedmičku a stála mě několik tisíc, ale prostě mám všechny zuby, to je to hlavní… A taky je mi 31
podotýkám, že jsem z Prahy, tady ti zubaři jsou prostě dražší no… Není to nic co by se nedalo vyřešit, tak hlavu vzhůru
a na hygienu si dojdi jako první, pro zubaře to bude lepší…
Budu držet palce a odhoď stud, víš jak budeš potom šťastná??? ![]()
@Gabulle tak to je fajn slyšet, konečně něco pozitivního
horní zuby mám jakž takž ok, drolí se jen jeden, horší je to dole. Netušila jsem, že existuje snímatelná náhrada jen na „vršek“.
@Anonymní píše:
@debra.morgan u zubaře jsem nebyla x let, takže asi neříká nic.
Tak to si připravte ranec, good luck.
Je to fakt katastrofa a neskutečně se stydím, nejsem sociální případ, mám fajn práci a nikdo by to asi do mě neřekl..bohužel, zuby mi padají jak hrušky, nebo se spíše drolí. nedávno se mi vydrolily dva spravované zuby v dětství, prostě praskly a pod jedním je jen dáseň a uštípnutý špičatý kousek, ten druhý..škoda slov. V práci jsem často s lidmi a představa, že se na ně budu usmívat…takže se neusmívám, že jo. Musím s tím něco dělat, nicméně chci jen hodného zubaře (mám dost špatných zkušeností, proto zanedbaný chrup). Koukala jsem třeba na jednu z nej klinik v Praze, implantát 20 tisíc (a to je jenom jeden), korunky se snad ani už nedělají…co dentální hygiena? vezmou tam vůbec takový případ? je mi do breku, jsem mladá a mám šílený zuby..navíc nemůžu prakticky nic jíst, protože do těch děr vše padá…
Máte někdo podobnou zkušenost? Koukala jsem i na jiné zubaře a tam nabízeli implantát snad za 800 Kč, ale netuším, jaká bude kvalita atd. raději chci co nejlepšího zubaře bez keců, ale aby mi udělal hezký chrup.
prosím anonym, stydím se.