Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ze zacatku tehotenstvi sme trpela nevolnostmi. Zvracela sem behem celeho dne. Pak najendou ustali a mesic klid, ted mi zase po ranu byva zle, ale nezvracim.
Za mě rozhodně ano..nevolnosti do 21.týdne, pak týden klid a už je to tady zase a počítám, že to bude trvat až do konce jako u minulého těhotenství..takže já jsem ráda za každý den, kdy se to obejde bez koukání do záchodové mísy ![]()
@BersiEn ja zkusenost nemam, ale nekomu byva spatne cele tehotenstvi, at uz se zvracenim nebo ne
Mě na začátku bývalo špatně, ale nazvracela jsem…zvracela jsem až od 23tt a to do konce 8 měsíce…myslím, že se klidně vracet můžou, záleží na tom, jak mimčo leží a na co zrovna tlačí…můj pocit
Já měla ze začátku takový nevolnosti, že jsem se kolikrát bála jít do obchodu
Od 5.týdne do 4.měsíce jsem zvracela téměř denně a nejen ráno.. pak to ustalo a 7. a 8. měsíc zase
takže u mě to možný bylo ![]()
No možné to každopádně je, já do třetího měsíce u obou od rána celý den, nic nezabíralo a repete od pátého, kdy jsem zvracela i krev, když si na to vzpomenu…já bych brala dítě bez těhotenství
pro mě to byla opravdová muka a vždycky jsem záviděla těm, co to mají v pohodě, taky bych to tak brala ![]()
Já jsem si užila těhotenství se vším všudy. Zvracení, otoky, šílený bolesti zad, zavodněná, skoro 30kg navrch, bolesti+porod přes 20 hodin..
Tehdy jsem si řekla, že další dítě už nikdy tak uvidíme, no… ![]()
@BersiEn já to zas měla obráceně jak ostatní těhule co první trimestr protrpěly a pak měly docela klid. Já měla krásnej 1. trimestr a 3. jsem problila
nevolnosti se vracet můžou a nebo je můžeš mít taky celý těhotenství.
@Hr4sek22 koukám, taky sis to hezky užila…
byla jsem na tom podobně, otoky jak blázen, od pátého měsíce mě denně pálela žáha, bolesti zad, v devátém měsíci vyrážka v podpaží a porod 32 hodin ![]()
Taky jsem to tak měla. Když jsem zajásala, že už je mi konečně dobře, tak za pár týdnů bum a jelo to znova ![]()
Mám za sebou 8 těhotenství a pokaždé to probíhalo úplně jinak ![]()
Ja zrovna koncim 11.tt. Nezvracela jsem ani jednou, spis jsem mivala takovou slusnou kocovinku tak 5.-8.tt
Pak klid a minuly vikend jsem najednou umirala a bala se na jidlo i podivat. Sice to zaludek ustal, ale pocit nic moc. No, evidentne se to vracet muze ![]()
@fragola můžu se neslušně zeptat, jak zvládáš tolik dětí? jaký to je?? já si to ani neumím představit…promin, za zvědavost, samozřejmě nemusíš odpovídat
@nunik Se neomlouvej, to je v pohodě
No, zvládám, dá se to, rozhodně to není tak strašné, jak si asi většina lidí představuje
Já jsem na děti od rána do večera sama, pak přichází posila v podobě muže
A táhneme to sami bez pomoci babiček a ostatních. Pravda, teď je to malinko náročnější, bo mě prohání dvojčata, ale už se to taky „sedá“ ![]()
No a jaký to je? Občas namáhavý, občas na hlavu, ale jinak neskutečně krásný ![]()
@fragola mě se takhle veliký rodiny hrozně líbí, ale představit si to teda neumím ani za mák…jak spíš za posledních pár let? na jednu stranu ti moc závidím, na druhou jsem mírně na rozpacích ![]()