Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Annabooth Já toto na začátku těhu měla. Jednalo se o uhnizdovani vajíčka. Akorát bych to popsala spíš jako bolest při močení, než pálení. Hned jsem letěla k doktorce, že mám zánět močáku a vyfasovala jsem antibiotika. Za pár dní jsem si volala na výsledky a v moči nic nebylo, vše naprosto ok. No a pak jsem zkusila těhu test a něm už dost viditelné čárky
Spíš mocak. A prelecte se s partnerem oba i když on nemusí mit žádný příznaky.
@Annabooth píše:
Jenže by jsi z partnerem jsem věrný. Chceme mít spolu miminko
aha, ty nejsi ta šestnáctka s nechráněným sexem, tak pardon, to jsem si blbě spojila.
Ne, zánět močáku (a ta bolest v podbřišku) nebude známka těhotenství, ale toho zánětu.
Takže ignoruj radu pilulky po a o kondom, ale zajdi si do lekárny pro tu manosu s brusinkama, ideálně toto ještě s lyzáty https://www.klubzdravi.cz/…-manosa-akut
ale spíš to bude chtít to vyšetření moči v pondělí ráno a antibiotika.
A teda zánět močáku je hned, na to nepotřebuješ sex, i když tě partner může nakazit, ale klidně mohl být úplně věrný. Proto se radí jít po sexu na záchod a vyčůrat se, protože si člověk serilní močí propláchne močovou trubici od případných bakterií. Bohužel Escherischia coli, která nejčastěji zánět močáku způsobuje je všude a přenáší se velmi ochotně. Klidně třeba při koupání a pobytu ve vlhkých plavkách na koupáku.
Kdyby nezabrala první atb, tak pak na tu gyndu a kultvace fakt zajdi.