Je můj syn barvoslepý?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
65044
26.3.15 15:17

@KackaDoup To je možné, někdy je to sranda. Ale ten barvoslepý taky asi pozná prostě jiný odstín, takže přečte číslo nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3763
26.3.15 15:19

Naši 2 synove mají poruchu barvocitu, jeden má šedou a růžovou, druhý hnědou a zelenou. Projevuje se to tak, ze se jim ty barvy zdají úplně stejné a tak to bylo od mala, proste když třídíli třeba pastelky, tak měli tyhle barvy na jedné hromadce. U třetího zatím nevíme, je mu rok a půl. A asi je to nějak dědicne, protože touto poruchou trpí bratr mé matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
26.3.15 15:21

@vokishka nepozná, protože proto jsou tam ty skvrny, aby podle obrysu bílé (toho, co nevidí) nemohl domyslet číslo. Vyhledej si Ishiharův test, vyjede plno obrázků, třeba, pokud máš sama snížený barvocit, uvidíš že to není sranda. Já mám barvocit fakt dobrý, až hodně dobrý řekla bych, ale na některé ty karty musím koukat třeba s přivřenýma očima atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
26.3.15 15:36

Ty testy vypadají např. takhle: http://www.oculus.de/…hara_pf2.jpg
Pokud dítě správně třídí velkou škálu barev, bude problém spíš v tom pojmenovávání (to je i po třetím roce ještě celkem časté). Barvoslepý vidí různé odstíny šedi u barev různého jasu/sytosti, zelená a červená např. mohou mít stejný jas a viděl by je stejně. Záleží na konkrétních barevných vzorcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65044
26.3.15 15:47

@elanaa Tak jsem si zkusila jeden test a asi po třech obrázcích na mě vykoukl takový ten strašidelný, mrtvolná tvář, fuj. Z toho šoku už nepoznám ani ty ostatní barvy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
26.3.15 15:52
@vokishka píše:
@elanaa Tak jsem si zkusila jeden test a asi po třech obrázcích na mě vykoukl takový ten strašidelný, mrtvolná tvář, fuj. Z toho šoku už nepoznám ani ty ostatní barvy :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.3.15 15:54

@marram3 zkus to trénovat při procházkách na autech. Moje děti se to tak naučili perfektně, říkali jsme jakou barvu má auto, které projelo, zaparkovaný auta. Je to nenásilné učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.3.15 15:57

@Viking MOJE DCERA POJMENOVAVALA PO SVEM…slunickova travickova…taky si za boha nemohla zapamatovat spravne nazvy…myslim ze jeste i pozdeji.---Vidi barvy normalne a plne.

• Citovat
  • Upravit
3635
26.3.15 15:58

Od mé kamarádky syn má 5,5 let a taky bojují s barvami. Kostky lega vytřídí, ale když mu třeba řekne podej červenou - je v pasti. Už je z toho taky na nervy, venku chodí a furt se snaží a kluk buď nechce, nebo nepozná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
26.3.15 16:02
@vokishka píše:
@elanaa Tak jsem si zkusila jeden test a asi po třech obrázcích na mě vykoukl takový ten strašidelný, mrtvolná tvář, fuj. Z toho šoku už nepoznám ani ty ostatní barvy :lol:

To jsme na tom stejně :roll:. Ještě k tomu jsem měla zapnutý zvuk a začlo to strašně řvát. Se z toho šoku ještě vzpamatovávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.15 16:57

@moje prdelky u nás mají všechny auta šedou barvu, max. jsou červený nebo bílý. Jiná barva se snad v automobilkách nevyrábí :nevim: ale dělám to stejně. Případně komentujeme barvu oděvu kolemjdoucích. Ale i tam převažují jen odstíny šedé, hnedé, béžové. Barvy se ze světa postupně vytrácí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.3.15 17:22
@neschopná mamka píše:
@moje prdelky u nás mají všechny auta šedou barvu, max. jsou červený nebo bílý. Jiná barva se snad v automobilkách nevyrábí :nevim: ale dělám to stejně. Případně komentujeme barvu oděvu kolemjdoucích. Ale i tam převažují jen odstíny šedé, hnedé, béžové. Barvy se ze světa postupně vytrácí :(

8o coze? a kde to zijes?
tady mas treba vzornik skodovek
 http://www.skodaoctavia.cz/…ni-barvy.jpg

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
26.3.15 17:23
  • Citovat
  • Upravit
26.3.15 19:06

Žluté, modré zelené - nic :-(

zítra, až bude světlo ti můžu vyfotit parkoviště, fakt minimum barevných aut :nevim:

jo a je to Ostrava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.3.15 19:12

Taky si myslím, že může být problém v „pojmenování“, nikoli rozpoznání. A klidně i v tom sabotování, protože ho to prostě unavuje, nebaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí