Je něco, co byste udělaly ve výchově jinak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2505
11.8.24 20:21
@stinga píše: Více

Mám to taky tak..Když si zlomím ruku jsem ráda, že jsem si nezlomila obě..😃 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
11.8.24 20:24
@Serpentini píše: Více

Eh, jak myslíš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
11.8.24 20:39
@Liberalissima píše: Více

Mame doma stejny kousek co se tyce spanku, holt vysoce citlive dite :lol: zadny rezim mu nikdo nenutil, ale pokud nejde spat vecer v jeho hodinu, tak je pak nesnesitelny a druhy den stoji za to, protoze budicek si samozrejme neposune a i to, ze mu chybi hodina spanku se okamzite promitne.. mam k tomu i druhy dite, takze rozdil vidim, jeden narocny od mala, druhy pohodar a je to proste poznat i v tomhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
11.8.24 21:00
@Luminance píše: Více

Přesně…já úplně miluju, když má někdo od přírody děcko, co nemá nějaký problém nebo komplikaci, jak se hrdě plácá po zádech, jak si to úžasně zařídil a ostatní matky jsou jen hysterky :roll:

Jako určitě si to dělám úplně sama, že mám od začátku dráždivé nedonošené dítě s x problémy, co odmala prakticky nespí a i ten stav co máme teď, je těžce vydřený. Však ono by stačilo být víc free a cool a dítě by spalo kdykoli a kdekoli, žejo :roll: Že mě to hysterku blbou nenapadlo hned, mohla jsem mít pohodindu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
11.8.24 21:28
@Tarena píše: Více

Na takovem tom pro 3-6 let. Hodne se tam stalo, na hristi se hybal vice nez pri krouzku. Ruzne slozitejsi hry na pripravu, takze 5 minut priprava 5 minut pohyb. Nic moc. Vybrala bych jiny sportovni krouzek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
11.8.24 21:32
@Serpentini píše: Více

Dle referenci to melo byt naprosto super a me to tak neprislo. Nekolikrat jsem zhodnotila, ze se dite vice hybe, kdyz jsme normalne venku nez kdyz je na krouzku. Hodne se tam na neco cekalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
11.8.24 21:37

Mně přijde, že spoustě jedincům se ježí chlupy, když slyší slovo „režim“, tak nějak automaticky.
Moje děti na něj najely prakticky ihned po narození. Budily se co 3 hodiny na kojení (s rozdílem 5 minut), etapy spánků měly jasně dané a elegantně je ze dne na den měnily, aby je pak další cca 2-3 měsíce dodržovaly atd. atd. Stejné i s jídlem. V podstatě to bylo velice pohodlné a fajn, tj. viděla jsem v tom spíš benefity.
Jestli jsem je to naučila? Možná, částečně. Nevidím nic špatného na tom, že má den / život nějaký řád. Že den slouží k aktivitě, noc ke spánku apod.
A aby při večerní / noční zábavě, nedejbože do ranních hodin, kolem dospělých pobíhala batolata… Hm, to si pomyslím cosi o skotu o rodičích. Narovinu - obtěžuje mě to a považuju to za krajně nevhodné. Naštěstí kolem sebe takové free rodiče nemám (nebo se jim vyhýbám obloukem), ony totiž i jejich další postoje a názory jsou většinou výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
11.8.24 21:41

Jsou nějaké detaily, ale spíše se dívám na ty pozitiva a jsem na sebe pyšná, protože moje 2.5letá dcera umí základy slušného chování.
Pozdraví, poprosí, poděkuje a teď ji učím omlouvat se.

To, že jako menší byla náročnější - chtěla být pořád na rukách, byla hodně vzteklá atd …., beru jako část vývoje a ne, že bych dělala něco špatně ve výchově.

Jako matka dělej VŠE podle sebe, instinktivně a nenech si do ničeho kecat - potom nebude tolik věcí, kterých bys musela litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
11.8.24 21:42

Dávala bych pít jen vodu a ne ty sladký granulovaný čaje od sunaru. :mrgreen:
Jinak asi nic, výchovu mám takovou kamarádskou, intuitivní, a kluci jsou hodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
11.8.24 21:42
@Anonymní píše: Více

30 a 32. Nic extremniho. Ale s manzelem jsme dlouho. V klidu jsme mohli mit deti tak o 3 roky drive. Myslim, ze je to vyhoda pro dite mit mladsi rodice. Je vetsi pravdepodobnost, ze je budete mit dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
11.8.24 22:17
@Lojzísek píše: Více

Ať si samozřejmě každý dělá, co chce a co jeho dětem vyhovuje, s tím já problém nemám. Pokud teda ti frikulíni grilující ve dvě ráno nejsou naši sousedi, ale budu velkoryse předpokládat, že jde o nějakou chatu na samotě či v komuně podobně smýšlející lidí. Pokud je to jednou za měsíc,.dítěti to neuškodí. Jasně, pravidelně určitě není žádoucí aby malinkaté děti zůstávaly přes půlnoc vzhůru, ale hádám že mají ty rodiče rozum a jde o akci jednou za čas.

Mně jen fascinuje ta bohorovná arogance, že to, že moje dítě v něčem funguje stylem, co mi vyhovuje, je moje zásluha, minimálně u mimin a batolat.

To je jak kdybych já chodila po hřišti a říkala maminkám dvouletých dětí, co ještě nemluví: „Víte, naše tak pěkně mluví proto, že JÁ jsem si ní četla a říkala básničky. Kdybyste To dělaly taky, taky vám bude už mluvit, děláte si to samy“ :mrgreen: Což bych samozřejmě nikdy neudělala, protože je to chování na pěst. A stejně tak s tím spaním, jídlem, atd.

Kdo nemá žádné problémy v těhle oblastech, má děkovat štěstěně, a ne se vytahovat na ostatní mámy, co mají třeba dítě jiné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
11.8.24 22:27

Jasný, já reagovala na to, že si mámy prý naučí dítě na režim, který pak vyžaduje, a ušijí si tím na sebe bič. Tj. je lepší být free a slavit s dítětem do rána.
Každý ať dělá, jak mu to vyhovuje nebo jak mu dítě „dovolí“. Nikomu se do toho nepletu, Ale aby mi cizí haranti ve dvě ráno běhali pod nohama, na to fakt nejsem zvědavá a nevidím na tom nic žádoucího a bonusového nad „režimem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
11.8.24 22:42
@Oriseka píše: Více

tak to byl asi špatný trenér, dcera také chodila do Gymnathlonu a byla nadšená, trenér hned po každé hodině posílal videa na fb a do mailu - a bylo vidět, jak jsou nadšené všechny děcka a nestály téměř ani minutu,
s nadšenými výrazy běhaly, skákaly - prostě byly vyhecované a jely jako fretky, ale ne pod drilem, ale opravdu s nadšením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
11.8.24 22:56
@Markéta188 píše: Více

Dej jí ještě trochu času, ono ji to přejde :lol:. Ne ve zlém, ale trochu se bavím, protože u nás období vzdoru přišlo u obou o dost později než ve dvou a kolem 2,5 jsem si myslela to, co ty :lol:.

Co se týče režimu. Asi týden máme nové sousedy. 6 leťák plus 15m dvojčata. My se vraceli před 19.00 domů, což už bylo pozdě a na hraně, u nás je hlavně s jedním taky problém, když to přeženeme. A potkali jsme sousedy s dvojčaty. Myslela jsem, že se právě vrátili a oni, že zrovna ještě jedou na kola. Tak jsem se jenom podivila a myslela si své. Pak to začalo - asi půl hodiny z venku krásný neutišilitelný řev a nevím, jestli se jim nakonec vůbec podařilo někam jet :lol:.

Každopádně cizí řvoucí děti mě vždy umí potěšit - protože to nejsou naše, zvláště u nás v paneláku :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
22894
11.8.24 22:58
@stinga píše: Více

Ja to videla na zivo. Bylo to za covidu a odehravalo se to venku, takze jsem mohla koukat a videt celou tu hodinu. Obcas jsem se tak koukala. Dite nebylo nespokojene. Me to prislo, ze hodne casu prokoukaji. Ano v urcitych usecich se hybali a urcite by se z toho dalo udelat pekne video ci fotky. Ale jak to clovek videl komplet, tak me prekvapilo, kolik casu prostoji. Treba se dlouho delili do skupinek, dlouho vysvetlovali slozitejsi pravidla, delali stanoviste atd. Pak kdyz uz se hralo, tak dobry, ale prislo mi, ze pulku casu prostoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí