Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny diskutující.
Posledni dobou ( asi tyden ) je syn (18m) dost protivny. Casto se chyta za hlavu, taha si ucho a prijde mi ze dost pada.
Zubum to neprisuzuji, uz mame vsechny krome druhych stolicek. Prijde mi take dost unaveny. Napadlo me zda treba hure nevidi.
Vim ze nejste lekari, ale i presto se ptam na nazor a zda byste sly k lekari, nebo jeste pockat zda si to jen nevsugerovavam a neni to jen spatne obdobi.
No tak ty znáš dítě nejlíp, kdo jiný by si měl takových věcí všímat. V uchu je i jakési centrum rovnováhy, ne? Zašla bych k dr, raději být třikrát za blázna.
@Sibyla0 píše:
No tak ty znáš dítě nejlíp, kdo jiný by si měl takových věcí všímat. V uchu je i jakési centrum rovnováhy, ne? Zašla bych k dr, raději být třikrát za blázna.
Já taky.
Kámoška coby už dospělá měla zánět vnitřního ucha a motala se jak vožralá
- prostě nedokázala udržet rovnováhu. Dostala na to ATB a byla zase za 14 dnů fit. Takže bych měla podezření na něco podobného a znáš to - radši bejt za hypochondrickou hysterku
než něco zanedbat ![]()
@Sibyla0 diky, take bych tam radeji zasla. Jen mam ted spatnou zkusenost s dr. Minule me rekla ze tam litam s kazdou kravinou. Premyslim zda ji nezmenim. I kdyby tak od toho tam je preci. Jeste me teda napadlo ze ma i rymu tak treba to s tim souvisi, to ucho se mi nezda ze by ho bolelo kdyz mu na nej sahnu. Nerada bych si zas vyslechla ze je to jen ryma.
@Vrtul změnila bych jí okamžitě
Moje malá kašle, už skoro tři týdny. Dneska jsem tam šla, že je bez teplot, ale že se mi to nelíbí. Ona jí pečlivě poslechla, prohlídla, vyptávala se jak jí, jestli jí nerostou zuby, jak spí atd. Vzala jí výtěr z nosu. Napsala recept, byla milá a vůbec se netvářila, že jsem blázen. No i ona si myslí, že to je něco bakteriálního (doufejme, že to není nějaký hemofil nebo -kok
) Vždycky to tak je. Já taky špatně snáším, když je malý blbě a jdu tam vždy hned. Ona stejně vždycky řekne, ať příjdu zase za dva dny, že na ní nemá šanci hned první den horečky něco poznat
Ale vždy to říká mile, není arogantní.
@Vrtul píše:
@Sibyla0 diky, take bych tam radeji zasla. Jen mam ted spatnou zkusenost s dr. Minule me rekla ze tam litam s kazdou kravinou. Premyslim zda ji nezmenim. I kdyby tak od toho tam je preci. Jeste me teda napadlo ze ma i rymu tak treba to s tim souvisi, to ucho se mi nezda ze by ho bolelo kdyz mu na nej sahnu. Nerada bych si zas vyslechla ze je to jen ryma.
Tak takovou dr.bych vyměnila, k doktorovy přeci chodíme když je dítku jakkoliv špatně, já tam tento týden byla třikrát a našeho doktora by ani nenapadlo mi něco říct, je tam přece od toho a navíc ten náš je hrozně hodný (je to jediný doktor se kterým si mé dítě povídá ) ![]()
Ja nevim ona je jinak mila vse. Je pravda ze radeji jdu preventivne.
Asi mela jen spatny den a me funguji hormony. Jako novorozenec tam byl maly furt, spatne pribival mozna proto jdu ra? eji s kazdou blbosti.
Nevim jestli bys přece jen neměla změnit doktorku. Jestli tě má zafixovanou, že chodíš s každou blbostí, tak aby něco nepodcenila a nepřičítala to třeba úskostné matce. Mě to co popisuješ zas až tak malicherný nepřipadá, určitě bych s ním někam zašla. Stokrát je lepší, když tě někam pošlou a zjistí se, že to nic neni, než otázka, proč jste nepřišla dřív.
Může to být něco s uchem, třeba od rýmy, má ho zalehlé nebo hůř slyší, pak se stává (i dospělým), že mají problém s rovnováhou. Určitě pokud by to pokračovalo bych to nejdřív řešila na ORL! Hodně zdravíčka přeji..
@Vrtul píše:
Jdi rovnou na ORL a je to.