Je němčina těžký jazyk?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já tě asi moc nepotěším ale podle mého Němčina je docela těžký jazyk. Já jsem měla jako první a hlavní jazyk angličtinu s tím že potom na střední mi přibyla i němčina plus mě teda rodiče platili soukromé hodiny němčiny. No a výsledek je takový že německy neumím dát dohromady jednu jedinou souvislou větu
u té němčiny je problém že je taková víc jako systémová a v té gramatice je spoustu věcí které v angličtině vůbec není. Nevím jak to popsat
No pokud se němčinu začneš učit brzy pochopíš co jsem tím myslela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kulíšek_s_bambulí píše:
Já tě asi moc nepotěším ale podle mého Němčina je docela těžký jazyk. Já jsem měla jako první a hlavní jazyk angličtinu s tím že potom na střední mi přibyla i němčina plus mě teda rodiče platili soukromé hodiny němčiny. No a výsledek je takový že německy neumím dát dohromady jednu jedinou souvislou větuu té němčiny je problém že je taková víc jako systémová a v té gramatice je spoustu věcí které v angličtině vůbec není. Nevím jak to popsat
No pokud se němčinu začneš učit brzy pochopíš co jsem tím myslela
Já bych řekla, že němčina je podobná češtině (co se složitosti týče). Nám to sice nepřijde ale čeština je těžký jazyk, hlavne pro cizince na naučení. Časy, skloňování, pády, významy slov.. ![]()
Aj je o proti našemu jazyku procházka růžovým sadem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je těžká. Učila jsem se angličtinu a pak němčinu. Angličtina je lehká. U němčiny naprosto strašne složeniny slov které mi nejdou přes jazyk, ani se mi ta řeč nelíbí, je tam tykání a vykání, myslím že i podstatná jména s velkym písmenem naprosto nelogické a další věci. Nikdy mi nešla. Navíc se nedá moc využít ve světě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mluvím 5 cizími jazyky, pracuji jako překladatel a čeština bude 6.
Němčina není tak složitá, je logičtější než jiné jazyky.
Jestli chceš, můžu ti dát nějakou lekci zdarma, ale moje čeština je trochu slabá
- Citovat
- Upravit
@Norbert666 píše:
Mluvím 5 cizími jazyky, pracuji jako překladatel a čeština bude 6.
Němčina není tak složitá, je logičtější než jiné jazyky.
Jestli chceš, můžu ti dát nějakou lekci zdarma, ale moje čeština je trochu slabá
„moje čeština je trochu slabá“
![]()
některé rodilé uživatelky neumí tak česky, jako ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mluvím rusky, anglicky a německy.. je to dost rozdíl.. anglina neskloňuje (což je obr-snadnost), ale zas má 12 základních časů (a dostáváš se do prekérek co bylo dřív, co později a tak..)..
ruština skloňuje, ale je nám nejbližší..
němčina je striktní a skloňuje brutálně.. má předložky, které se pojí s jistými pády (naštěstí jsou jen 4, ale to stačí, navíc má také více minulých časů a celkem jich má šest)..
No, co na to říct… němčina je neznělá, tvrdá a celkem hnusná
mně na ní baví ta systémovost (ale to má jako čeština, prostě přihrádky, škatulky, jak to dobře a správně říct..)
nakonec začnu asi se španělštinou (píšou že má časů osm, ády 4..) ale nějak mi přijde, že je nádherně znělá a furt tam je jen něco jako Hola amigo, buenas noches a furt jen samá Maňána, frio, mar a amor
v x obměnách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Chtěla by jsem se zeptat, zda je němčina pro úplného začátečníka těžká. Na základce jsem měla povinnou angličtinu a ruštinu. A chci začít s němčinou. Poradíte mi někdo?
Proti angličtině je těžká. Proti angličtině je těžký každý jazyk. ![]()
Ale jinak bych neřekla. Je taková logicky konstruovaná, má systém. Výhodou němčiny je, že je fonetická jako čeština. Ve výslovnosti nejsou žádné zrady, z psaného slova vyčteš, jak se vyslovuje (v češtiě i v němčině), v angličtině se musíš ke slovu naučit i tu výsleovnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Němčina mi těžká nepřijde. V čem total plavu jsou italština, francouzština, to byla teprv lahůdka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
Mluvím rusky, anglicky a německy..
Máš stejnou jazykovou vybavenost jako já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodne tezka. Maturovala jsem z ni (predtim byly 4 roky studia na gymplu), posledni 3 roky chodim na kurz jednou tydne, cekam dite s Nemcem, travim hodne casu v Drazdanech, ve volnem case se ucim, posloucham videa, snazim se cist zpravy apod. V soucasne dobe jsem schopna komunikovat pouze v jednoduchych vetach, s tim ze si nejsem jista gramatikou (resp. jsem si jista ze neni spravne:-)). Soucasne memu priteli nerozumim ani slovo (silny sasky dialekt) a ostatnim lidem tak 40% - kdyz mluvi pomalu. Ale znam lidi co se to naucili:-) Takze good luck:-) Pro srovnani: chorvatsky jsem se naucila za 3 roky tak, ze mluvim naprosto plynne, bez jakychkoli zaseku a s dobrym prizvukem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím. Narodil jsem se a musel jsem se naučit mluvit německy. V 5 letech pak ještě naučit česky, abych mohl do školy. Přišlo mi to přirozené, ne jako učení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě byla němčina jednoduchá, vedle angličtiny jsem v ní vynikala, klidně si čtu knížky v němčině..angličtina je pro mě sci-fi ač jsem ji měla od základky..všechno se čte jinak, každý to jinak vyslovuje, spousta věcí se musí naučit zpaměti, bo mají nějaká spojení..v němčině je dána výslovnost, jsou dána pravidla, za mě mnohem jednodušší 😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Chtěla by jsem se zeptat, zda je němčina pro úplného začátečníka těžká. Na základce jsem měla povinnou angličtinu a ruštinu. A chci začít s němčinou. Poradíte mi někdo?