Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@aiwwa píše:
Jo a pobavilo mě, jak tu spíláte jaká je tv žrout času a co je emimino?![]()
No právě, jako časožrout mi bohatě stačí emimino a FB. Ještě mít televizi, tak už doma neudělám vůbec nic. ![]()
@Parninas no u našich se dost na tu tv otáčíme, nejsou moc ideální vztahy, není o čem mluvit, takže buď hlídám dítě něco se řeší, nebo nezbude, než na to taky čučet.. S našima se nic nepodniká, protože sou poněkud nemocní na nohy, takže se sedí na zadku u nich, max se zajede k babičce..
Naše mladá rodina bez tv určitě přežije, jen jich máme víc a spíš pro to dítě, který to má ale spíš jako šum, jen jak se vypne, tak se vzteká, ale jinak nekouká ![]()
U nás při návštěvě a na návštěvách celkově se tv zapíná, jen u tchánů teda řve, že skoro mluvit nejde a to mi vadí teda a ruší, jakmile to jde žádám ztlumení
Ale sem schopná to ignorovat.. spíš by mi ruch vadil u čtení knihy nebo tak
to potřebuju ideálně ticho.
@Parninas nikdy jsem neplatila. Napsala jsem čestné prohlášení, že TV nemam. Čekala jsem pořád nějakou kontrolu a ono nic. Prý občas chodí ![]()
@Parninas píše:
Zdravím.Zajímalo by mě jak to u vás doma máte - je pro vás důležité mít televizi?
My jsme se s přítelem zařekli, že ji nepotřebujeme, protože je to žrout času a to co sledujeme za seriály/filmy se stejně s největší pravděpodobností v tv neobjeví (plus teda preferujeme originální dabing, takže v tomhle ohledu je to úplně mrtvý). Ale kdykoliv to před někým zmíním, tak hned valí bulvy a ptají se jak to děláme. A tak mě zajímalo - je to pro vás nepostradatelná součást života?
Nechci nijak soudit, ať si to každý udělá podle sebe, ale v okolí to jako standart bere asi 90% lidí a ještě mě nikdo nedokázal přesvědčit, že by jsme si ji měli pořídit. Tak třeba dostanu nějaký zajímavý argument tady.
na Tv koukam jednim okem..ale spis by mne zajimalo co delaji lidi..patneri misto toho? pises zrout casu.. v cem ti to brani, co bys delala misto toho?
@Novire píše: Žere, ale pro mě je rozdíl v množství času, který před obrazovkou strávím. Kdyby jsme měli televizi, jsem přesvědčená, že pojede jen tak jako kulisa, popř. se já (manžel, děti…) zaseknu u nějaké kraviny jen proto, že to zrovna běží.Co je to rozumneho ?
Taky se ráda obejdu bez diskuzí s dětma kdo, kdy a na co se bude dívat a kdy to vypnou a půjdou dělat něco rozumného.
Fim na PC pouštím až večer, když mrňata spí.
Jo a ještě - na PC je to bez reklam
@Parninas píše:
No mě to nepřišlo jako tak šíleně kontroverzní dotaz, když jsem to psala.
A teda to před spaním docela chápu, taky si na noťasu pouštím věci. Jen teda k tomu co jsi psala o té závislosti - tobě to třeba nevadí? Já na sobě vyloženě pociťuju, že když jsem na návštěvě, kde jede televize, tak jsem jak zombie, protože se nedokážu plně soustředit na konverzaci kterou se se mnou snaží někdo vést. Nebo jako totálně na prd je, že dojedu, zapne se bedna a společně na ni třeba koukáme (to rovnou můžu zůstat doma, žejo). Oni to tak mají skoro všichni příbuzní (a já to jako malá tak taky měla) a úplně cítím, jak to zabíjí konverzaci obecně. Jak to třeba máte když dojedete za rodiči vy? Normálně něco podnikáte, bavíte se a tak nebo to je jak jsem popisovala?
ja to tedy nevnimam,,kdyz mam navstevu vetsinou pustim hudbu jako kulisu a v rozhovoru nam to nijak nebrani.
@Janli píše:
Nechápu, proč by měla být televize žrout času? Je o člověku, jestli do ní bezduše kouká, stejně tak bude bezduše čučet do noťasu. Naopak u puštěné televize udělám spoustu práce. Uklidím, vyžehlím, zašiju, uvařím… aspoň u toho mám rozptýlení. Když si někdy pustím film na počítači, tak u toho jen sedím a koukám, neudělám nic. Radši televize.
presne
@Venetia píše:
na Tv koukam jednim okem..ale spis by mne zajimalo co delaji lidi..patneri misto toho? pises zrout casu.. v cem ti to brani, co bys delala misto toho?
Tak my když dojdeme, tak si poměrně dlouho povídáme o tom jaký byl den a tak třeba u vaření atd. Oba chodíme z práce později, tak jsme kolikrát rádi když si stihneme všechno říct než půjdeme spát.
Jasně v mezičase jdeme třeba na chvilku na PC, ale snažíme se sobě věnovat.
A mě osobně to vážně brání v normálním fungování, třeba u televize žehlím jednou tak dlouho, protože mi prostě odbíhá pozornost. Nebo nějaká smysluplnější konverzace je nereálná, protože prostě podvědomě jsem táhnutá k té blikající bedně. Proto to beru jako žrout času. ![]()
@Trinetka píše:
@Parninas no u našich se dost na tu tv otáčíme, nejsou moc ideální vztahy, není o čem mluvit, takže buď hlídám dítě něco se řeší, nebo nezbude, než na to taky čučet.. S našima se nic nepodniká, protože sou poněkud nemocní na nohy, takže se sedí na zadku u nich, max se zajede k babičce..
Naše mladá rodina bez tv určitě přežije, jen jich máme víc a spíš pro to dítě, který to má ale spíš jako šum, jen jak se vypne, tak se vzteká, ale jinak nekouká
U nás při návštěvě a na návštěvách celkově se tv zapíná, jen u tchánů teda řve, že skoro mluvit nejde a to mi vadí teda a ruší, jakmile to jde žádám ztlumeníAle sem schopná to ignorovat.. spíš by mi ruch vadil u čtení knihy nebo tak
to potřebuju ideálně ticho.
Mě to je právě vždycky líto když strávím hromadu času na cestě k příbuzným a pak tam třeba sedíme u televize. Vždycky nás urgují, jak nás dlouho neviděli, a jak musíme nutně dojet, a pak tam sedíme jak pecky na gauči a povídáme si o tom, co jede v tv. Většinou to i s cestou tam a zpět zabere celý den a pro mě je to ztracený čas. ![]()
A třeba to s tím prckem úplně znám - taky jsem jako malá byla schopná prosedět hodiny u pohádky, kterou jsem třeba viděla milionkrát a vztekala jsem se když se to vyplo. Zpětně si říkám, že je škoda, že jsem neměla ráznější rodiče, co by mě prostě vyhodili ať si jdu hrát ven nebo tak.
Ještě, že v té době nebyly tablety, to bych už nedělala vůbec nic.
Ale pokud ti to tak vyhovuje, tak dobře pro tebe. Proto jsem sem taky psala, abych se dozvěděla názor lidí i s jiným pohledem na věc. ![]()
Zajímají mě pouze zprávy, ty si přečtu na netu. televizi bych si sama prakticky nepustila, ale zbytek rodiny ano.
@Venetia píše:
Místo TV? Přes den jsme v práci/škole, odpoledne jdeme ven, děláme úkoly, povídáme si, hrajeme hry, čteme… Večer po uložení dětí pracuju na PC, učím se, čtu si, hraju PC hry, občas kouknu na fb a epipi, povídáme si… O víkendu jdeme ven, jedeme pryč anebo si čteme/hrajeme, případně koukneme na film. Mě spis nenapadá, kam tu TV nacpat
Občas bych i mrkla na nějaký dokument nebo seriál, ale den má jen 24 hodin
@Parninas píše:
Tak my když dojdeme, tak si poměrně dlouho povídáme o tom jaký byl den a tak třeba u vaření atd. Oba chodíme z práce později, tak jsme kolikrát rádi když si stihneme všechno říct než půjdeme spát.Jasně v mezičase jdeme třeba na chvilku na PC, ale snažíme se sobě věnovat.
A mě osobně to vážně brání v normálním fungování, třeba u televize žehlím jednou tak dlouho, protože mi prostě odbíhá pozornost. Nebo nějaká smysluplnější konverzace je nereálná, protože prostě podvědomě jsem táhnutá k té blikající bedně. Proto to beru jako žrout času.
Jo tak, no já si ji pouštím, když jsem sama..třeba nějaký, dokument nebo písničky..u toho dělám, co je třeba…asi dozvuky z doby single, aby nebylo úplně ticho…ale vždy jsem měla chlapy, kteří byli podstatně víc tv diváci než já…večer to máme s přítelem jako takovou klasiku, že si spolu vylezeme do postele a na něco koukneme
@Jahru píše:
Místo TV? Přes den jsme v práci/škole, odpoledne jdeme ven, děláme úkoly, povídáme si, hrajeme hry, čteme… Večer po uložení dětí pracuju na PC, učím se, čtu si, hraju PC hry, občas kouknu na fb a epipi, povídáme si… O víkendu jdeme ven, jedeme pryč anebo si čteme/hrajeme, případně koukneme na film. Mě spis nenapadá, kam tu TV nacpatObčas bych i mrkla na nějaký dokument nebo seriál, ale den má jen 24 hodin
Jasně, my už děti nemáme..jen přítelovo občas, a do toho se jim nemicham
@Jahru píše:
Místo TV? Přes den jsme v práci/škole, odpoledne jdeme ven, děláme úkoly, povídáme si, hrajeme hry, čteme… Večer po uložení dětí pracuju na PC, učím se, čtu si, hraju PC hry, občas kouknu na fb a epipi, povídáme si… O víkendu jdeme ven, jedeme pryč anebo si čteme/hrajeme, případně koukneme na film. Mě spis nenapadá, kam tu TV nacpatObčas bych i mrkla na nějaký dokument nebo seriál, ale den má jen 24 hodin
Já jsem taky spíš na PC, ale to je podle mne prast jak uhod, pokud tam.tedy nepracujes
U nás jede televize snad nonstop, vetsinou jen jako kulisa, ale dnes jsem ji od rána nezapla a musim říct, že je to lepší. Vic se věnují dceři, nikam nespecham a asi to budu dělat takhle pořád, jen večer se neobejdu bez prostrena, ulice, ordinace a výměny manželek ![]()
@Venetia Rozumného je - číst, kreslit, stavět z lega, běhat po venku, hrát hry popř. dle požadávku rodičů pomoct doma.