Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,jsem nováček,ale nakukuju na emimino už dlouho..Mam 1 dotazek-pro někoho třeba hloupý,ale snad mi někdo poradí
..Je nějaká šance,že bych otěhotněla,když se styk stal 2 dny před očekávanou menstruací??.S přítelem se nám nějak vymknulo usmiřování a následné tuleníčko
podotýkám,že by to pro nás nebyl problém,o miminku se bavíme dlouho..ale zatím jsme o tom jen mluvili,až na toho " osudnýho Mikuláše" ![]()
Moc děkuju za nějaké odpovědi a přeji Všem příjemné vánoční období.
Jannis, rekla bych - ne moc pravdepodobne, ale rozhodne ne nemozne. ![]()
Gabriela
Kdyz jsem otehotnela poprve,tak jsem styk mela pouze 2× a to 1 den pred MS a ten druhy byl 1 den po MS…A to jsme spolehali na plodne a neplodne dny,jinou antikoncepci jsme nemeli,takhle nam to vychazelo cele 3 roky
a pak bum a mala byla na ceste…
MYSKA
Jak holky pisi, mozne je vsechno.
Ale kdyz vezmes teoreticky, ze mas cyklus po 28 dnech, ze ovulaci mas 14 dni po zacatku menstruace, trva 3 dny, tak pak mas jeste tyden a pul do dalsi menstruace, tak je to nepravdepodobne.
ALE muzes mit nepravidelnou ovulaci, nepravidelny cyklus…
Taky je potvrzeno, ze spermie prezivaji 48 hodin po styku a cekaji na vajicko.
Mořné to je, spermie ve vhodném prostředí přežijí i více než 48hod, ale to se tvého případu asi netýká (ovu těsně před MS:-))
Já třeba s téměř stoprocentní jistotou vím, že jsme si synka udělali 7DC, takže tak, OVU je 14 den dle dr. kteří vycházejí ze statistiky, to je z průměru, to je jako by každý byl divák TZ NOVA, blb, bral 16tisíc … tak to v životě nebývá vždy, jen nejčastěji
pa Mia
Zdravím všechny těhulky i snažilky.. Potřebovala bych poradit - měla jsem nechráněný pohlavní styk asi 3 dny po menstruaci. Teď jsou to 3 týdny a mám pocit, že musím být těhotná, i když jsem si myslela, že to v této době cyklu není možné. Pár dnů mi ale bývá špatně skoro po každém jídle, jsem unavená, točí se mi hlava a mám příšernou chuť v puse, pořád bych plivala.. Prsa ani břicho mě nebolí. Je teda možné, abych opravdu byla v tom? Z těch příspěvků tady mám pocit,že to opravdu možné je.. Ještě podotýkám, že mám hodně nepravidelnou menstruaci.
Mám nepravidelnou MS a otěhotněla jsem čtyři dny před předpokládanou MS, tak možné to myslím je hlavně v případě nepravidelnosti!!!
Příroda si dělá co chce ![]()
Přeji hodně štěstí, ať to dopadne dle tvých představ ![]()
Danny