Je šance na rozkojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
26.7.13 20:43

@Teeeri Tohle může akorát maminu, která chce kojit, ale nejde to, vystresovat a vyvolat v ní pocit selhání. V žádném případě to nemyslím špatně, jen vím, jak jsem se cítila já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
26.7.13 20:45
@Teeeri píše:
@Bábrdl Snažím se jí podpořit, že to jde. Nemá cenu házet hned flintu do žita.

No jo, jenže ona se snaží už 4 měsíce. Už 4 měsíce si užívá miminka tak napůl, protože řeší kojení - v jejím případě spíš nekojení. V přírodě funguje otěhotnět-porodit-kojit. Pokud se kojení nerozeběhne do pár dní, matka většinou své mládě zabije, aby se netrápilo, protože nemá šanci na přežití a nebo ho nechá svému osudu a odchází. Když jsi tu psala o té přírodě, tak by zakladatelka už dávno byla vrahem a nebo její dítě bylo v babyboxu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
26.7.13 20:46

Myslím, že každá bohužel kojit nemůže.. chápu, že se snažíš zakl. podpořit, ale nejsem si jistá, jestli tohle nejsou spíš věty, po kterých ty, kterým to fakt nejde neprobrečí dlouhý hodiny a nepřipadají si jako mámy k ničemu.

@Teeeri píše:
Můj názor je jasný. Kojit může každá. Já jsem zářným příkladem. Je rozdíl chtít a muset. Tak je tělo budoucí matky nastavené- otěhotnět, porodit, kojit. Funguje to tak v přírodě. Však je to otázka jednoho, dvou let. @xedita Nemá ale cenu se trápit a být ve stresu. :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
26.7.13 20:47
@xedita píše:
@CHARLI123 porodní váha 3200, ve 3 měsících 4500.

Váha mi připadne málo. Dcera měla porodní 3400g, ve 3 měsících má 5500g, a to není žádný jedlík. Pořád jí míň, než by měla dle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
26.7.13 20:51
@Rona píše:
Myslím, že každá bohužel kojit nemůže.. chápu, že se snažíš zakl. podpořit, ale nejsem si jistá, jestli tohle nejsou spíš věty, po kterých ty, kterým to fakt nejde neprobrečí dlouhý hodiny a nepřipadají si jako mámy k ničemu.

Přesně takhle jsem se cítila, jako byste mi mluvila z duše. Dva měsíce jsem si připadala jako neschopná matka. Až jsem to přestala řešit a smířila se s příkrmem UM, mlíčko se začalo tvořit. U mě asi pomohlo to, že jsem se uklidnila a řekla si: Přece se kvůli kojení nezblázním!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
26.7.13 20:59
@Hannah1979 píše:
Přesně takhle jsem se cítila, jako byste mi mluvila z duše. Dva měsíce jsem si připadala jako neschopná matka. Až jsem to přestala řešit a smířila se s příkrmem UM, mlíčko se začalo tvořit. U mě asi pomohlo to, že jsem se uklidnila a řekla si: Přece se kvůli kojení nezblázním!!!
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
36556
26.7.13 22:49
@Teeeri píše:
@Bábrdl Snažím se jí podpořit, že to jde. Nemá cenu házet hned flintu do žita.

Ne, ty jí neříkáš, že „to jde“, ty jí říkáš, že to „musí jít“. Což je za a) blbost, b) těžce necitelné.

Přeci taky nepůjdeš do diskuze o akutním cs vykládat, že tys dokázala porodit přirozeně, a proto to musí zvládnout každá? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
26.7.13 23:01
@Jasněnkaa píše:
@xedita dej malé UM a hoď se do klidu :hug: tímhle stresem si akorát kazíš nejhezčí chvíle svého života, být maminkou miminka :andel:

@Jasněnkaa skvělý a jednoduchý názor. to miminečko tááák rychle vyroste a bude stejně po kojení. Ve čtyřech měsících bych to už tak nehrotila a užívala bych těch vzácných chvilek :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.7.13 23:07

Kojit mi nešlo už ani v porodnici, i tam mi nasadili UM (i když z trošku jiného důvodu), už jsem se nerozkojila. Když mi řekli, ať aspoň nakojím a zbytek dokrmím UM, tak malá blila i nosíkem a normálně se dusila, takže ani tudy cesta nevedla… Nakonec mi i zdr. sestra v nemocnici řekla, ať už se na to kojení vyprdnu, odsála jsem max. 20 - 30 ml, protože malé evidentně to mixování nedělalo dobře.

Jinou otázkou byl její zdr. stav, ale 100% vím, že mixování jí udělalo v bříšku pořádnou paseku, a to jsem krmila nejdříve po třech hodinách!!!

• Citovat
  • Upravit
169
27.7.13 00:58

Mila zakladatelko, ono je to tak dany, ze ti hold nektere maminy, poradci atd. budo radit - koj, koj, koj a hlavne neprestavej, ono se to rozjede a bude to dobry a tak dale a tak dale. Je to ale taky velky tlak na psychiku pro maminku, ktere to proste nejde. Moje prvni kojeni, na ktere jsem se moc tesila, nevyslo. Dostala jsem zanet, ctyricitky horecky, ale rady znely, ze at hlavne neprestavam kojit. Pro me to bylo hrozny, pac jsem si zacala vycitat jak to nezvladam a ze malo bojuji…Uz jsem ale opravdu nemohla, nedelala jsem nic jineho nez se snazila odsavat o obkladat a nic jineho jsem v te hlave nemela nez jenom kojeni. Kojit jsem prestala, to byla takovaaaa uleva. Me se tak po te psychicke strance ulevilo. Prosim te, nema cenu stresovat sama sebe a tim i malickou. Uzivej si toho krasneho stvoreni a netrap se. Dnes jsou UM hodne kvalitni a navic zacnes prikrmovat. Kdyz sama citis, ze i tobe se ulevi tak to tak udelej a neposlouchej, ze musis musis musis ;) Nic nemusis!!! Udelej to podle sebe a hotovo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
27.7.13 06:54
@ajabara píše:
Mila zakladatelko, ono je to tak dany, ze ti hold nektere maminy, poradci atd. budo radit - koj, koj, koj a hlavne neprestavej, ono se to rozjede a bude to dobry a tak dale a tak dale. Je to ale taky velky tlak na psychiku pro maminku, ktere to proste nejde. Moje prvni kojeni, na ktere jsem se moc tesila, nevyslo. Dostala jsem zanet, ctyricitky horecky, ale rady znely, ze at hlavne neprestavam kojit. Pro me to bylo hrozny, pac jsem si zacala vycitat jak to nezvladam a ze malo bojuji…Uz jsem ale opravdu nemohla, nedelala jsem nic jineho nez se snazila odsavat o obkladat a nic jineho jsem v te hlave nemela nez jenom kojeni. Kojit jsem prestala, to byla takovaaaa uleva. Me se tak po te psychicke strance ulevilo. Prosim te, nema cenu stresovat sama sebe a tim i malickou. Uzivej si toho krasneho stvoreni a netrap se. Dnes jsou UM hodne kvalitni a navic zacnes prikrmovat. Kdyz sama citis, ze i tobe se ulevi tak to tak udelej a neposlouchej, ze musis musis musis ;) Nic nemusis!!! Udelej to podle sebe a hotovo :kytka:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
801
27.7.13 07:07

Vždyť já taky mluvím z vlastní zkušenosti. Dodnes nevím proč jsem mléko neměla, ale prostě nebylo. A věta, že kojit může každý, mě ještě dneska dostává do varu, přitom jsem s nekojením prvního smířená, u druhého se uvidí…

@Hannah1979 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.7.13 14:30
@Bábrdl píše:
dělá reklamu, stačí si zadat její mail na google a uvidíš, že se živí prodejem nějakých kapek, po kterých se hubne, kojí prostě všechno

no to je teda fakt dobry, doufam, ze maminky tomu neuveri. Pane boze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.7.13 14:35

Ja nevim, s tim nabizenim vseli jakych kapek a cehosi :? Pokud je to neco co poradi dokor/ka, tak treba i jo, ale probrala bych to se zdravotnikem a sla bych do lekarny. Je to jen muj nazor :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.7.13 14:35

Ja nevim, s tim nabizenim vseli jakych kapek a cehosi :? Pokud je to neco co poradi dokor/ka, tak treba i jo, ale probrala bych to se zdravotnikem a sla bych do lekarny. Je to jen muj nazor :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová