Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Prigionia Bojím se, aby to nechytl. Ale je pravda, že jsem s ním pořád, takže když to máme, tak asi oba. 😰 Teď se třeba kojil po pěti hodinách a od minulého kojení nebyl počůraný. 😱
To bych spíše řešila že miminko málo pije a nečůrá…
Ale to, že ti nějaká pitomá apka hlásila, že jsi měla kontakt, neznamená, že jsi nakažená. Máš nějaké příznaky? Hod se do klidu, mimčo to z tebe vycítí.
Tak doktorce zavolám určitě, jen jsem chtěla vědět víc. Přítel totiž začal kašlat a má teplotu, takže je separovaný ve vedlejším pokoji. Zítra zavolá doktorce kvůli tomu testu.
Já od rána trochu kašlu, tak se sedím ještě víc, no. Nechci ohrozit malého, jsem s ním pořád a nenosila jsem roušku. Teď ji budu nosit, ale kontakt už proběhl, no. Navíc jak je přítel zalezlý, tak veškeré práce padly na mě a když to byl jeden den, tak mi z toho hrabe. Navíc máme blbý byt se záchodem vedle dveří do obýváku, takže procházíme stejným vzduchem i teď s malým, protože musím uvařit… Koukám, že potřebují hlavně uklidnit a vypsat se.
Jinak už čůral i kakal. ![]()
Myslím že jste tedy oba pozitivni. Ten test je pozitivní dost a příznaky mate oba. Nedělej z toho ale drama. My jsme měli covid taky všichni. Kamarádka ho má taky a její tři děti taktéž. Buď fakt v klidu. Nic se neděje. Je to respirační onemocnění, nic víc. Já jsem se toho bála jak čert kříže a vše bylo ok. Neboj se
Nestresuj se, to bude v pohodě. Ale určitě bych odložila prckovi případné očkováni do doby, než budete všichni úplně zdraví plus dva týdny k tomu.
@Semtex To určitě odložím, možná ještě na dýl, aby mu to nekorigovalo s tím postcovidovým syndromem. ![]()
@Aijka Já se bojím hlavně toho, jaké to má následky do budoucna, což teď nikdo neví.
Včera večer třeba malý dělal pusou divnou věc, nahrála jsem to na video. Já si myslím, že se dusí. Moje máma, že chce něco říct… Toho se bojím, že nepoznám počátek problémů a pak se to rozjede..
Prosim tě, uklidni se.
Nikomu nic není, trochu kašlete a ty jsi zralá na infarkt a dítě už pomalu pohřbíváš.
Až budeš volat doktorce, zeptej se jí hlavně, jak zvládat úzkosti.
@Anonymní píše:
@Semtex To určitě odložím, možná ještě na dýl, aby mu to nekorigovalo s tím postcovidovým syndromem.
Ano, to je rozumné ![]()
Začátek problému poznáš. Toho se fakt neboj. Mne vždy doktorka říká „mamko, nepozorujte ji a nechte ji žít“. Vždy když na mě jsou takové myšlenky jako teď na tebe vzpomenu si na naší doktorku. Takže klid. Myslím si že buď malý vůbec neonemocni, nebo nebude mít žádné příznaky natož ten syndrom po. A tobě doporučuji necist, nepatrat. Jsem stejná plasanda jako ty, tak vím o čem mluvím.
Tak jsem volala doktorce, svojí i pediatričce. Moje to vůbec neřeší, jen vystavila žádanku. Synova doktorka byla v těžké pohodě, prý žádný problém neočekává, tak ani nemám pozorovat žádné symptomy, teplotu bych prý poznala.
Každopádně ve čtvrtek jdeme oba na PČR test, tak jsem zvědavá.
@kacz @Aijka Od porodu jsem úzkostná, ale s tím mi teď nikdo nepomůže a Covid tomu nenahrává.
Navíc mě děsí ta laxnost okolí.. Doktorka by napsala miminku umělou stravu až když by se mi něco fakt dělo (má ABKM), přitom to může být víkend. ![]()
No a co jsi čekala, že ti řeknou?
Jaká laxnost okolí? Máš žádanku na test, nikomu se nic neděje, tak si dej hořčík a heřmánek a klid.
@kacz Třeba abych kontrolovala ty covidové prstíky (to jsem si vygooglila) nebo stolici. Nebo že mi to UM předepíše rovnou do zásoby, protože kdyby to se mnou teď šlehlo, tak už by tu byla rezerva, když syn pije max po dvou hodinách. ![]()
Prosím tě neblazni, slehne tě max z nervů a o mléko přijdeš taky z nervů. Ne kvůli covidu. Fakt se uklidni. Pusť si pěkný film, uvar si kakao a uklidni se. Tyhle stresy nikam nevedou. Vše si jen zhorsis. Zavolej nějaké kamarádce a podrbejte. ![]()