Je to již nevěra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
20.2.09 14:27

Na přípravách na manželství nám říkali, hlavně problémy v manželství neřešte s osobou druhého pohlaví. žena s kamarádkou, muž s kamarádem. Jinak prej hrozí zaláskování.

Jinak žena se zaláskuje snadno, jsou určité reflexní mechanismy vedoucí k lásce, třeba když jí někdo pomůže, nebo je v úzkých. Prej se nějaká hraběnka zamilovala do svého sluhy, když jí po autonehodě přinesl do nemocnice květiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 17:08

No, ja bych rekla, ze u mne je tenhle mimomanzelsky vztah 100% dusledkem nefunkciho manzelstvi. Abych byla uprimna, kdyz se se „sympatakem“ sejdu, jsem potom doma na manzele mnohem milejsi, hodnejsi apod. neresim, ze me stve, co dela blbe apod.
Jinak anonymni, ktera jsi psala o rozbiti manzelstvi milenkou, no ja myslim, ze pokud je manzelstvi OK, tak se snad az tak snadno rozbit neda, ne? To o neboreni rodin bylo mysleno presne tak jak anonymni napsala sympatak ma doma plny servis, manzelka se o nej stara pekne, to zase jo, jen je snad rozdil v tom, ze deti hlida moje mati a ne manzel.
Jinak reci zenatych chlapu o tom, jak jim manzelka nerozumi atd znam take dobre, ovsem ja to same rikam zase o svem muzi a stojim si za tim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.2.09 22:52

Tak tenhle argument mě vždycky dostane :evil: : funční manželství nemůže přece jen tak někdo rozbít!!!
Akorát asi načančaná kolegyně z práce, která kolem něj lítá s kafíčkem, bude malinko atraktivnější (netvrdím, že pro všechny chlapy), než manželka, která obstará dvě děti, domácnost a je prostě tak nějak doma „v civilu“. A taky s ním ta úchvatná milenka zřejmě neprobírá, že je potřeba dojít s dítětem k doktorovi, zaplatit složenky a samé takové „příjemnosti“ všedního života…

Ale to je zbytečný… když si někdo chce obhájit nevěru, tak dokáže nakonec ze sebe udělat toho největšího chudáka, aby ho ještě každý politoval, jak „hroznou“ má doma ženskou (chlapa)… Já bych někdy fakt přála těm, co tohle hlásají, aby se jim to vrátilo i s úroky. A aby si toho milence, co ze sebe před nima dělá hotový ideál muže, užili i z té strany, co (ex)manželky: že vezme noviny, lehne na gauč a dotáže se na večeři … kdy mu jako přistane pod čumák.

• Citovat
  • Upravit
1293
21.2.09 00:44

je to nevěra? není?
kdybych viděla manžela, jak se „jen“ s někým líbá, honem rychle bych utíkala domů pro váleček na nudle.
(a určitě by to nebylo válení nudlí, kvůli čemu bych tak utíkala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
21.2.09 09:44

Tady jsou všichni za anonymní, já nevím jak mám odpovídat…

nefunkční manželství - co si pod tím představuješ? Opustit partnera hned jak vyprchá zamilovanost? Top je přece absurdní. Ale taky uznáš, že je nesmysl myslet si, že po 20ti letecdh manželství se ti ještě rozbuší srdce, když přijde domů. je tohle důvod najít si milenku?

Kdo má takovéhle názory, asi by vůbec neměl do manželství vstupovat, je to spousta papírování a moc námahy při rozvodu, kterých asi zažije nemálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
21.2.09 12:22
Pudloslava píše:
Tady jsou všichni za anonymní, já nevím jak mám odpovídat…

nefunkční manželství - co si pod tím představuješ? Opustit partnera hned jak vyprchá zamilovanost? Top je přece absurdní. Ale taky uznáš, že je nesmysl myslet si, že po 20ti letecdh manželství se ti ještě rozbuší srdce, když přijde domů. je tohle důvod najít si milenku?

Kdo má takovéhle názory, asi by vůbec neměl do manželství vstupovat, je to spousta papírování a moc námahy při rozvodu, kterých asi zažije nemálo.

Co je z manzelky po 20ti letech? tlusty kamarad. ( mozna vam to neprijde vtipny ale me ano, hehe )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
21.2.09 13:00

No a co? Co je z manžela po 20ti letech? Po 20ti letech je kamarádství okořeněné příležitostným sexem velmi dobrý manželský vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.09 13:22

XY

U zakladatelky je ale ten problém, že tam ta zamilovanost nebyla ani na začátku a pak je jasné, že časem se to bude jen a jen zhoršovat.Jestliže je nevěra u tebe důsledkem nefunkčního manželství, tak si myslím, že se ti stejně nepodaří to manželství udržet.
Chceš to držet kvůli dětem, ale ty děti nejsou hloupé a poznají , že se rodiče dvakrát nemusí. V tomhle ohledu děti moc podceňujeme.
Prožívala jsem úplně to samé a nakonec to stejně dopadlo rozvodem, sice, jak už jsem psala, ne kvůli milenci ( s tím jsem si krásně užívala to, co mi chybělo doma a nikdy nikdo na nic nepřišel) , ale ten vztah prostě nebyl k ničemu. A, zakladatelko, žijeme jen jednou na to, abychom se snažily manželství jen " vydržet a přečkat ". Tím tě nechci k ničemu nabádat, třeba se ještě tvůj vztah k manželovi zachránit dá, ale podle toho, co píšeš, se mi to moc nezdá.

• Citovat
  • Upravit
43039
21.2.09 13:54

Ale já si nemyslím, že by měla v manželství za každou cenu přetrvávat - zakladatelce o tohle ani nejde, odejít od manžela nechce.

Ale myslím si, že pokud je manželství k neudržení, tak by se to mělo řešit rozhodem a ne nalezenim si milence (případně milence a pak rozchodem). Aby důvodem k rozchodu jasně bylo neudržitelné manželství a ne pochybné kvality milencovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.09 19:27

Pudloslava mi mluví fakt ve všem z duše!
Když to nefunguje, měl by člověk najít sílu a ukončit to. Ne si zbaběle případně najít náplast na samotu a pak toho druhýho odkopnout, když se ten druhý (ta druhá) jeví lepší… :(.

Mně se líbí, jak se všude radí, že se má ženská snažit - aby se neokoukala, aby byla na manžela příjemná, aby se snažila experimentovat v sexu, prostě si chlapa udržela! A že chlap přibere za x let manželství deset kilo, s chlapa, který chtěl chodit do kina, na zábavy, do divadla, je gaučový povaleč a k milování ho manželka musí přemlouvat, to je jako zkousnutelný? To jako má být hrozně spokojená…? Ovšem uvažuji takto: já si toho člověka vybrala, já si ho vzala, já si s ním pořídila dvě děti, za které jsem cítila zodpovědnost, tak by mě ani nenapadlo lovit v jiných vodách… A pak je to on, kdo si najde milenku. Tak to mi fakt hlava nebere (mluví ze mě vlastní zkušenost, bohužel).
anonymka ML

• Citovat
  • Upravit
43039
22.2.09 12:09

On teda každej chlap si milenku nenajde - když je to tlustý prdící prase, tak pokud není ministerský předsedannebo velmi bohatý podnikatel, tak podle mě nemůže být pro žádnou mladší ženu atraktivní.

Je to taková představa mužů, že si najdou milenku… podobná té, že kdyby se povolilo mnohoženství, tak si pořídí 5 žen. Ale málokomu dojde, že když 1 muž má 5 žen, tak 4 muži nemají ženu žádnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
22.2.09 12:51

Manzelstvi je pro vyzrale jedince, kteri znaji predevsim sami sebe…zni to az debilne, ale je to tak. Pokud neznam sama sebe, nemam dostatek zkusenosti, neujasnim si, co od zivota vlastne chci, tak budu porad opakovat stejne chyby…mluvim ze sve vlastni zkusenosti. Takova ta laska, kdy clovek leze po zdi, nemuze se soustredit, mluvit, jist, kdyz je v blizkosti ‚milovana‘ osoba, ta vetsinou konci blbe…tzn. stejne jak jsou vysiny vysoke, tak jsou nasledne pady hluboke…behem zivota se clovek nauci i rozpoznavat urcite rysy, ktere zpocatku muzou vypadat normalne nevinne, az roztomile, ale na zaklade nabytych zkusenosti uz je mi jasno - tohle opravdu ne.
Samozrejme nemuzu dopredu vedet, jestli manzel ustoji dlouhodoby vztah, stat se muze kdykoliv cokoliv a ovlivnit se to vetsinou moc neda, ale po ruznych zkusenostech jsem zastancem manzelstvi, ktere stavi na rozpoznanych charakterovych vlastnostech a ne na nejake uchvatne chemicke reakci…tim samozrejme nechci tvrdit, ze si ma clovek vybirat partnera, ze ktereho mu je fyzicky soufl, proste nejak tam mit nakombinavano od vseho trochu…je mi taky jasne, ze se neda naprogramovat najit si takoveho partnera, ale je to jednodussi, kdyz clovek zna hlavne sam sebe dobre a vi o svych prednostech a hlavne SLABINACH…zvlastnim jevem spokojeneho manzelstvi je fakt, ze si clovek musi zvyknout na to, ze spokojenost prinasi nekdy takovou az letargii (zvlast pro ty, kdou jsou zvykli na bourlive vztahy) a je treba se umet zabavit i jinak, nez zacit premyslet o tom, ze by bylo fajn zazit si neco vzrusujiciho a dech berouciho s nejakym jinym chlapem…dostava se pak do bludneho kruhu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
22.2.09 14:12

Duant souhlasím - a držím palce k porodu !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
22.2.09 16:08

Pudlo - :wink: Tobe pevne nervy a co nejmin stresu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.2.09 09:51

Napadla mě ještě jedna věc - jak si může být zakladatelka jistá, že k ní „sympaťák“ cítí tu stejnou zamilovanost, že se u něj nejedná jen o zpestření zevšednělého manželství. Tím, že jste si rovnou řekli, že „kvůli dětem“ chcete zůstat v současných manželstvích a nechcete bořit rodiny, tím to na mě působí, jakoby to z jeho strany až tak vážný nebylo - možná se pletu a pak se omlouvám

ad chození se ženatým/zadaným … když jsem byla ještě svobodná, zamilovala jsem se do jednoho pana Úžasnýho, chodili jsme spolu, spali jsme spolu, vyráželi spolu mezi lidi, trvalo to skoro půl roku (vídali jsme se cca 2-3× týdně), až jsem jednou uviděla u něj v šuplíku (když jsem hledala čistý ručník), že tam je jeho fotka s nějakou ženou a malým dítětem, tak se ptám kdo to je a on jakoby nic odpověděl, to je manželka se synem … ani jsem nepátrala, kde bydlí (protože v garsonce, kde jsme se scházeli určitě nebydleli), proč jí zahýbá nebo proč mi o ní neřekl. Oblékla jsem se a řekla jsem, ať mi už nevolá, takovýho partnera že nechci (ani kdyby se v tu chvíli rozvedl) a už jsme se nikdy neviděli. Bolelo mě to moc, milovala jsem ho, ale tohle je něco přes co vlak prostě nejede…

Já jsem byla nevěrná, ano, už jsem se k tomu přiznala výš, ale jednám aspoň na rovinu a jde tam z obou stran jen o sex, přičemž druhá strana nemá žádné závazky a já se nenabourávám do žádného vztahu. Nehrozí, že bych pak jednou slyšela výčitky, že kvůli mě se rozvádí a že chce to samé ode mě apod. Vím, že mému manželství neškodím, ba troufnu si říct naopak jsem v manželství o hodně spokojenější, manžela miluju i po těch letech co jsme spolu a jiného bych za celoživotního partnera nechtěla.

rozepsala jsem se trochu víc než jsem původně zamýšlela, ale prostě jsem chtěla říct, že i pro mě jako „nevěrnici“ jsou určité meze. Neměla bych důvěru v někoho, kdo mi říká, jak mě má rád (nebo mě dokonce miluje) a přitom byl vázaný ještě někte jinde

Anonymní 456

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí