Je to již nevěra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jrk
494
20.2.09 10:42

Lide jsou od prirody bigamisti, jen my se sami spoutavame umele do nejakych pravidel.
Zvlastni je ze kdyz si najde milenku chlap, je to vseobecne prijimano jako standart i kdyz na verejnosti odsuzovano.
Proc by si i zena nemohla najit milence? Zalezi take na tom jak moc dlouho ti to vydrzi. Nevera je chapana podle kazdeho jinak subjektivne.
Ty chces poplacat a rict holka jen si to uzij nevera to neni a chlap si to zaslouzi. Spis bych ti rekl holka kidne si to uzij, nevera to jeste neni (polibek) jak je chapana dle moralky. Ovsem v budoucnosti to hrozi do ni brzo preskocit. Sama pises ze od manzela nechces jit, tak na nej mej ohled v tom ze nebudes se svym milencem zbytecne moc na ocich, tahat se za ruku apod. Ono to treba samo odezni, dej tomu cas. Pokud ano, a treba si najdes nejakeho jineho, tak v podstate o nic nejde. Taky teda zalezi na tom kolik vam obema je. Zase aby jsi jej zbytecne nedrzela v nejakem vztahu v kterem by byl dobry jenom na prachy potom je lepe mu dat na vbranou.
Pokud ho mas ale rada a budete dal spolu v klidu zit a to i sexualne, tak proste jak rekl uzel: zapirat zapirat, uzivat si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 11:05

Jrk, napsala jsi to moc pekne a vystrizne. Mne take prijde, ze obecne se mnohem vice resi pripadny milenec vdane zeny nezli kdyz je tomu naopak a milenku si najde muz.
Jinak k nasem veku. No me je 28, manzelovi 34 a sympatakovy temer 45.
S tim ohledem na manzela mas uplnou pravdu, my vetsinou nase srazy se sympatakem zvladame behem pracovni doby, oba pracujeme v terenu a mame volnou pracovni dobu, takze to jde. Na verejnosti se spolu snazime neukazovat (je fakt, ze i tohle „tajnustkareni“ dodava schuzkam takovy ten smrnc tajemna a zakazaneho ovoce..).
Holky, vsem Vam moc dekuji za Vase nazory, fakt jsem rada, ze se i takoveto tema da s nekym probrat.
Osobne si neumim predstavit, komu bych tohle mohla sverit (rodicum tezko, ti by mne pretrhli, kamaradkam to nejde- mame vetsinou spolecne zname, tak by hroziůlo, ze se to provali..) Takze jsem moc rada, ze tady tohle formu je.

• Citovat
  • Upravit
29730
20.2.09 11:10

No ja to teda vidim trochu jinak. Je rozdil v tom, ze zenska ma tendenci drzet se jednoho zivitele, zatimco chlap ma od prirody dano zasit co nejvic potomku. Tak to funguje. Ovsem ja netoleruju neveru ani u chlapa. Je to sice obvyklejsi (mozna), ale spis z vyse zminenych duvodu nez ze by to spolecnost tak tolerovala. A zalezi taky jaka spolecnost ze jo. Uf presne tenhle styl nesnasim: No kdyz muze on, proc ne ja???? (urcite znate od svych deti) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
20.2.09 11:14

Asha :lol: :lol: :lol:
vystizny…
Podle me je nevera tak pul na pul,jestli zenska nebo chlap-to je jedno…
Ja si spis myslim,ze zeny se kvuli sexu-milenci nerozvadi tak casto a nenicic rodinu,vi kde jsou meze.
Sex je sex a rodina je nadevse…
Chlapi jsou od prirody jini…jsou to lovci a je pro ne lehci opustit rodinu a jit milenkou…
Tot muj nazor :wink:

• Citovat
  • Upravit
29730
20.2.09 11:26
Nikynka86 píše:
Asha :lol: :lol: :lol:
vystizny…
Podle me je nevera tak pul na pul,jestli zenska nebo chlap-to je jedno…
Ja si spis myslim,ze zeny se kvuli sexu-milenci nerozvadi tak casto a nenicic rodinu,vi kde jsou meze.
Sex je sex a rodina je nadevse…
Chlapi jsou od prirody jini…jsou to lovci a je pro ne lehci opustit rodinu a jit milenkou…
Tot muj nazor :wink:

No ono to tak uplne prave neni. Aspon co jsem cetla ruzny vyzkumy a tak. Zenska totiz, kdyz se zamiluje, vetsinou uplne ztrati hlavu a jde za tim, rodina nerodina. Samozrejme to plati obecne a je spousta vyjimek. Chlap spis rozseva tak nejak „pokoutne“ a to svoje jisty si vic drzi. Je hodne pripadu, kdy se zenska rozvedla kvuli zenaci, ktery si to na posledni chvili rozmyslel…
Taky ze spousty diskuzi na netu je videt, ze chlap vetsinou to definitivni rozhodnuti, jestli se rozvest, casto nechava na zensky…kdyz se provali jeho nevera, spis ceka, jak se to vyvrbi a jestli mu manzelka „sbali kufry“ nebo to ustoji. A zas opakuju, ze jsou vyjimky, jako ve vsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 11:48

Asho, souhlasim.
Rekla bych, ze chlapum se do rozvodu zase az tak nechce, kdyz ale zenska ztrati hlavu a rozhodne se, ze odchazi, tak pali vsechny mosty.
I kdyz manzel je asi vyjimka, ten se dvakrat rozvedl ze sve vule, sbalil manzelce veci a uz supajdila svetem (obe jeho predchozi manzelstvi teda byla bezdetna).

• Citovat
  • Upravit
43043
20.2.09 12:00

ad zatloukat, zatloukat, zatloukat nedávno byl v reflexu rozhovor s Plzákem a prej tohle v životě nikdy neřekl …to jen naokraj…prej to řek, někdo z techniků, kteří ho doprovázeli na přednáškovém turné

Já si taky myslím, že žena vztahy obvykle prožívá jinak než muž, a že pro ženu není přirozené mít současně dva vztahy a bude časem směřovat k jednomu. Samozřejmě jsou výjimky. A taky tím nechci říct, že by nevěra měla být u jednoho pohlaví omlouvána víc. Jen tím chci říct, při záletech spíš bude žena víc trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 12:50

XY

Také si myslím, že chlapi dokážou mnohem snáze oddělit sex od lásky. Žena většinou, když s někým spí, tak miluje ale muž si dokáže užívat
skvělý i bez lásky.
Každopádně anonymní zakladatelko, připrav se na to, že i když budeš mít výborného milence a budete zamilováni, tak lehké to pro tebe rozhodně nebude (z vlastní zkušenosti)- i když se nic neprovalí- těch pár společných ukradených chvilek bude super, ale doma to bude stát za prd, výhrady vůči manželovi se ještě prohloubí a zviditelní, i ty zbytky lásky k němu se budou vytrácet, sex s ním se ti ještě víc zprotiví, nebudeš mít náladu trávit s ním čas ( společné aktivity,výlety), protože budeš myslet na toho druhého.....
Určitě víc času to bude smutek než radost. To si také musíš rozmyslet. A to v tom lepším případě, že se na nic nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
Jrk
494
20.2.09 13:12
Anonymni píše:
Jrk, napsala jsi to moc pekne a vystrizne…

No nejsem zrovna zenskeho pohlavi.. :D

Ano je to tak, zeny casto k sexu potrebuji i tu lasku. Jenze nekdy ani tak nepotrebuji ten dalsi vztah jako proste to ze je to zmena. Uzivaji si vyjmuti ze stereotypu (a to nejen zeny). A proto je realna sance ze pokud si da pozor (opravdu se budou schazet mimo okoli), tak se proste vybije a ono to odezni. Pisatelka nepsala ze by byla v manzelstvi nespokojena, takze asi nehleda duvody proc je manzel ten horsi. A mohu rict ze milenec urcite take nehleda nejaky extra vztah, uziva mladsi zeny.

A urcite se kvuli takove hlouposti nema cenu rozvadet a hledat lepsiho partnera. To pak nedopada dobre. Najednou zjistis ze vlastne ten manzel nebyl tak spatny (uz je na nej zvykla) a ze vlastne ten milenec je o nicem.

Osobne bych doporucil to bratj jako drobne povyrazeni si. Vychutnani si zivota, vzdyt je kratky na to aby jste si delaly starosti s takovymi vecmi!

ps. urcite se ale snaz nejak chranit aby jsi domu neprinesla nejakou poh. chorobu ci maleho vetrelce (vtip). Ted jsem zrovna slysel takovy podobny pribeh, a to se potom dalo lhat tezko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.2.09 13:20
Jrk píše:
Anonymni píše:
Jrk, napsala jsi to moc pekne a vystrizne…

No nejsem zrovna zenskeho pohlavi.. :D

Ano je to tak, zeny casto k sexu potrebuji i tu lasku. Jenze nekdy ani tak nepotrebuji ten dalsi vztah jako proste to ze je to zmena. Uzivaji si vyjmuti ze stereotypu (a to nejen zeny). A proto je realna sance ze pokud si da pozor (opravdu se budou schazet mimo okoli), tak se proste vybije a ono to odezni. Pisatelka nepsala ze by byla v manzelstvi nespokojena, takze asi nehleda duvody proc je manzel ten horsi. A mohu rict ze milenec urcite take nehleda nejaky extra vztah, uziva mladsi zeny.

A urcite se kvuli takove hlouposti nema cenu rozvadet a hledat lepsiho partnera. To pak nedopada dobre. Najednou zjistis ze vlastne ten manzel nebyl tak spatny (uz je na nej zvykla) a ze vlastne ten milenec je o nicem.

Osobne bych doporucil to bratj jako drobne povyrazeni si. Vychutnani si zivota, vzdyt je kratky na to aby jste si delaly starosti s takovymi vecmi!

ps. urcite se ale snaz nejak chranit aby jsi domu neprinesla nejakou poh. chorobu ci maleho vetrelce (vtip). Ted jsem zrovna slysel takovy podobny pribeh, a to se potom dalo lhat tezko :lol:

Tak tohle je ten typicky muzsky pohled na vec a diky za nej :) Jsou zensky, ktery tak mysli taky, ale vetsina bude asi tech, ktere zacnou doma jeste vic chladnout, jak uz to psaly holky prede mnou.Pisatelka prave v manzelstvi extra spokojena neni a do objevu je zamilovana… to je prave ten problem.
„Najednou zjistis ze vlastne ten manzel nebyl tak spatny (uz je na nej zvykla) a ze vlastne ten milenec je o nicem.“ pod tohle se podepisuju, to se stat klidne muze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 13:40

Nepročetla jsem diskuzi celou, ani názory ostatních. Nezlobte se na mě, ale jelikož mám za sebou zkušenost, kdy jedna takhle „zamilovaná“ zničila moje manželství, tak si o tom myslím své. Ano, je to krásné být zamilovaná, to nepochybně, nicméně - není lepší si to budovat někde na svým písečku, než lézt do života jiným??? Pro mě jsou ženatí chlapi prostě zakázané ovoce (a bylo to tak vždy a kéž by to tak bylo napořád!) a jsem ve svých názorech v tomto směru dost radikální. Tak se omlouvám.

A to má být jako co za argument - že nechete bořit rodiny??? Takže jako on bude mít ženušku, která se doma o vše postará, ty manžela, který ohlídá děti a vy si spolu užijete jen to hezké??? Moc pěkný přístup, fakt :(.

• Citovat
  • Upravit
29730
20.2.09 13:48
Anonymni píše:
Nepročetla jsem diskuzi celou, ani názory ostatních. Nezlobte se na mě, ale jelikož mám za sebou zkušenost, kdy jedna takhle „zamilovaná“ zničila moje manželství, tak si o tom myslím své. Ano, je to krásné být zamilovaná, to nepochybně, nicméně - není lepší si to budovat někde na svým písečku, než lézt do života jiným??? Pro mě jsou ženatí chlapi prostě zakázané ovoce (a bylo to tak vždy a kéž by to tak bylo napořád!) a jsem ve svých názorech v tomto směru dost radikální. Tak se omlouvám.A to má být jako co za argument - že nechete bořit rodiny??? Takže jako on bude mít ženušku, která se doma o vše postará, ty manžela, který ohlídá děti a vy si spolu užijete jen to hezké??? Moc pěkný přístup, fakt :(.

Musim rict, ze presne na tohle myslim od zacatku, mam kamaradku v podobny situaci :( Az na to, ze ten jeji se nejdriv jaksi nezminil, ze ma rodinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 13:52

„Já to jako nevěru cítím. Snad protože mám k manželské svátosti poměrně rezervovaný a spíš rozumový postoj, jeví se mi tohle jako hraní si s ohněm a je mi putna, zda došlo na techtle nebo i na mechtle… A když si jeden takhle zahrává, svědčí to jeho "úctě“ k tomu druhému…
Když chci techtle mechtle, mám si vyřešit své závazky a pak se do nich pouštět - nebo nevyřešit a nechat si zajít chuť." (konec citace)

Lesino, lépe bych to nenapsala, cítím to stejně… kdyby nás bylo takových víc, možná by bylo míň rozbitých manželství. :(
Jenže když ono je to tak krásné se zamilovávat, že?

• Citovat
  • Upravit
43043
20.2.09 14:02

I jako pro svobodnou byli pro mě zadaní muži tabu. Od té doby, co jsem zadaná, jsou pro mě všichni muži tabu - respektive z potenciálních partnerů se všichni změnili na kamarádky.

Ale zase podle toho nemůžu soudit, někdo se prostě dokáže zamilovat děsně snadno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 14:10

Pudloslavo, jako svobodnou mě točili řeči ženáčů typu: Manželka mi nerozumí, manželka na mě nemá čas, manželka se stará jen o kluka atd… Vždycky jsem se jich ptala, jestli jim občas ještě donesou kytku, jestli jim pomůžou, jestli je třeba napadne vzít toho kluka ven… že by ta ženská pak třeba byla právě úplně jiná… Ne, lepší bylo blbnout svobodnou kolegyni v práci (jako mě :) ) a kecat tyhle nesmysly a vymýšlet, kam by se jako dalo jet na služebku :(.

Taky jsem byla vždycky taková „uvědomělá“ - pod heslem: Nečiň jiným, co nechceš, aby dělali tobě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky