Je to sedací nerv?

502
29.7.25 11:51

Je to sedací nerv ?

Zdravím. V sobotu mě začalo bolet lytko jak kdyby bodava bolest, pocit jak natažene. V neděli bolest stejná, a včera mi bolest začala střilet do levého lýtka, kotníku, koleno cítím jak kdyby bylo ztuhle a od včera bolet bederní páteře.
V patek jsem dělala na zahradě a podvrtla si levou nohu a v sobotu spadla v aquaparku.
Měla jsem strach z trombózy tak jsem byla včera u dr. a dle ní to na 99% není, zitra jdu jeste na ultrazvuk žil. Tím jak me začala bolet ta páteř tak me napadl sedací nerv.
Nejhorší to je v sedě to mi prochází i stehnem níže a v leže musím najít vhodnou polohu jinak bedra bolest. Neměl někdo? A jak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
29.7.25 12:42

Lehni si na záda, natáhni nohy a tu nohu, ve které to tahne, přetoč nataženou přes pas na opačnou stranu…pokud to táhne v hýždích, může to být sedací nerv…
Ale i tohle může dělat poškozený meniskus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
29.7.25 15:03

@pannda ježiš nestrašte. Na levé noze mam zrovna koleno se kterým chodím na ortopedii. Povolené vazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
29.7.25 18:18
@Eeelllaaa píše: Více

asi 2 roky zpátky mě začalo bolet tak jako tebe, problém byl dřep, bolest lýtka a lehce koleno. Pak začali bolet bedra, bolest se táhla přes hýždě, boční stranu stehna přes vnější stranu kolene, lýtko a chodidlo. Pomáhaly domácí protahovací cviky zadního stehna a hýždí, ale jen na krátko. Pak se ozývalo koleno více, hlavně vnější meniskus, řízení auta na delší dobu problém, vše bolelo od beder až do chodidla, nevěděla jsem, jak ulevit bolesti podkollení jamce. Bolest taková jako když máš nataženou gumu od beder po chodidlo a určitá poloha bolest snížila. No a poslední víkend lonských prázdnin jsem na chatě špatně došlápla, v koleni zezadu mi RUPLO, bolest obrovská, no a ještě že jse měla berle. Lékař řekl, že mi praskl meniskus, opíchal a nechal klidový režim a pomalu se to lepšilo. Ale od toho RUPNUTÍ mi zázračně polevili bedra, lýtko, bolest přes koleno a při řízení auta mám klid :nevim: Co se stalo nevím, já si myslím, že i vaz měl svoji vinu, ale ted mám bolesti kolene lehké jen po námaze a nekulhám.
Můj závěr je ten, že ne vždy je potřeba operace, na kterou ě také doktor posílal a tyto bolestivé neurostavy se můžou táhnout právě od kolene, ne od zad. Někdy i změna třeba sezónní obuvi může nadělat paseku.. Mě už je přes 50let, takže i artroza 2 stupně hraje roli ale dokud není třeba do kolene vrtat, tak je to jen dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
29.7.25 20:36

Tak to muze byt klidne i dusledek toho podvrtnuti kotniku. Zasla bych si na dobre fyzio. Idealne sportovni, tam kotniky resi porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
29.7.25 22:42

Zdravím, já mám pravidelně skřípaný sedací nerv a mohu to popsat takto- začne to tím, že mi začne tuhnout jedna strana beder, pak začne střilet ostrá bolest do podbřišku (dříve podezření na všemožné problémy v břiše). A pak se to začne tahnout od vrchu dolů vzadu po noze, taková divná tahavá až brňavá bolest, někdy křeč. Někdy je to jen ve stehně, jindy az u paty, ale vždy zezadu. Jinak v těch bedrech ten bolavý sedací nerv lze přesně lokalizovat zmáčknutím. To je moje zkušenost 🤷🏽‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
30.7.25 18:03

@pannda ano řízení je horší. Mam to levou nohu takže sešlapoavt spojku.
Byla jsem kvůli bolesti toho lýtka i na cevnim na utz a tam je vše v pořádku, rtg kotníku je taky ok. Takže už mi zbývá asi jen ortopedii zda je to fakt koleno…
Bedra mě boleli jen jeden den, už je párkrát za den a ne trvale. ale ztuhle koleno a bodava bolest lytka pořád trva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí