Je tohle nějak řešitelné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.5.10 17:00
lleennttiillkkaa píše: ¨Pokud jí zaměstnvatel nemůže nabídnout práci, kterou ona je schopná vykonávat, může jí ještě nechat doma a platit jí normálně mzdu.

ale třeba sám napsat doporučení aby jí nechal dr doma to asi nejde že?

• Citovat
  • Upravit
101920
24.5.10 17:02

Na to je jednoduchá odpověď, pokud pro ní nemá vhodnou práci, tak jí může nechat doma a platit ji plný plat… jinou možnost mu zákoník práce nedává… takže jak už jsem jednou psala, mělo by být na něm, aby tu vhodnou práci vymyslel, nikdo jiný s tím nic nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
24.5.10 17:03
Anonymní píše:
lleennttiillkkaa píše: ¨Pokud jí zaměstnvatel nemůže nabídnout práci, kterou ona je schopná vykonávat, může jí ještě nechat doma a platit jí normálně mzdu.
ale třeba sám napsat doporučení aby jí nechal dr doma to asi nejde že?

Nemocenská není od toho, aby na ní byl někdo, pro koho nemá zaměstnavatel vhodnou práci, ale kdo má zdravotní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
24.5.10 17:12
j.a.n.i1 píše:
Anonymní píše:
Nemocenská není od toho, aby na ní byl někdo, pro koho nemá zaměstnavatel vhodnou práci, ale kdo má zdravotní problémy.

Já nemluvím o nemocenské. Jen jsem si vzpomněla co jsme se učili ve škole. Zaměstnavatel je povinen zajistit těhotné buď práci, která jí nebude ohrožovat a pokud tuto práci pro ní nemá, tak jí může nechat doma, samozřejmně ne za plnou mzdu. Každopádně si myslím, že tohle je problém tý holky. Chápu, že se tvojí mámě nelíbí, že bude dělat práci navíc, ale až ona dívčina pujde na mateřskou, tak jí nejspíš budou dělat stále, dokud někho nepřijmou jinýho a pak než se ten nový zaučí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
24.5.10 17:16

A jinak se maminka může podívat do zákoníku práce. Ten najdeš i na internetu :-)
Jinak jsem Tě nechtěla nějak soudit, jen to vidím z trošku jiného úhlu pohledu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.10 17:18
Pirrippi píše:
A jinak se maminka může podívat do zákoníku práce. Ten najdeš i na internetu :-)
Jinak jsem Tě nechtěla nějak soudit, jen to vidím z trošku jiného úhlu pohledu :lol:

Já to chápu,chápu i tu těhulku zas v jejím zájmu by bylo aby si našla jinýho dr.Ale zas mi přijde nefér že ona v té práci bude a přitom bude brát peníze za to co za ní budou muste dělat jiní…
Až bude na mateřské tak bude brát mateřskou a ne mzdu za práci kterou neudělá.

• Citovat
  • Upravit
101920
24.5.10 17:46
lleennttiillkkaa píše:
j.a.n.i1 píše:
Anonymní píše:
Já nemluvím o nemocenské. Jen jsem si vzpomněla co jsme se učili ve škole. Zaměstnavatel je povinen zajistit těhotné buď práci, která jí nebude ohrožovat a pokud tuto práci pro ní nemá, tak jí může nechat doma, samozřejmně ne za plnou mzdu. Každopádně si myslím, že tohle je problém tý holky. Chápu, že se tvojí mámě nelíbí, že bude dělat práci navíc, ale až ona dívčina pujde na mateřskou, tak jí nejspíš budou dělat stále, dokud někho nepřijmou jinýho a pak než se ten nový zaučí.....

Ale já taky reagovala na anonymní, která psala, jestli může zaměstnavatel napsat doporučení aby ji DR. nechal doma… a DR. může nechat jen na neschopence, proto reaguji na to, že neschopenka k tomu není určena. Jinak s tím co píšeš ty souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
24.5.10 17:49
Anonymní píše:
Pirrippi píše:
Jinak jsem Tě nechtěla nějak soudit, jen to vidím z trošku jiného úhlu pohledu :lol:
Já to chápu,chápu i tu těhulku zas v jejím zájmu by bylo aby si našla jinýho dr.Ale zas mi přijde nefér že ona v té práci bude a přitom bude brát peníze za to co za ní budou muste dělat jiní…

Ale pořád se vracíme k tomu, že je to problém zaměstnavatele a nikoho jiného, aby ji zaměstnal něčím co dělat smí a kontroloval jestli to dělá… koneckonců nikomu jinému (myslím ze zaměstnanců) do toho nic není. Že to člověka netěší je věc druhá, ale není podstatná… a ono nudit se v práci 8 hodin denně, tak není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
24.5.10 17:50

No a o co jde… když jí šéf řekne, ať zůstane doma, protože pro ni nemá vhodnou práci, bude jí stejně platit její mzdu - takže všem může být úplně fuk, jestli se motá po pracovišti nebo je doma, stejně svou práci neudělá… Dokud se za ni nepřijme náhrada, nevyřeší se nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
Anonymní píše:

A víš jak je nepříjemný, když ty jako těhotná makáš za netěhotné? :-? Promiň, ale má vzpomínka na práci, ze které jsem ke konci chodila s brekem. Ty nemakačenka jsou bohužel všude. Co zkusit odbory, aby jí někam zkusily opravdu přeřadit? Co kdyby se hromadně všechny ostatní vypravily za šéfem a zkusily to s ním probrat?

To se mi nějak nepovedlo oddělit :-(

Příspěvek upraven 24.05.10 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853

no podle mě ,když jí doktor napsal ,že je práce schopná -znamená to ,že je práce schopná a může svoji práci vykonávat bez omezení.jimak ji doktor může uschopnit a vypsat zaměstnavateli ,co nemůže dělat -že je práce schopná s omezením.A jestli pr ni zaměstnavatel práci nemá tak ji může dát placené volno.Ale opravdu nechápu ,že to řeší zaměstnanci.Opravdu si nemyslím ,že si obch.řetězec potrpí na samaritánství a bude tam mít slečnu ,která nic nedělá-to se mi moc nezdá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.10 18:21

Riziková pracoviště - dílny, barvy, laky, chemikálie, obchoďáky - nosení těžkých věci, neustále se ohýbání s nimi a i noční směny.. Osobně já jsem se snažila pracovat co nejdýl, ale hned mi lékař řekl, že toto je o zdraví.Jediné nechápu, proč nemůže být u kasy, to jediné jde v úvahu :nevim: Je jasné, že v kanceláří můžou ženy pracovat i do 8 měsíce, ale určité profese to prostě nedovolují - například moje sestra dělala i obuvnictví, kde slepovala obuv a hned zůstala doma v 2 měsíci těhotenstí.

• Citovat
  • Upravit
12978
24.5.10 18:36

No tak já nechápu jednu věc.. Ona tedy na rizikovce není, je tedy zdravá, ale musí se na ní vztahovat samozřejmě omezení pro těhotné , ale více ne..
Tedy když jí dám opravdu do ruky ten hadr a vodu, tak toto je práce pro ní jako stvořená..Může si chuděra sednout i na přepravku a v podstatě jen máchá rukama..Netahá nic těžkého, žádné nebezpečné látky atd.
Argument, že se nepředře a práci se chce vyhnout - to jako řekne také svému nadřízenému???
když odmítne práci vhodnou k jejímu stavu ( např lehký úklid, či kodování zboží, nebo kontrola záruk na prodejně) tak to bych jí okamžitě vyrazila za neplnění pracovních povinností a nazdar.
Nevím, zda si slečna může dovolit při plném zdraví ale těhotenství odmítnout práci jen proto, že NECHCE NIC DĚLAT.
To mi nějak hlava nebere.

Ale pokud toto neřeší ani ona ani její nadřízení, tak ostatní v kolektivu o tom můžou akorát diskutovat a to je asi tak všechno.
z morálního hlediska maminku chápu, ale jinak už je to jen „drbárna“ a hledání problémů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
24.5.10 18:36

Tak já teda fakt nevím, proč si některý ženský myslí, že těhotná znamená automaticky nemocná a práce neschopná. Nemocenská je pro nemocný lidi a pokud jí to lékař nenapsal, tak jí asi nic není.
Zrovna ta kasa není tak hrozná, já pracuju v knihovně a výpůjční pult a kasa se zase tolik neliší, taky jsem to těhotenství v pohodě zvládala, akorát bych si vymohla častější přestávky. teď jsem znova těhotná a do práce normálně chodím dál, akorát nic těžkýho nezvedám.
prostě si myslím, že náš zákoník práce je neskutečně benevolentní k lidem, kteří se prostě systematicky vyhýbají jakékoliv práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7869
24.5.10 18:45
BohunkaP píše:
No a o co jde… když jí šéf řekne, ať zůstane doma, protože pro ni nemá vhodnou práci, bude jí stejně platit její mzdu - takže všem může být úplně fuk, jestli se motá po pracovišti nebo je doma, stejně svou práci neudělá… Dokud se za ni nepřijme náhrada, nevyřeší se nic.

Někdy je Bohunko lepší, když se nechá doma, víš…sejde z očí… Měla jsem případ, kdy mi holka ve výpovědní lhůtě na rovinu řekla, že NIC dělat nebude a chodila do práce na 1h denně přečíst si net :-? Tam bylo lepší nechat jí doma, její přítomnost totálně demotivovala a rozložila kolektiv.
Takže někdy je v zájmu kolektivu lepší dát „překážku v práci“ a nechat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat