Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
schody naštěstí nemáme…
já to miluju když je posraný, já ho chci přebalit, on přede mnou prchá, protože se mu v tom piešťanském bahně asi moc líbí, já ho naženu do kouta, chci ho zvednout a odnést do koupelny a v tu ránu ztekutí ![]()
@adam755 píše:
To asi jo, ale já jsem asi napůl chlap, nedokážu se zároveň šklebit a oblíkat dítě
@polokoule vážně nechápu tvůj příspěvek a ani tvé jednání - rozhořčení nad tím, že 11 měsíční batole brečí, nechce jíst, je ukňourané atd. A CO ČEKÁŠ OD TAKHLE MALÉHO DÍTĚTE?? ![]()
Zamysli se nad sebou!
Nečetla jsem diskusi, ale myslím, že tím, že řveš na 11měsíční dítě, normální určitě není. taky píšeš, že na ní jsi sama a pak že přítel říká, že je rozmazlená. Tozmazlení od maminky, co na ní řve a nemá trpělivost, rozhodně nečekám. Děti při koupání a oblíkání řvou častou, asi to mají za ztrátu času a jsou unavené. S jídlem jsou to různá období. Docela mě překvapuje, že to sem ještě napíšeš.
![]()
Syn - skoro rok - pláč při oblékání probíhá. Je to normální.
Přes den jí někdy víc, někdy míň, ale rozhodně preferuje prso nebo jogurty.. Taky normální.
Když ho přebaluju nevydrží a zdrhá a je to pro něho sranda mi útíkat, myslí si, že si hrajeme
KDyž chceme, aby chvíli vydržel nejvíc zabírá - zpívat, dělat podivné zvuky nebo pohyby (něco jako - jak dělá opice, kráva, prase apod)
Určitě - být tebou - bych se snažila omezit zvyšování hlasu, být na nervy a dala bych do toho trochu pozitivismu, radosti, lásky, humoru apod.
Holky, a vy všechny zůstáváte v klidu vždycky, za každých okolností a každým dnem? Já své děti bezmezně miluju, ale klidnou mě teda úplně vždycky nenechají.
Ja vcera taky jecela na toho naseho. Nechtel si uklizet hracky, jenze ten vi co dela
@Kaczenka píše:
Holky, a vy všechny zůstáváte v klidu vždycky, za každých okolností a každým dnem? Já své děti bezmezně miluju, ale klidnou mě teda úplně vždycky nenechají.
no to určitě ne, ale tady se jedná o miminko, prostě děcko které neumí nic jinýho než brečet, to je potřeba rozlišovat. Dítě rozumné a dítě mrňavé, bez rozumu.
@polokoule Naprosto normální, znám
Nevzrušuj se, když nechce jíst, tak nejí ![]()
My sme teda starší, ale třeba u přebalování vyvádíme jak šílení. Ona na to nemá čas, má spoustu jiné práce a přebalit ji když je po… až na zádech je horor ![]()
Oblíct ven a vyslíct z venku taky zážitek.
@Kaczenka píše:
Ne, taky občas zakřičím, nebo plácnu přes ruku a přes zadek ![]()
@Kaczenka Jasne ze ne, taky mam sve dny, do toho mala ma sve dny dennodenne uz 18 mesicu, takze mi ty nervy uz parkrat vytekly. Tuhle az dostala na zadek, poprve, asi ji to nebolelo, ale tak se lekla, ze zacala sekat latinu.
Jinak zakladadatelko - ano, je to normalni, mala vreste pri oblekani, pri svlekani, pri prebalovani, v kocare, v autosedacce, v jidelni zidlicce… s jidlem taktez bojujem, pri patem chodu denne uz se vetsinou musim hodne premahat. Aspon uz zacala konecne trochu spat
, tak si rikam, ze snad i v ostatnich ohledech nastane zlepseni, ale melo by co nejrychleji, jsem ve 4. mesici… pak se teprv zblaznim
.
No že ja jsem nervák a mam vycepovane deti, ale nikdy me nenapadlo ječet na takhle male dite
.Vzdyt ji neco muze trápit, bolet a jak to ma dat najevo nez knouranim a pláčem? Zkus dát male tužku a papír, treba ti to napíše
.Misto pochovani, pomazleni se docka křiku.
@Škurana Ted jsem si taky pozorneji precetla, ze to mala dela posledni 4 dny… To bych teda taky nekricela. Zuby to klido byt muzou
… No, a nebo se holt z male pomalu stava osobnost, ktera si uz vic uvedomuje, co se ji libi a co ne. Moje mala je osobnost od narozeni, a to je tedy opravdu obcas na Chocholouska.
@neprihl. Hobitka píše:
@Škurana Ted jsem si taky pozorneji precetla, ze to mala dela posledni 4 dny… To bych teda taky nekricela. Zuby to klido byt muzou… No, a nebo se holt z male pomalu stava osobnost, ktera si uz vic uvedomuje, co se ji libi a co ne. Moje mala je osobnost od narozeni, a to je tedy opravdu obcas na Chocholouska.
I kdyby to bylo mesic, dva v kuse, jako pobrekavani, knourani, plac, tak prece si musim uvedomit, ze je to porad mimino, ktere se jinak, nez placem projevovat neumi. A co to je 4 dny??Z toho je zakladatelka vyrizena??
.
V rodine mame dite, ktere od narozeni nespalo, za 24 hodin zamhourilo oko pouze na mikrospanek tak 5krat na 10 minut.To byl ocistec,opravdu.Jen rvalo, rvalo a rvalo.Tak z toho by me kleplo asi urcite a pochopim, ze mama toho ditete po par mesicich kricela v byte co to dite chce, ze uz nemuze.Byla celkove vycerpana, unavena, nevedela kolik je hodin, jaky je den, dite nosila po rukou ve dne, v noci, vselijakym vysetrenim dite proslo a nic nikdo nenasel.Tak v tomto pripade to pochopim, ale jinak ne. Kazde dite ma nejake obdobi, i dospeleho obcas neco boli a nema naladu.