Je tu někdo diabetik?

2182
5.3.16 13:05

Je tu někdo diabetik?

Ahoj holky, jsme na cestách mimo Čr, než jsem odela, byla jsem ve stresu, i 3 dny nejedla, málo spala, měla jsem potíže s hypoglykémií, pocit na omdlení, pila jsem ovocný džus, začala řádně jíst, snažila se to srovnat. Diabetes u mne nebyl, ale na testech jsem byla před 3 lety.Dost mě ta hypoglykémie vyděsila. Může to být také, že jsem navykla tělo jíst pravidelně, léta jsem se to učila, a tělo citlivě reaguje na výkyvy, když mu jídlo nedám nebo ho dám málo či nekvalitní, nestalo se mi to poprvé. Pro jistotu jsem koupila na cestu https://cs.wikipedia.org/wiki/DiaPhan
Nepochopila jsem z návodu však princip. Poznám z toho aspoň předběžně, že bych mohla mít diabetes? Jak? Děkuji :kytka: Pozn. Nemám nyní možnost nechat si udělat test u lékaře, proto diaphan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2182
5.3.16 13:45

@Judithkaj psala jsem o mimoradnem stresu, ktery zde nebudu rozebirat. dekuji za pochopeni. k cemu je tedy v praxi diaphan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
5.3.16 14:10

@Judithkaj no jo, v lekarne mi to, judith, prodali, ze bych z toho poznala, zda nemam diabetes :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.3.16 14:13

Pokud se ti zbarví obě políčka tak máš diabetes ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
5.3.16 14:16

@maskovak

ahoj, s diabetem mám zkušenost.

diaPHAN jsou testovací proužky na moč - zjištění přítomnosti ketolátek a jejich množství). Hlavními příznaky hyperglykémie jsou: žízeň, nauzea až zvracení, bolesti břicha, časté močení, dehydratace, nejasné vidění, hluboké rychlé dýchání, acetonový zápach z úst, nízký krevní tlak, podrážděnost, únava, spavost až letargie.

Ptej se snad Ti poradím, nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
5.3.16 14:16

@suricata ja to z navodu nepochopila, proto se ptam tady :-)dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
5.3.16 14:17
@maskovak píše:
@Judithkaj no jo, v lekarne mi to, judith, prodali, ze bych z toho poznala, zda nemam diabetes :-(

jak ti tento test dopadl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
5.3.16 14:18

@Lenon a jak konkretne diaphan pouzit? nevis? fakt jsem navod nepochopila.dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.3.16 14:19

Namočit do moči a nechat minutu než se to zbarví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
5.3.16 14:20

@Lenon ja ho jeste nedelala, nepochopila navod :-)https://www.erbalachema.com/attachments/DIAPHAN%20SBT_CZ_SK_F.pdf
nevim co to ktere zabarveni prouzku pak znamena, ktere znamena, ze bych mela cukrovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
5.3.16 14:23

@maskovak
Testovací proužky se používají pro přibližné určení hyperglykémie tzn zvýšeného cukru, avšak pro určení hypoglykémie jsou nepoužitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
5.3.16 14:24

@maskovak z čeho usuzuješ že máš cukrovku? Pokud hladovíš tak ketony tam budou, ted stejně nic neuděláš když nemůžeš k lékaři. začni jíst pravidelně, omez sladké kdyby jsi teda byla diabetik. že te bylo zle je jasné když jsi 3 dny nejedla. Já ty papírky používala v těhu a ač diabetik tak papírky byly ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
5.3.16 14:28

Vzorek moče ( z kelímku, nebo můžeš v případě nouze načůrat přímo na proužek) namoč proužek - tam kde jsou ty políčka Za 1 minutu proběhne reakce moče s chemikálií na testačním proužku. Pokud testační okénko zůstane bez barevné změny, glykémie cca před 3 hodinami byla pod 10 mmol/l. Jestli barevná změna proběhne, srovnej barevnou stupnici na tubě s barevným odstínem aktivní plošky proužku. Tím zjistíš přibližnou výši glykémie před 3 hodinami, která je vždy vyšší než cca 10 mmol/l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
5.3.16 14:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
5.3.16 14:30

Dekuji vsem

• načítám...