Je tu někdo, kdo zvažuje zrovna IVF pomocí darovaného vajíčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
213
11.6.26 10:38

@Ella865305

No nám doktorka řekla, že z těch našich pokusů nelze jednoznačně říct na čí straně je chyba. Máme zprávu z 1. dne, 3. dne a 5., eventuálně 6. Do 3. dne se drží vždycky dost embryí, 4. den nevím, jak to vypadá, až 5. den se dozvídám, že toho tolik odpadlo. Je to fakt těžký, navrhla nám zkusit teď moje vajíčka a spermie půl na půl, pokud zase bude výsledek mizerný se spermiemi partnera i dárce, bude to ukazovat na problém ve vajíčkách. To je sice hezké, ale další pokus pak na pojišťovnu nemáme a s darovanými vajíčky mimo pojišťovnu nám řekla 140 000 Kč a na to peníze fakt nemáme. Docela mě štve, že nám to nenavrhla už u 3. ivf, abychom zkusili zjistit, kde je problém a měli bychom v záloze ten 4. pokus. No a s těmi akcemi nevím, proč o tak mají. Mají tam akční balíčky i třeba na různé metody u IVF nebo na draovaná vajíčka, platí to jen ale pro Reprofit Ostrava a na netu píšou, že to je pro nové klienty, ale nám je taky nabídly, tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
11.6.26 10:50

@Ella865305

Chci se ještě zeptat, ověřují nějak genetiku u těch dárců, z kterých je DE? Nějaká genetická zátěž v rodině apod..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.6.26 11:31

To nevím, já jim věřila, neptala jsem se, jako každý správný ateista jsem se spolehla na boží prozřetelnost :) Jistě je tu i nějáká dárkyně, ona by ti řekla víc, určitě se to něják řeší, ale nevím jak moc. jestli jen u dárkyně nebo i u její rodiny… Ber to tak, že ta dárkyně je prostě vždycky zdravější než ta žena, co nemůže otěhotnět… a u dárců, chlapů, je ten materiál jenom ten nejlepší, tam si můžou kliniky vybítat. 140 000 je pálka, tedy,,, no, pokud je s tím partner v pohodě, tak asi není co řešit. a běž doDE. Akorát bych si dala pozor na ty slevy, nebývají zadarmo, a ten nejdraší oběd je vždy ten zdarma… Mně v Heliosu taky chtěli nejdřív zkoumat, jestli by ze mě náááhodou nějáký to vajíčko nevytáhli, hahaha. prostě kšeft no :(. ale jinak byli moc fajn. Já ale asi budu chtít příště otestovaný na chromozomy. už proto, že mi po tom neuspěšným pokusu vypadala snad půlka vlasů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
11.6.26 11:40

@Ella865305

No já si říkám, že za 110 000 Kč máme 4 pokusy geneticky neotestovaných a tak máme za 107 000 Kč jen dva pokusy, kdyby byly geneticky otestované. Snad není možné, že by z těch 4 pokusů žádné nevyšlo :zed: I když bůh ví, třeba nejsem schopná odnosit dítě, ale to nezjistím, pokud to nezkusíme. A měla jsi ten transfer v řízeném cyklu nebo přírodním? U mě přírodní být nemůže, nemám menstruaci, nějak mi špatně pracuje hypofýza či co. Ale chtěla bych, aby moje tělo nějakým způsobem nabudili, nastimulovali, protože oba biochemka, kdy se to aspon chylo byla z čerstvých transferů, z ket nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.26 11:46
@smily81 píše: Více

Ne. Dělá se jenom vyšetření karyotypu, pak atrofie, cysticka fibroza, hluchota. Vyšetření na pohlavní nemoci. Je třeba přijmout fakt, že DE není záruka zdravého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
213
11.6.26 12:06
@Anonymní píše: Více

Ano, to nikdy ani u svého bilogického člověk nikdy neví, jen může předpokládat, že to riziko není takové, když to není v rodině v genech. :nevim: Tak holky ono ani, když je geneticky otestované není jistota, že bude zdravé, ne? Pokud jsem tomu dobře porozumněla, ani ty nejrůznější genetické testy nejsou schopny odhalit všechny vady embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.6.26 13:19

@smily81 mam turneruv syndrom, to ti chybí celej jeden pohlavní chromozom x. Takže beru od 15 leky na menzes. DE bylp vzdy zmrazené… takže určitě ne přírodní, i když nevím vlastně rozdíl, nezajimala jsem se o to. Věřím že to dáš! Tak nějak si říkám, že když já, tak každej. Myslim že problemy s uchycením a donošením (imuniry a sliznice atd.) dnes uz nejsou až tak velkà zahada a dají se dobře rešit. Narozdil od genetiky embrya, tp je porad zahada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
11.6.26 14:08

@Ella865305

A kolik je vlastně synovi let? :-) No uvidíme, já už měla nasazenou nejrůznější imunologickou léčbu, přes kortikoidy, po imunoglobuliny atd.. Snad vše, ale už mám dlouhou dobu tu imunitu v pořádku, takže poslední transfery byly bez imuno léčby. No prostě to chce souhru náhod, aby to vše jednou dobře dopadlo. To jsou věci, které neovlivníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.6.26 19:26

@smily81 8 měsíců. tak držím plce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
12.6.26 08:22

@Ella865305

Děkuji, tobě taky, případně při dalším pokusu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
12.6.26 12:17

@smily81 Jo a ještě jsem ti chtěla napsat, jestli budete vybírat to embryo bez testu na chromozomy, určitě bych se především soustředila na věk dárkyně, já měla u toho prvního neúspěšnýho, netestovanýho třicetiletou, a to je podle mě fakt spíš už za hranou, zvlášt když nemáš testy na chromozomy, fakt to s věkem stoupá, AI tvrdí, že za to může jakýsi dělící vřetýnko, který v každým vajíčku řadí ty chromozomy, a s věkem je čím dál křehčí, a často se roztrhne. a pak je to konec. Takže čím mladší, tím lepší. pro mě to bude kriterium č. 1, jestli nebudu platit za testovaný… A až otěhotníš, tak trvej na testech na preeklampsii od samýho začátku, i kdyby sis to měla platit, DV zvyšuje riziko,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.26 18:42

Ahoj holky.
Jsem teď 9tt s darovaným vajíčkem. Strach mám pořád ohromný, každé píchnutí mne vyděsí, 2× jsem špinila. :?
Když půjdu na 1. Screening bude potřeba tam sdělit, že je těhotenství po DV? Předpokládám, že ano, zvlášť když rozdíl mezi mým věkem a dárkyní je 9 let… A kde všude se tato informace potom objeví? A měla jste některá nipt test? Případně jaký? Uvažuju o něm… Přeci jenom je to zase trochu větší jistota… A já jsem plašan, tak nevím jak bych reagovala na nějaké zvýšené riziko při screeningu… :oops:

• Citovat
  • Upravit
1548
26.6.26 19:34

@Rubii
Ahoj, já tam teď chodila.

Měli jsme 8 vajíček a z toho 6 embryí (4× nejkvalitnější a 2 pomalejší zamrazena spolu) takže 5 pokusů. Uchytil se 2 KET teď. Teď jsem 8tt tak uvidíme. My nemáme problém otěhotnět ale potraty v 2 trimestru.

Co se týká lékařů, tak já se tam setkala se dvěma: hlavní Dr J. Šulc: srozumitelně vše vysvětluje, má svůj vlastní názor řekla bych i ověřený studiemi na některé postupy ( například, že intralipidy jsou k ničemu, ale když je chci…trochu mi vymlouval nativ- ale vždy řekne fakta jak jsou). Přišlo mi to celkem dobré, že jedná na rovinu.

Druhý Gregorčák - ten skoro nemluví, musíte se zeptat. Ale přijde mi, že líp dělá ultrazvuky ( dělal mi kontrolu i ten povedený transfer).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
26.6.26 19:38

@smily81
Podle mě s dárkyně mi je podobný počet kolem 10-8 vajíček z toho když jsou 3 blastocysty tak je to prý hezký výsledek ( netestované). Také, že kliniky s garancemi garantují právě jen 2-3 blastocysty.

Jde o to zda chcete sami podstupovat stimulaci. Tady jen přijdete a můžou vám dát embryo v nativu. Jde o to jak moc musí být vaše. A jestli je vůbec problém ve vajíčku a ne spermii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
26.6.26 19:43
@Anonymní píše: Více

Ano uvedeš to při screeningu, zanese se to do výpočtu a bude to na papíru i v tom grafu ( věk té dárkyně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.