Nakloněný cizí strom nad náš dům po deštích - právní postup?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3105
8.7.10 20:15

Pred chvilkou nám odepsal majitel. Napsali jsme mu mejla, ať nám to povolení pokácet jeho stromy dá písemně-stačilo by mejlem a nejen ústně přes telefon. A on napsal, že to není jeho věc. Znělo to jako - mám to na háku :cert:

A ještě jsme stihli zjistit, že ta jeho firma, na kterou si přepsal ten pozemek má sídlo někde v paneláku, nemá telefon, zaměstnance, nic. Mrtvý brouk. To mi přijde :think: že potřebuje ulít majetek před exekucí, nebo nějaký podvod v tom.
Každopádně výsledek je ten, že fa RENEX s.r.o. vlastní stromy, které nám spadnou brzo na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
8.7.10 20:16
Alenka píše:
Evi, ty snad nebudes mit klid…trochu to odlehcim..a jsi si jista, ze ty stromy ti tam nenaklonil duch mrtvyho krecka?? :roll: Kazdopadne preji rychle pokaceni…

Že by ty stromy nahlodal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
8.7.10 20:18

Jo a můj taťka tvrdí, že ten výjezd hasičů zaplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.7.10 20:53

Takže zkuste napsat firmě RENEX, že podáváte trestní oznámení na neznámého pachatele ve věci podezření spáchání trestného činu obecného ohrožení… Uvidíš, jestli se něco bude dít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
8.7.10 21:04

Jo a o té jeho firmě v tom paneláku, kde sídlí nikdo neví :nevim:

Juro takže myslíš, že bude nejlepší celou věc předat právníkovi? :think: Mám to právní pojištění.
Ze začátku to vypadalo jednoduše. Padají stromy - no co, hlavně, že se nikomu nic nestalo. Stromy se pokácí. Ha ha.

Moje mamka teď sepsala celkem dobrý text pro obecní úřad, kde je napsáno, že to ohrožuje majetek a zdraví. Žádá se v něm, aby sjednali nápravu.

Jo a mám nokii 6131, nemám kabel. Chtěla bych k tomu vložit ty fotografie a rovnou bych je dala i sem. Ale netuším jak to dostat do pc :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.7.10 21:10

Evi, pokud podáváš trestní oznámení na neznámého pachatele, stačí to sepsat na kterékoli policejní služebně. Jenom je dobré si vyžádat kopii protokolu. To abys v příštích měsících věděla, co jsi do něho uvedla - budeš volaná k soudu jako svědek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
8.7.10 21:17

evi posli ty fotky nekomu kdo kabel ma a muze to stahnout :wink: treba manzel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
8.7.10 21:28

Magdi, my jsme oba dva technicky zdatní stejně :-D (dám příklad z obchodu. On: „koupíme motorový olej“ já: „vezmeme to větší balení,bude i na příště“ On: „ok“ A nalil do motoru celých pět litrů… a v opravně to svedl na mě :-D To jsem zjistila až když jsme odjížděli s opraveným autem a říkám chlapovi - viděls jak se na mě šklebil? )

Juro já teda zajdu na ty policajty, když můžu kdekoli (mám je jen o ulici) a ten mobil s fotkama vezmu sebou. Jenom aby se to netáhlo roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.7.10 13:22

evi tak je posli me, ja sice kabel nemam ale nak to zaridim :mrgreen: jestli chces napisu ti cislo, fotky by se mohly hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
9.7.10 15:16

Tak se toho zhostí muž :-) mám v mobilu paměťovou kartu, dáme ji do foťáku a z něho to pak poputuje do pc :-) Kdyby mi to nešlo, tak ti napíšu o to číslo a pošlu mms :-)

Teď letím na poštu podat doporučený dopis. Zjistili jsme, že ten chlap, který to přepsal na tu firmu tu firmu přepsal nějaké ženské z obce. Když zadám její jméno, tak figuruje v dalších pěti firmách a je zapsaná jako všchno. Od jednatelky, po ředitelku. Volala jsem na 1188, nemá ani pevnou linku, ani mobil a ani jedna z firem nemá kontakt. Ale mám její adresu, tak tam poputuje dop. dopis.
Já se as naštvu, zajdu do místní kolnky nepřizpůsobivých občanů a nabídnu jim litr, když ty stromy zmizí beze škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.7.10 19:29

Evi, já bych k tomu trestnímu oznámení ještě dodal: když podáš trestní oznámení na konkrétního člověka a podezření ze spáchání konkrétního trestného činu, tak v případě zjištění skutečností, které odporují tvojí definici, může policie celou věc buď překvalifikovat nebo odložit. Teorie je jiná, praxe je tato. Kdežto pokud podáš trestní oznámení na neznámého pachatele, tak se věc vyšetřuje skutečně tak, že pachatelem může být kdokoliv. A pokud dozorující státní zástupce má pochybnosti, že byl trestný čin spáchán, je i přesto povinen podat návrh na zahájení trestního řízení - taková je totiž jeho role v celém řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
9.7.10 20:04

Áha, takže bych tam vůbec neměla uvádět jméno toho pána ani té paní (tu vůbec neznáme,s pánem jsme aspoň mluvili po telefonu).
Poslala jsem dnes ten dopis a na poště mi doporučili poslat to s dodejkou, takže se dozvím-budu to mít písemně, zda to převzala. popsali jsme celou A4, kde popisujeme, jak jeden strom minul těsně dům a že jen zázrakem se nikomu nic nestalo. Ať to napraví, dokud není pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
11.7.10 11:20

Ahoj, podobnou situaci jsme řešili nedávno. Spadl obrovitánský strom na zahradu, kde je dětské hřiště. Nejdříve jsme volali na policii, tam řekli, že máme zavolat hasiče, přijeli 2 auta, dokonce houkající. Mezitím se podařilo dovolat majiteli a hasiči mluvili přímo s ním. Pak jsem musela odejít, ale říkali mi sousedé, že přijela obecní a pak i dokonce státní policie. Nevím, jak je vše podloženo zápisema nebo něčím podobným, ale majitel hned druhý den povolal asi 8 dělníků na odstranění. Pravděpodobně tam by byl pak nějaký postih. Hasiči jen zamezili přístup na zahradu do vyřešení, za výjezd se nic neplatí, dvakrát jsme se ujišťovali… Pokud by to neodstranil ten majitel, hasiči by zapracovali, ale totok už by se asi pravděpodobně platilo. Snad jsem trochu pomohla, stalo se to teprve ve čtvrtek a my tu nebyli, tak další vývoj situace neznám. Resut

• Citovat
  • Upravit
3105
12.7.10 07:37

Jé děkuji :-) mě totiž každý v okolí tvrdí, že uhradím celý výjezd. Takže bombardujeme majitele, jednatelku společnosti a obec. A pozorujeme strom nahýbající se nám nad barák. Včera se posunul o cca půl metru. Ten spadlý jsme rozřezali - jeho foto mám v mobilu. No a dneska mi půjčí foťák rodiče a pořádně to nafotím. Znovu zavoláme tomu dřevorubci a řeknu mu co psal Jura, že to pak oznámím obci. A pokud nebude chtít kácet, zavoláme hasiče.
Byl se nám na to kouknout jeden soused, který nabídl, že by ho stáhl traktorem. Ale jak viděl o jakého obra se jedná, tak řekl, že to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
12.7.10 10:50

evo ja fakt nechapu, nac cekas…
i kybych mela zaplatit 10 vyjezdu, strom padnou na barak bych nenechala
vzdyt mas prece maly dite

ja nevim, jestli jse takova posera, ale tohle mi fakt prijde jako velmi nebezpecna situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný