Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nadpis je jasny:-)
Jsem zastáncem, že když očkovat tak jedině hexu, ale spíš volit ještě méně kombinované vakcíny např. HiB
Titulek tématu jasný je, ale jak jsi to myslela moc ne.
Osobně očkuju pouze povinné očkování (což není jen Hexa) a ještě ho posouvám na pozdější věk. Z mnoha důvodů nedávám nic navíc.
Taky jsem dávála jen Hexu a navíc naše doktorka očkuje jen 3 vakcíny, místo 4. Takže je i rozumná a nikdy nás ani nepřesvědčovala na nepovinná očkování
.
No myslela jsem to tak kdo ockuje pouze hexavakcinu a proc:-)
Minimálně do dvou let taky jen hexu a za úplného zdraví (což bohužel pro naše pediatry není samozřejmost
)
Proč? ani jedna z nepovinných mě nepřesvědčila o užitku ji dát
Ja se prave bala ze jsem sama ktera ockuje jen hexu vsichni resi nejaky prevenary a podobne… A to ja proste myslim ze to jsou pro to miminko jedy do tela kdyz je malinke!!! A navic pry i pres to ockovani ty nemoci muze mit jako zanet stredousi apod.
Chtěla jsem pouze hexu, malý má 3 dávky, první v pátém měsíci. Nicméně u nás byla indikace i na TBC kvůli manželově cestování do zahraničí, tak ještě bohužel to, dlooouho jsem váhala, dali jsme to před hexou 2. měsíc života, píchnout do třídenního miminka jako dřív mě úplně ohusilo.
Takže jestli se to i tak počítá, tak potom už má „jen“ hexu a zvážím pneumokoky po 2. roce věku, je to jedna dávka…to pravidelné bodání na střídačku po 14 dnech jsem zamítla rovnou.
Ahoj,
kluci mají jen povinné očkování a očkovat něco dalšího(kromě povinného) neplánuji.
Můžeš dát i o dávku míň (2 + 1 místo 3 + 1) nebo méněvalentní vakcínu. Ale už jste asi začali.
Jinak syn má vše povinné včetně tbc ještě tehdy a dcerka jen hexu. (Kéž by neměla nic, měla nežádoucí účinky.)
Dneska jsme byly na prvnim ockovani. Male jsou 3 mesice a ma jen hexu. I tak se klepu strachy aby nemela nejake komplikace…
Co je pro vás pozdější věk? Chtěla bych upřesnění.
Já nepovinné očkovat nebudu. Dceři je skoro pět měsíců a nemá nic. Odložila jsem to. Ale mít bude. Jen to možná bude infanrix. MMR až před pubertou.
Ja bydlim v SR a tady je i MMR povinny ze zakona. A tohodle ockovani se bojim opravdu asi nejvic!