Je tu někdo zastáncem očkovat jen hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
23.11.12 11:34
@lenka davidova píše:
Ekzém :lol:

Už jsem to opravila, aby tě to nerušilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
23.11.12 11:50
@ANEBjája píše:
@Mišanila prosímtě to očkovací schéma hexy 2+1 je jiná vakcína nebo se prostě stávající vakcína naočkuje o jedno méněkrát? pokud je to jiná, jak se jmenuje? abych věděla o co si říct :think:

Schéma 2+1 se dává u hexy, jestli je to možné i u Infanrix hib nebo Pediacelu nevím, ale určitě na netu info najdeš. Lékařka by ti tohle schéma měla umožnit.
Infanrix hib je bez obrny a žloutenky B, Pediacel je pouze bez žloutenky B.

U schématu 2+1 musí být určité časové rozestupy, aby byla zachovaná účinnost, nevím přesně z hlavy, taky se to dá pohledat, popř znalkyně na diskuzích o očkování poradí.

Já jsem dceři jako čtvrtou dávku u hexy dávala Infanrix hib a žloutenku a obrnu už nedodám. Žloutenku B považuju u batolat za zbytečnou zátěž, obrnu dcera dostala už 3×, tak snad nějakou imunitu má a obrna se zde nevyskytuje.

• Citovat
  • Upravit
12743
23.11.12 12:01
@lenka davidova píše:
Takže mi v podstatě nikdo neodpověděl na co jsem se ptala :think:. Protože už jsem někde psala, že pochopím bouřlivé reakce, zdrav. důvody, takže o tom nediskutuji.
Pokud se nějaká mamina ptá na očkování v jakémkoliv smyslu, vždy jí radí tady neočkovací maminy, ať neočkuje v nepodloženém smyslu, a to mi dost vadí, vlastně nevíte, odhadujete, nemáte to ničím podložené a strašíte.Stále by mě zajímalo, jaká je statistika toho, když nemocné dítě černým kašlem v infekčním stadiu přijde do školky mezi NEOČKOVANÉ děti, tak kolik jich ho chytí, když střevní chřipky i běžná nachlazení od sebe chytají??? @Háta_x má takový výzkum tvůj kamarád? Proč tam pracuje, když tomu nevěří? Myslím, že pokud je chytrý, uchytil by se ve více zaměstnáních, tak proč jde se stádem, když zná FAKTA??

bohužel nějak nejsem schopná rozeznat v textu všechny otázky, ale na ty věty co mají otazník ti ráda odpovím.

na otázku strachu před ČK: v ČR se ročne vyskytne průměrně 458 případů (zdroj SZÚ) to co mě ale zajímá není incidence nemoci, ale její úmrtnost a i přesto, že očkování proti černému kašli nechrání do dospělosti (zdroj Očkovací centrum Avenier) dochází k úmrtí velmi vzácně (několik ročně zdroj SZÚ MUDr. Kynčl) statistika dokonce říká že v roce 2009 bylo 955 onemocnění pertussí (zdroj SZÚ) ale nezemřel nikdo. v roce 2010 bylo 662 onemocnění z toho 3 úmrtí (vše novorozenci před zahájením povinného očkování) a byly to 3 úmrtí po 40 letech!!! (zdroj mediafax) takže pokud budu počítat posledních deset let (2002-2011) došlo k 4584 případům onemocnění na ČK z toho 3 úmrtí takže úmrtnost na ČK je v ČR méně než 0,1%. takže mě víc děsí že se můj syn ve školce nakazí např. chřipkou, která má procentuálně vyšší úmrtnost.

doufám že jsem na tvou otázku stran černé kašle odpověděla dostatečně obsáhla a uvedla i důvěryhodné zdroje :lol:

A byla bych ráda kdyby si mi citovala, kde v této diskuzi kdokoliv zakladatelce poradil ať neočkuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.11.12 13:19

@Mišanila tak to bez té žloutenky se mi zdá super, určitě se jí na to zeptám. jak píšu, naše dr. je hodně sdílná, nechává to úplně na rodičích, ostatně taky proto k ní dojíždí rodiče s dětma klidně 50km. podporuje i ambulantní porody a za nic se nestydí a netají to - má to oficiálně vyvěšené na svém webu. my tu ve městě máme 3 pediatry a za 3 kontroly u té naší (je v jiné městě) jsem se potkala už s 10 maminkama z našeho města. asi jsou ty „naše“ hodně slavné a oblíbené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.11.12 13:51

@ANEBjája
buď existuje vakcína Infanrix (tetanus, záškrt, černý kašel) nebo Infanrix HiB (zášktr, tetanus, černý kašel, hemofilus).
jinak Inhanrix Hexa se dá očkovat ve schématu 2+1 tzn. dvě základní dávky (místo tří) a pak po 6 měsících přeočkování. výrobce staví obě schémata na stejnou úroveň účinnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
24.11.12 14:45

lenka davidova
Povídálka
včera v 09:54
Ještě doplním – k tomu odpovídající vzdělání a neovlivněn penězi, protože laik tyhle otázky zodpovědět nemůže. A nevěřím, že všichni doktoři jsou nevzdělaní a nenažraní, co se týká peněz, kolik dr. se přidalo ke Strunecké?
Konec citace---
Třebaže mám pouze hudebni vzdelani, jsem tedy z pohledu lékařů a některých diskutujících laik, pořád jsem matka našich dětí a proto jedine my s manželem rozhodujeme, co se dítěti, detem bude aplikovat!!! Strunecká je celosvětové uznávaná kapacita…
A soucasny lékař, mnohy pediatr je POUHÝ distributor farmafirem a úředník státu. Pokud mu jde o zdravi dětských pacientů, UMÍ jim posílit přirozenou buněčnou primární imunitu a NE jen očkováním budovat umělou imunitu.
O očkování zdrav. personálu se nemohu vůbec vyjadřovat (nastesti se to netyka nasich deti), ale určitě se tu časem někdo vyjádří.

• Citovat
  • Upravit
26.11.12 09:30

@kaštinka nechápu. proč kopíruješ můj profil, tzn. že když mám 40 příspěvků, nemůžu diskutovat???
Já bych vůči farmacii nebyla tak radikální. Víte, co se děje v Africe, co by tam dali za to, aby měli dostupné léky. Farmacie důležitá je, tohle nepopřete, teda alespoň trochu myslící lidé.
Očkování - Peteková, taky jen prezentuje, co si přečte, jinak dělá akorát reklamu na homeopatika, takže tohle je farmacie versus homeopatie (i když nepopírám, že homeopatika můžou být dobré, ale někdy jsou vám na nic, ale tomu tetanu bych věřila)
Dále mám otázky: Kdy u nás začaly školky? Jsou z té doby statistiky neočkovaných dětí z těchto školek?
Kdysi se taky rodilo více dětí, třeba 8 a 3 z toho umřely, víme na co zemřely? Budu si to muset někde dohledat, ale nepopírám, že někdo má z očkování problém, tudíž bych dále neočkovala (encefalopatie, atd.), ale pořád si myslím, že takové děcka ochrání kolektivní imunita a netvrdila bych, že neočkovat je jediná správná věc.

A byla bych ráda kdyby si mi citovala, kde v této diskuzi kdokoliv zakladatelce poradil ať neočkuje…psala jsem, že ve většině diskuzích o očkování, můžeš dohledat, ale zaryté neočkující maminy tam vždycky něco podobného napíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.12 09:36

O očkování zdrav. personálu se nemohu vůbec vyjadřovat (nastesti se to netyka nasich deti), ale určitě se tu časem někdo vyjádří.

No a já ano, protože je to tam podmínkou k přijetí do práce, tam, kde se pracuje s krví. A oni ví proč, zaměstnavatelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.11.12 09:47
@74paja píše:
Ja bydlim v SR a tady je i MMR povinny ze zakona. A tohodle ockovani se bojim opravdu asi nejvic!

mmr JE MYSLIM POVINNY I TADY 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.11.12 09:52
@mammy píše:
Dávám jen hexu, zítra pár dní před 18m jdeme na poslední dávku. Už jen za očkování hexy podle svého, mi náš pediatr dělá dost velké problémy, při zmíňce o MMR, že nechci očkovat teď, už tisknul udání na sociálku :roll:

no to je hrozne :x, ty jsi preci mama…a zavolal tam nakonrc? ja budu taky mmr odklad, na co nejpozdeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.11.12 10:04
@ANEBjája píše:
mám pediaričku, která má na svém webu přímo napsán „veškerá očování pouze na přání rodičů, jde mi o zdraví dětí“. takže věřím tomu, že ti i potvrdí, že dítě ze zdrav. důvodů naočkovat nešlo.

my se teď domlouvaly na první hexe, v půl roce. příjde nám to oběma rozumný kompromis. je to v termínu požadovaném vyhláškou ale zas je to odsunuté dost dozadu od toho, kdy to nejdřív mohlo být (ale já vidím rozdíl mezi očkováním dvouměsíčního a půlročního :nevim: )

kam chodis k pediatricce prosimte? jedna z mala rozumnych :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
26.11.12 10:17

Holky, bouzel :( jsem maly nechala naockova hexu i synflorix, hexu mela v 2,3,4 mesici a synflorix, v 3,4,5, lekarka rikala, ze na hexu dalsi preocko v 1 roce…do kdy se to muze nejpozdeji odlozit..do 18m?? Ten synflorix neni povinny, takze uz ji nemusim nechavat preockovat, ale nebudou vsechny ty davky synflorixu zbytecne, kdyz ji uz nenecham preockovat?

Omlouvam se za zmatenost…Jinak kdybych tusila ze hexa jde i 2+1 driv, tak bych vyuzila teto varianty..ale lekar bouzel nic nerekne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
26.11.12 10:26

@Denyska22 nic nenadelas uz:-) aspon mas naockovane dite:-) kdybys nemela emimino tak si v klidu a ani o nocem nevis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
26.11.12 10:44

Mám otázku, vím, že horní hranice pro naočkování hexa vakcínou je 18m, tudíž po dosažení 18 měsíců poruším vyhlášku i přes to že 3 dávky hexa vakcíny mám naočkované a 4 není možné doočkovat v příslušném termínu, dejme tomu kvůli nemoci. Jaký je pak postup lékaře, případně když mě nahlásí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
26.11.12 10:45

Ke kopírování: tak to udělal iPod. Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkla, nesleduji pocty příspěvku u jednotlivych diskutujících, mám chvilky, že jsem ráda, že něco i přečtu. Asi jsem měla radikálnější příspěvek, ale jsme to my s manželem, kdo denne nese následky očkování presne podle ockokalendare a pouze POVINNÉ ockovani u našeho dítěte. A jeji stavy bych nepřála nikomu zažít. A klas. zapadni medicína? Neumi nám pomoct, naše upozorňování na odlišnosti a vlekle nervove problémy dítěte byly smeteny pediatrem ze stolu. Díky Strunecké máme aspon predstavu, co se asi stalo a jak z toho ven.
A v africe lide potrebuji jídlo, mít možnost obdělávat pole, obnovit přírodu… Farmacie to tam bohužel nezachraňuje. Konkretne v Africe vyšlo očkování proti TBC špatně, před nemoci neochranilo a v ockovane skupině bylo více onemocnění i úmrtí nez v neočko skupině.
Chybi relevantni studie o prospěšnosti očkování, chybi úřad organizace na odškodnění oběti po očkování, neni dobrovolnost ve vakcinaci. Uz toto mě přesvědčilo o tom, že je nutne vše prověřovat a přestat se nechat zastrašovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek