Je tu někdo zastáncem očkovat jen hexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.11.12 11:18
@Luciet2 píše:
Holky vam uplne hrabe:-)

Počkej, ty nevíš, že MMR je povinné a nám hrabe? Teda holky ti odpověděly na otázku, jen jsme téma rozvinuly, což myslím, že je dobře a pak zaperlíš, že nevíš, co je MMR, ale ptáš se jen na očko hexy :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
27.11.12 11:19

Asi vystoupilo mléko do mozku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
27.11.12 11:20

Pro nektere je těžko vstrebatelne si připustit, že asi kolem toho očka nebude VŠE OK.

• Citovat
  • Upravit
295
27.11.12 11:55
@Amber_1977 píše:
Může, ale pokud se na podobná témata ne eMiminu stáčí stále jedním a tím směrem, je to už trochu vyčpělé.. Tak pojďme založit na toto téma jednu bitevní diskuzi - tam se hromadně pohádáme, pošleme do někam, na dálku se popereme, admini nás pak zavřou, emoce se uklidní a na eMiminu bude zase chvíli klid 8) Přijde mi to férovější, než zakydávat každou diskuzi na téma očkování tím samým.. :nevim:

No evidentně to „vyčpělé“ není ;)
Tak pojďte obětovat tuhle diskuzi, stejně je už „zakydaná“. :mrgreen:

@kaštinka píše:
Asi vystoupilo mléko do mozku :mrgreen:

Dík Kaštinko, po těch posledních strašných dnech kdy mi malej totálně rozkousal prso jsem se teď zasmála. Fakt. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.11.12 12:06

Holky, k těm PCB, bylo to asi dva roky zpátky v National Geografic - jednomu jejich redaktorovi zaplatili několik desítek tisíc dolarů na kompletní rozbor krve, který dělají údajně ve dvou laboratořích světa.
Z výsledků se právě mimo jiné dověděl, že má vysokou hladinu ftalátů a spousty jiných sraček.. A bohužel si nevzpomínám, co to bylo za látku, ale měl v sobě uložené i nějaké sajrajty, které vdechoval jako dítě, když žili kousek od nějaké skládky - zjistili, že nikde jinde se s touto látkou za život nesetkal - a měl ji v tělě přes 25 let..
No a mimo jiné na základě těch krevních testů zjistili, že z pet lahví se do vody a poté do těla taky něco uvolňuje.. Byl to článek asi na pět stran, dost podrobně rozebraný a mně bylo z některých informací na zvracení - jde o hlavně o to, že když se přijde s novými materiály a sloučeninami (např. hnojiva, prací prášky a další), tak nikdo neví, do jaké míry to ovlivní půdu i člověka samotného - to se ukazuje až o pár let později.. Ovšem rozklad těchto látek pak trvá mnohonásobně déle a i vylučování z těla bývá otázka několika desetiletí.. Takže docela hazardujeme se svým zdravým i životy..
Proto bych otázku „zamořenosti“ mateřského mléka moc neřešila - v kontextu ostatních, nijak zvlášť zdravých potravin..

• Citovat
  • Upravit
295
27.11.12 12:22
@Amber_1977 píše: …
No a mimo jiné na základě těch krevních testů zjistili, že z pet lahví se do vody a poté do těla taky něco uvolňuje.. Byl to článek asi na pět stran, dost podrobně rozebraný a mně bylo z některých informací na zvracení - jde o hlavně o to, že když se přijde s novými materiály a sloučeninami (např. hnojiva, prací prášky a další), tak nikdo neví, do jaké míry to ovlivní půdu i člověka samotného - to se ukazuje až o pár let později.. Ovšem rozklad těchto látek pak trvá mnohonásobně déle a i vylučování z těla bývá otázka několika desetiletí.. Takže docela hazardujeme se svým zdravým i životy..

Z PET láhví se uvolňuje (asi mimo jiné) bisfenol A - stejná látka kvůli které byly zakázány nedávno polykarbonátové kojenecké flašky. Tahle látka se uvolňuje při působení tepla (proto to nebezpečí u koj. lahví) a proto se nemají PETky vystavovat slunci nebo teplu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.11.12 12:39
@Pé píše:
Z PET láhví se uvolňuje (asi mimo jiné) bisfenol A - stejná látka kvůli které byly zakázány nedávno polykarbonátové kojenecké flašky. Tahle látka se uvolňuje při působení tepla (proto to nebezpečí u koj. lahví) a proto se nemají PETky vystavovat slunci nebo teplu.

To že PETku nevystavíš slunci je strašně super, ale už je to stejně jedno, protože je do ní nalévaná při stáčení téměř vařící (okolo 80 stupňů) voda..A protože součástí plastu jsou i ropné produkty, tak se ftalátům celkem daří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.11.12 12:54
@Pé píše:
Z PET láhví se uvolňuje (asi mimo jiné) bisfenol A - stejná látka kvůli které byly zakázány nedávno polykarbonátové kojenecké flašky. Tahle látka se uvolňuje při působení tepla (proto to nebezpečí u koj. lahví) a proto se nemají PETky vystavovat slunci nebo teplu.

Pozor, oni nějak zjistili, že stačí to „tření“ vody o stěny lahve..

• Citovat
  • Upravit
295
27.11.12 13:14

@peggy.sl Ono je to trošku jinak - PET se dodávají v tzv. proformách - jako malinkaté lahvičky které se těsně před naplněním rozžhaví a vyfouknou a OKAMŽITĚ ještě rozžhavené se plní vodou (a to je vlastně schlazuje).
My jsme na PETkách už tři roky :,(, místní voda je plná dusičnanů. A radonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.11.12 13:23
@Pé píše:
@peggy.sl Ono je to trošku jinak - PET se dodávají v tzv. proformách - jako malinkaté lahvičky které se těsně před naplněním rozžhaví a vyfouknou a OKAMŽITĚ ještě rozžhavené se plní vodou (a to je vlastně schlazuje).

Bléé… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
27.11.12 14:46

Pé, taky mám radost, že jsem pobavila. Někdy si připadám jak divný zapšklý patrón :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
27.11.12 16:04
@Pé píše:

jj, ale neukládá se, tak jako PCB v tucích, vylučuje se docela rychle, ale i přesto je nebezpečný hlavně u malých dětí, proto je lepší kupovat skleněné flašky, teda mě se každý divil, že jsem proti plastovým flaškám pro kojence.
Ono je to celkově složité téma, WHO doporučuje kojit, ale i očkovat. Já fakt nechci nikoho strašit. Jsou to jen informace a každý s nimi naloží, tak jak se mu zdá, že je to nejlepší a taky někdy zhodnotí, co je menší zlo a podle toho se zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
27.11.12 16:28

@lenka davidova hele me doktorka rekne na jake ockovani a kdy teda ty povinne pokud se mmr ockuje az nekdy po roce tak se o to urcite tedka nezajimam:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.11.12 16:38
@Luciet2 píše:
@lenka davidova hele me doktorka rekne na jake ockovani a kdy teda ty povinne pokud se mmr ockuje az nekdy po roce tak se o to urcite tedka nezajimam:-)

Přesně tak. Doktorka ti to řekne.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
27.11.12 16:42
@Pé píše:

To je u babi na vesnici taky a mají tam takový ohromný kovový automat na vodu..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek