Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký den, složení: 66% datle, 26% kokos, 6%kakao, manzel mi tvrdí, že to pro 2 letaka není vhodné. Ale proč by ne na svačinu na hřišti? Děkuji za názory.
@Mamca_1234 ja bych klidne dala
ale nejsem eko bio matka, ja davam vice mene vse, az na sladky piti a sladky jogurty
![]()
Ta je z Lidlu, ne? CO je na sušeným ovoci a ořechu zavarnyho? Běžne se sladí datovým sirupem. Tuhle si taky kupuju. Dala bych.
@Mamca_1234 píše:
Hezký den, složení: 66% datle, 26% kokos, 6%kakao, manzel mi tvrdí, že to pro 2 letaka není vhodné. Ale proč by ne na svačinu na hřišti? Děkuji za názory.
A proč podle něj není vhodná? ![]()
Podle mě si to plete s proteinovou tyčinkou, kam se přidává proteinový prášek
Edit: pokud tam teda neni ten protein opravdu obsažený v tom zbytku složení. Nejsem si jista. Pokud tam neni, tak je vhodná.
Klidně. Ale teda to vzezření fakt mate, já bych si to ani nekoupila, protože bych si myslela, ze je to nějaká proteinová bomba s kofeinem
a přitom je to vlastně jen ze sušeného ovoce s kakaem ![]()
@Katrinever píše:
Podle mě si to plete s proteinovou tyčinkou, kam se přidává proteinový prášek
Edit: pokud tam teda neni ten protein opravdu obsažený v tom zbytku složení. Nejsem si jista. Pokud tam neni, tak je vhodná.
Ja na to koukala, neni tam vubec nic navic, jen to, co ne vypsano vyše. ![]()
Moje dite by to treba asi ani nejedlo ![]()
Já bych to nedala. Je to sice sušené ovoce, ale šíleně sladké.
@Havlova a čemu to vadí? Syn třeba žádné jiné sladkosti nejí… Jako brumiky apod.
@Mamca_1234 píše:
@Havlova a čemu to vadí? Syn třeba žádné jiné sladkosti nejí… Jako brumiky apod.
No, v 50 g je 22g cukru (skoro polovina tyčinky je cukr, ne sacharidy, opravdu cukr) a 200kcal. Pro představu, jedna vrchovatá polévková lžíce. To je na takového prcka docela darda. Podle mě je to tak na doplnění rychlého cukru na tůře nebo při sportu. Ani pro dospělého jako svačina ti není vhodné.
@Havlova ahaaa, no on syn má 98cm a ani ne 12kg, celý den lítá, moc toho nesní, tak si to může dle mého dovolit
chápu, že pro méně akční dítě to asi není. S těmi cukry jsem počítala viz složení.