Je voda v Plzni pitná? Ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.5.12 20:07
  • Citovat
  • Upravit
2041
17.5.12 20:28
@Anonymní píše:
Jééé, to je zas něco :roll:
Vodu budu pít v klidu dát. Informace o kvalitě vody mám přímo z hygieny. Nechápu, co tam řeší za blbiny :roll:
Nepotřebuje někdo prosadit stavbu nové čističky, vodárny nebo něčeho takového ?

a kam si to odnesla? myslím vzorek? myslím adresu a v čem, taky bych nechala tu naší přezkoumat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.12 20:32
@Nelluška píše:
a kam si to odnesla? myslím vzorek? myslím adresu a v čem, taky bych nechala tu naší přezkoumat :mavam:

Nikam sem nic nenesla, chodila sem na ústav hygieny na výuku :D A měla sem tam i nepovinný předmět, kde jsme právě řešili konkrétně životní prostředí v Plzni, ty limity pro ovzduší, vodu a tak. Měli jsem v ruce stohy výsledků, zdůvodnění proč jsou limity nějak nastavený…
Zajímavý, ale zas extra zábavný to nebylo :jazyk:

Rozbory dělají třeba tady
http://www.zuplzen.cz/…bory-vod.php

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 20:39
@Anonymní píše:
Nikam sem nic nenesla, chodila sem na ústav hygieny na výuku :D A měla sem tam i nepovinný předmět, kde jsme právě řešili konkrétně životní prostředí v Plzni, ty limity pro ovzduší, vodu a tak. Měli jsem v ruce stohy výsledků, zdůvodnění proč jsou limity nějak nastavený…
Zajímavý, ale zas extra zábavný to nebylo :jazyk:Rozbory dělají třeba tady
http://www.zuplzen.cz/…bory-vod.php

Jenže dřív byla voda v Plzni dobrá, teď ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 20:41
@Anonymní píše:

ALe je pořád. Taky sem nepsala, kdy sem tam byla naposled a můžu se tam stavit klidně zítra :jazyk: A mám tam taky kamarády, mám info u první ruky. ALe když chce někdo věřit blbinám a pít balenou vodu s bůhvíčím, je to jeho volba :twisted:
Já si natočím kohoutkovou :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 20:47
@Anonymní píše:
ALe je pořád. Taky sem nepsala, kdy sem tam byla naposled a můžu se tam stavit klidně zítra :jazyk: A mám tam taky kamarády, mám info u první ruky. ALe když chce někdo věřit blbinám a pít balenou vodu s bůhvíčím, je to jeho volba :twisted:
Já si natočím kohoutkovou :D

Balenou pít opravdu nechci, je to sajrajt, ale jak může být voda z kohoutku dobrá, když je v řece tak moc pesticidů a čistička na to není dost dobrá? Tak když je to ok, proč se to řeší a chce se stavět čistička za miliardu???A co ty zvýšené rakovinné onemocnění v Plzni?

• Citovat
  • Upravit
35029
17.5.12 20:50

jak dlouho se dá uchovat třeba voda ze studánky a hlavně v čem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.12 20:53

Právě že dlouho ne, jak to necháš v kanystru, začnou se tam množit bakterie,když je to přírodní neupravovaná voda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 20:54
@Anonymní píše:
Já si natočím kohoutkovou :D

Jo a nemůžeš tedy doporučit nějakou filtrační konvici, co od pesticidů pomůže?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 20:55
@Anonymní píše:
Balenou pít opravdu nechci, je to sajrajt, ale jak může být voda z kohoutku dobrá, když je v řece tak moc pesticidů a čistička na to není dost dobrá? Tak když je to ok, proč se to řeší a chce se stavět čistička za miliardu???A co ty zvýšené rakovinné onemocnění v Plzni?

http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Myslím, že to tam v podstatě vysvětlené je. I v tom předchozím odkazu :nevim:

Jestli chceš podrobné vysvětlení, tak se obrať třeba na MUDr. Miroslava Šutu. Nemám ho teda ráda, v něčem mi příjde trhlej, ale zabývá se tím.

• Citovat
  • Upravit
35029
17.5.12 20:57
@Anonymní píše:
Právě že dlouho ne, jak to necháš v kanystru, začnou se tam množit bakterie,když je to přírodní neupravovaná voda.

no to si právě myslím, to je pak těžké … jestli tam ty řeči byly pravda nebo ne, to netuším, ale vím jak to vypadalo, když se jednalo o plzeňské městské dopravě a to co tam znělo mělo do skutečnosti opravdu daleko … možná je to tak i tentokrát, možná ne ..... ale vím jedno, před lety jsem byla doma 6 týdnů se žaludkem kvůli vodě z kohoutku, takže tu nepiji, balené nefandím, ale nic jiného mi moc nezbývá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.5.12 20:58

Vodu ze studanky muzes skladovat nekolik dni, pokud ji mas ve skle, na temnem a ne moc teplem miste, kde v idealnim prippade nejsou zadne plisne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.12 21:04
@Anonymní píše:
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Myslím, že to tam v podstatě vysvětlené je. I v tom předchozím odkazu :nevim:Jestli chceš podrobné vysvětlení, tak se obrať třeba na MUDr. Miroslava Šutu. Nemám ho teda ráda, v něčem mi příjde trhlej, ale zabývá se tím.

Ok, ale je těžké věřit a bude mi o dost lépe,když si domů pořídím filtrační konvici nebo něco podobného, mám holčičku, co už nádor měla, takže asi tak. Vyznáš se tedy v tom?

• Citovat
  • Upravit
2041
17.5.12 21:08
@Anonymní píše:

no právě, dřív byla vyhlášená a dobrá. Dokonce nám jí vyhodnotili před šesti lety kvalitou jak kojenecká, teď se bojím tam se vzorkem jít. :,( ale půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.12 21:13
@Anonymní píše:
Ok, ale je těžké věřit a bude mi o dost lépe,když si domů pořídím filtrační konvici nebo něco podobného, mám holčičku, co už nádor měla, takže asi tak. Vyznáš se tedy v tom?

Tak to Ti bohužel neporadím. Domů bych to nechtěla, nepříjde mi to ničím přínosné :nevim: Akorát tak dobré na množení bakterií na filtru. Ani ty velké barely s vodou bych nebrala. Ale neznám novinky, třeba už je to teď vymakanější. Já se o to zajímala, když mi ty filtry někdo cpal, ale to už je dýl :nevim: Myslím, že kvalita kohoutkové vody je u nás super, máme limity i přísnější než doporučuje WHO :nevim:

Asi bych se spíš snažila hlídat jídlo. Pesticidů je nejvíc v ovoci a zelenině :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko